MARVEL

The Eternals: Ποιοι είναι και πώς έχουν επηρεάσει την ανθρωπότητα ως τώρα

Οι νέοι ήρωες της Marvel ζουν εδώ και χιλιετίες ανάμεσά μας και έχουν σχέση με τον Thanos.

Αφού έγραψε ιστορία στα φετινά Όσκαρ, η Chloé Zhao αφήνει για λίγο το ανεξάρτητο σινεμά και παραδίδει το The Eternals της Marvel.

Δες το τελικό trailer παρακάτω και μάθε καλύτερα τους Eternals, την επόμενη πανίσχυρη ομάδα του Marvel Cinematic Universe.

Τι είναι οι Eternals

Οι Eternals είναι μία παντοδύναμη φυλή κοσμικών πλασμάτων που υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια στο ηλιακό μας σύστημα. Μοιάζουν άνθρωποι, όμως η βιολογία τους είναι διαφορετική και τους προσφέρει υπερδυνάμεις, φοβερή αντοχή, και μεγάλης διάρκειας ζωής.

Η δημιουργία τους προέκυψε από πειράματα που έκαναν στα πρώιμα ανθρωποειδή οι κοσμικοί θεοί Celestials και, σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι Eternals έχουν επιλέξει έναν φιλειρηνικό τρόπο ζωής. Οι Celestials δε δημιούργησαν μονάχα τους Eternals όμως. Μέσα από τα πειράματα διαμορφώθηκαν και οι συγγενείς τους, οι πολεμοχαρείς Deviants, με συχνά αποτρόπαια εμφάνιση που αντικατοπτρίζει την εσωτερική τους φύση. Οι Eternals και οι Deviants βρίσκονται πάντοτε σε πόλεμο και ενίοτε την πληρώνει η ανθρωπότητα.

Ποιοι είναι

Ο Richard Madden ως Ikaris

Ο Ikaris των Eternals

Ο Ikaris είναι πιο γνωστός από τους Eternals. Στα κόμικ έχει τη δύναμη της πτήσης, της προβολής ενέργειας, της σωματικής υπερδύναμης, και της περιορισμένης τηλεμεταφοράς. Είναι συνήθως ο αρχηγός τους.

Η Angelina Jolie ως Thena

Eternals

Πολεμίστρια, ερευνήτρια και ενίοτε σε σύγκρουση με τον Ikaris για την ηγεσία των Eternals. Χρησιμοποιεί την κοσμική της ενέργεια για να φτιάξει όπλα.

Η Gemma Chan ως Sersi

Eternals

Πανίσχυρη μάγισσα, με απέραντη αγάπη για την ανθρωπότητα που διαφαίνεται και στο τρέιλερ όπου τη βλέπουμε να συνυπάρχει με τους ανθρώπους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Είναι ερωτευμένη με τον Ikaris και έχει δουλέψει σε μουσείο. Μέλος των Avengers στα κόμικ.

Ο Kumail Nanjiani ως Kingo

Ο Kringo των Eternals

Ο Kingo έχει παρόμοιες δυνάμεις με τον Ikaris. Στα κόμικ είχε γίνει action star του σινεμά, στο Eternals της Chloé Zhao όμως φαίνεται πως θα απευθυνθεί στο Bollywood.

Η Lauren Ridloff ως Makkari

The Walking Dead Ως Connie στο The Walking Dead
Ως Connie στο The Walking Dead

Η Makkari είναι η speedster της παρέας και αυτό την κάνει λίγο ανυπόμονη. Οι φαν μπορεί να αναγνωρίσουν τη Ridloff ως Connie από το The Walking Dead.

Ο Brian Tyree Henry ως Phastos

Ο Phastos των Eternals

Ο Phastos είναι μηχανικός, εφευρέτης και μάστερ οπλοποιός. Θα είναι επίσης ο πρώτος gay βασικός χαρακτήρας στο Marvel Cinematic Universe.

Η Salma Hayek ως Ajak

Eternals

Ο χαρακτήρας της Ajak είναι άντρας στα κόμικ και έχει λατρευτεί συχνά από τους ανθρώπους ως θεός ανά χρονικές περιόδους.

Η Lia McHugh ως Sprite

Eternals

Οι Sprite έχουν υπάρξει gender fluid στα κόμικ, αρχικά αποτυπωμένοι ως αγόρι και αργότερα ως κορίτσι. Είναι ένα κατεργάρικο παιδί χιλιάδων ετών, αλλά τόσο σοφό και πανούργο όσο και οι υπόλοιποι. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις.

Ο Don Lee ως Gilgamesh

Ο Gilgamesh των Eternals

Ο Gilgamesh που θα υποδυθεί ο Don Lee του Train to Busan ήταν κάποτε γνωστός ως The Forgotten One, μέχρι που πείστηκε να επιστρέψει και να υιοθετήσει αυτό το όνομα. Έχει υπάρξει μέλος των Avengers και έχει στενή σχέση με τη Thena γιατί είχαν και οι δύο παραγκωνιστεί από τους Eternals.

