ΣΙΝΕΜΑ

Η πιο πολυσυζητημένη ταινία του 2019 δεν βγήκε ποτέ. Τώρα ήρθε η ώρα της

Το 'The Hunt' θα ήταν το σατιρικό θρίλερ της περσινής χρονιάς, μέχρι που μίλησε εναντίον του ο Donald Trump. Τώρα επιστρέφει πυροβολώντας.

Το ‘The Hunt’ θα ήταν υποτίθεται το κινηματογραφικό πρότζεκτ του Damon Lindelof για τη χρονιά που μας πέρασε.

Ο δημιουργός, μετά την τηλεοπτική του παρακαταθήκη των ‘Lost’ και το ‘The Leftovers’ και πριν εκπλήξει τους πάντες με το φανταστικό ‘Watchmen’ του HBO, θα είχε κυκλοφορήσει το  σατιρικό θρίλερ ‘The Hunt’ με πρωταγωνίστρια τη Betty Gilpin (GLOW).

Το σενάριο ήταν δικό του και του Nick Cuse (γιου του co-showrunner του στο ‘Lost’, Carlton), η σκηνοθεσία του Craig Zobel, η παραγωγή του Jason Blum (Get Out) και η διανομή θα ήταν της Universal Pictures. Μέχρι που η τελευταία ακύρωσε την κυκλοφορία της.

Το ‘The Hunt’ είχε περιγραφεί ως ένα θρίλερ περιπέτειας όπου «μία ομάδα της ελίτ μαζεύονται για πρώτη φορά σε ένα απομακρυσμένο αρχοντικό με σκοπό να κυνηγήσουν ανθρώπους για σπορ». Παραπλήσιο κόνσεπτ είδαμε στο περσινό απολαυστικό ‘Ready Or Not’ όπου μια πλούσια οικογένεια καταδίωκε να σκοτώσει τη νέα νύφη της στο πλαίσιο ενός γκροτέσκ, αιματηρού παιχνιδιού, όμως εκείνη η ταινία είχε καλύτερο timing και, κυρίως, δεν είχε ξεσηκώσει την οργή του Donald Trump.

the hunt betty gilpin

Τον Αύγουστο μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας και πριν τις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα, οι μαζικές δολοφονίες στο El Paso, στο Dayton και στο Gilroy της Καλιφόρνια, οδήγησαν τη Universal να τραβήξει την ταινία δηλώνοντας στην ανακοίνωσή της ότι: «Με ευαισθησία απέναντι στις πρόσφατες τραγωδίες της χώρας, η Universal Pictures και οι συντελεστές του ‘The Hunt’ έχουμε προσωρινά παγώσει την καμπάνια μάρκετινγκ και επανεξετάζουμε το υλικό μας».

Η κίνηση είχε νόημα από τη στιγμή που το ‘Hunt’ χρησιμοποιεί πολύ τη βία των όπλων, τα πράγματα όμως εκτραχύνθηκαν όταν ο Πρόεδρος Trump έδωσε τη δική του γνώμη για το θέμα. «Το Φιλελεύθερο Hollywood είναι Ρατσιστικό στο υψηλότερο επίπεδο, με πολύ Θυμό και Μίσος!», είχε γράψει σε ένα tweet του. «Θέλουν να ονομάζουν τον εαυτό τους Ελίτ, αλλά δεν είναι Ελίτ. Για την ακρίβεια, η Ελίτ είναι συχνά οι άνθρωποι στους οποίους αντιτίθενται. Η ταινία που θα κυκλοφορήσει έχει φτιαχτεί με σκοπό… να πυροδοτήσει και να προκαλέσει χάος. Δημιουργούν τη δική τους βία και μετά προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους άλλους. Είναι οι αληθινοί Ρατσιστές και είναι πολύ κακοί για τη Χώρα μας!».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Universal απέσυρε εντελώς το ‘Hunt’.

Μέχρι τώρα δηλαδή που την ξανάβαλε κανονικά στο ρόστερ της, με ένα νέο πόστερ και ένα τρέιλερ που βάζει στη συζήτηση την ίδια την αμφιλεγόμενή της διάσταση.

the hunt poster

Το ‘The Hunt’ θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Μαρτίου.

***

Λίγο πριν τα φετινά Όσκαρ, απονέμουμε τα δικά μας βραβεία. Τι έχουμε να πούμε για τον Joaquin Phoenix; Τι συνδέει τη Jennifer Lopez και τον Adam Sandler; Γιατί δεν απονέμουμε ξενόγλωσση κατηγορία; Και γιατί μιλάμε πάλι για το ‘Shallow’ και τον Bradley Cooper;