ΣΙΝΕΜΑ

The Favourite: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου είναι εδώ

Η Emma Stone στον δρόμο για την αριστοκρατία και ο Γιώργος Λάνθιμος στον δρόμο για τα Όσκαρ.

Είναι 18ος αιώνας και η Αγγλία είναι σε πόλεμο με τη Γαλλία. Η αδύναμη Βασίλισσα Άννα έχει δώσει ανεπίσημα τη θέση της στην καλή της φίλη Lady Sarah που τακτοποιεί τα διαδικαστικά της χώρας, όσο φροντίζει και την ίδια.

Στο μεταξύ καταφθάνει στο παλάτι η Abigail, μια νέα υπηρέτρια που θα κερδίσει την εύνοια της Lady Sarah και θα την αντικαταστήσει τελικά ως συνοδός της Βασίλισσας. Αυτή θα είναι η ευκαιρία της Abigail να ανακτήσει τις αριστοκρατικές της ρίζες και δεν θα αφήσει κανέναν να της σταθεί εμπόδιο.

Αν όλο αυτό σου ακούγεται ως το μέσο βασιλικό biopic που έχεις συνηθίσει, να σου θυμίσουμε κάπου εδώ πως το ‘The Favourite’ είναι η νέα δουλειά του Γιώργου Λάνθιμου. Γενικά θέλουμε ένα solo δικό του κινηματογαφικό σύμπαν, όπου καταπιάνεται με όλα τα είδη και δίνει το δικό του spin. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Με Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Olivia Colman και Mark Gatiss:

Το ‘The Favourite’ είναι η πρώτη ταινία του Λάνθιμου χωρίς τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει πρακτικά κάτι τέτοιο, πρωτίστως από δημιουργική άποψη και σε δεύτερη φάση όσον αφορά τα βραβεία. Ο ‘Κυνόδοντας’ που τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή της Ακαδημίας ήταν συνεργασία τους, και ο ‘Αστακός’ μπήκε στις υποψηφιότητες για το σενάριο του δεύτερου. Εμείς πάντως το έχουμε ήδη συμπεριλάβει στις 25 αδιανόητα πρόωρες προβλέψεις μας για τα Όσκαρ του 2019 και δεν το παίρνουμε πίσω μέχρι να χρειαστεί.

Να σημειωθεί εδώ πως είναι η δεύτερη συνεργασία του με την Weisz μετά τον ‘Αστακό’, ενώ η Colman θα υποδυθεί και τη Βασίλισσα Ελισάβετ στην ερχόμενη σεζόν του ‘The Crown’.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

25 αδιανόητα πρόωρες προβλέψεις για τα Όσκαρ του 2019
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Λάνθιμο για τον ‘Θάνατο του Ιερού Ελαφιού’ και τα παλιά αναπάντητα ερωτήματα