Ο Barry Keoghan ως Druig

Ο Druig των Eternals

Ξάδερφος του Ikaris, ο Druig είναι γενικώς αποστασιοποιημένος από τους υπόλοιπους γιατί διαφωνεί ως προς την επαφή με τους ανθρώπους και, βάσει της ιστορίας του από τα κόμικ, είναι πιθανό να δημιουργήσει μπελάδες. Μπορεί να παραποιήσει την πραγματικότητα και να ελέγξει το μυαλό των ανθρώπων. Ο Keoghan που τον υποδύεται θα παίξει και στο επερχόμενο The Batman.

Πώς έχουν επηρεάσει την ανθρωπότητα οι Eternals

Πολλοί από τους μύθους μας έχουν στην πραγματικότητα σχέση με την επιρροή των Eternals και των Deviants. Όταν, για παράδειγμα, οι Celestials κατέβηκαν στη γη για να κρίνουν έναν πολιτισμό που είχαν δημιουργήσει οι Deviants, κατέληξαν τελικά να τον βυθίσουν. Τότε ήταν που ο Ikaris, ο de facto ηγέτης των Eternals, καθοδήγησε την Κιβωτό του Νώε προς μία βουνοκορφή, με τον Νώε να τον περνάει για πουλί.

Η Sersi, η πιο δεμένη με την ανθρωπότητα από τους Eternals, ήταν η μάγισσα Κίρκη από τη μυθολογία και είχε μάλιστα παγιδευτεί στη φλεγόμενη Ρώμη του Νέρωνα πριν χρειαστεί να τη διασώσει η Makkari. Η Sersi είχε διδάξει επίσης τον μάγο Merlin ορισμένα τρικ, επηρεάζοντας έτσι τους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.

Επιπλέον τα ονόματά τους, ειδικά όσων μένουν στα βουνά της Ολυμπίας στην Ελλάδα, έχουν σχέση με ελληνικές και ρωμαϊκές θεότητες. Η Thena και ο πατέρας της, Zuras, παραπέμπουν στα Athena (Αθηνά) και Zeus (Δίας), όπως και η Makkari που παραπέμπει στο Mercury (Ερμής).

Όσον αφορά την κινηματογραφική εκδοχή των Eternals, αυτοί βάσει του τελικού trailer δε μπορούσαν να επέμβουν ως τώρα σε γεγονότα που έχουν βλάψει την ανθρωπότητα, εάν δεν είχαν ανάμιξη σε αυτά οι Deviants.

Ποια είναι η σύνδεση των Eternals με τον Thanos

Οι Eternals είχαν αρχικά χωριστεί λόγω του πολέμου μεταξύ δύο αδερφών, του Kronos και του Uranos. Ο πρώτος είχε τακτοποιηθεί ειρηνικά στον πλανήτη Γη, ο δεύτερος είχε δημιουργήσει μία πιο φιλοπόλεμη αποικία στον Uranus. Όταν ο Kronos σκοτώθηκε σε ατύχημα και κλήθηκαν να πάρουν τη σκυτάλη οι γιοι του, οι Eternals διαχωρίστηκαν ακόμη περισσότερο. Ο Zuras, πατέρας της Thena, έγινε ο νέος ηγέτης του, ενώ ο A’lars ταξίδεψε στη σελήνη του Titan, παντρεύτηκε τη Sui-San και έχτισε έναν νέο κόσμο. Ο A’lars όμως είναι ο πατέρας του Thanos που ήδη γνωρίζεις καλά.

Ο Thanos έχει το γονίδιο των Deviants, γεγονός που εξηγεί την αστάθειά του και τη διαφορετική του εμφάνιση.

Τι σχέση έχει ο Black Knight με τους Eternals

Eternals

Ο Sir Percy ήταν ο καλύτερος πολεμιστής του Βασιλιά Αρθούρου, ευλογημένος και στρατευμένος από τον Merlin, έχασε όμως τελικά τη ζωή του από τον Mordred, τον γνωστό big bad της αρθούριας μυθολογίας. Επειδή το κόνσεπτ του χαρακτήρα άρεσε στον Lee, τον επανέφερε στα 1960s κάτω πια από την ομπρέλα της Marvel, με διαφορετική όμως ταυτότητα. Πλέον ήταν ο απόγονος του Percy, Nathan Garrett, ένας βιολόγος με εγκληματικές τάσεις που έγινε supervillain και πέθανε τελικά από το χέρι του Iron Man σε μάχη του με τους Avengers.

Πριν εκπνεύσει ωστόσο, κάλεσε τον ανιψιό του Dane Whitman, του αποκάλυψε το μυστικό του και μετανιώνοντας για την εγκληματική του δράση, τον ενέπνευσε να γίνει ο νέος, καλός Black Knight. Αυτή την τρίτη εκδοχή του χαρακτήρα θα ερμηνεύσει ο Kit Harington.

Στη διάρκεια της θητείας του ως Avenger, ο Black Knight έγινε ο ηγέτης της ομάδας εν τη απουσία του Captain America και σύναψε ερωτική σχέση με τη Sersi. Όταν εκείνη έπεσε θύμα της επιρροής του κακού Proctor, ο Ikaris επιχείρησε να συνάψει τον αρχαίο νοητικό δεσμό gann josin μεταξύ εκείνης και του Dane, σε μια προσπάθεια να τη σταθεροποιήσει πνευματικά.

Ετοιμάσου για ερωτικό τρίγωνο Ikaris/Sersi/Black Knight.

*Το The Eternals θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου στις αίθουσες από τη Feelgood.