THE WALKING DEAD

The Walking Dead S06E14: Αυτό που ο Daryl πήρε πίσω τη βαλλίστρα του

Όλα όσα μας σέρβιρε το 14o επεισόδιο της 6ης σεζόν του The Walking Dead με τίτλο 'Twice as Far'. Εννοείται πως το κείμενο είναι γεμάτο SPOILER.

Ο Daryl παίρνει πίσω τη βαλλίστρα του (μείον ένα βέλος), ο Eugene μας δείχνει πόσο κοφτερά δόντια έχει (βλέπε σχεδόν ευνουχίζει αυτόν που τον πιάνει αιχμάλωτο), ο Morgan φτιάχνει μια φυλακή και, το πιο σημαντικό από όλα, η Carol μας αποχαιρετά.

Όχι, οι παραγωγοί φυσικά και δεν τόλμησαν να τη σκοτώσουν. Απλώς, στο τέλος του συγκεκριμένου επεισοδίου-γέφυρα, την ακούμε να μας διαβάζει το γράμμα που άφησε στον αγαπητικό της Tobin (σ.σ. τον είδαμε στην αρχή να τη φιλάει ενώ εκείνη είναι στη βεράντα, καπνίζει και παίζει με το σταυρό της) και στο οποίο του λέει ότι δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν γιατί δεν μπορεί πια να σκοτώνει για κανένα, ότι φεύγει (για τα καλά αυτή τη φορά-δεν την βλέπουμε να το κάνει, απλά το τροχόσπιτο να μετακινείται) και ότι δεν θέλει κανείς να την ακολουθήσει και να προσπαθήσει να τη μεταπείσει.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Τα νέα επεισόδια αλλά και box-sets από όλους τους προηγούμενους κύκλους «The Walking Dead» είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.

Όλα αυτό επειδή η αγαπημένη μας δολοφόνος συνειδητοποίησε ότι, μετά από κάθε απειλή που εξουδετερώνει, ακολουθεί μια άλλη. Ότι δηλαδή επειδή στην Alexandria έχουν τρόφιμα, φάρμακα και τοίχους, κάποιος πάντα θα θέλει να τους τα πάρει. Και εκείνη, επειδή τους αγαπάει όλους, θα πρέπει να συνεχίσει να σκοτώνει για αυτούς. Κάτι στο οποίο έχει αποδείξει, ξανά και ξανά, πόσο θανατηφόρα αποτελεσματική είναι.

 

Υποθέτω ότι θα τη δούμε να επιστρέφει κάποια στιγμή. Αν όχι σε αυτόν τον κύκλο, τότε στον επόμενο. Και προφανώς ελπίζω να είναι η Tara και ο Heath (στους οποίους κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτό το επεισόδιο) που θα τους πιάσουν (SPOILER/ πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας που παραλλάσσει αυτό που έγινε στο κόμικ) οι ‘Όλοι είμαστε ο Negan’ Saviors να οδηγούν το κλεμμένο φορτηγάκι τους και να τους τιμωρήσουν παραδειγματικά (βλέπε δια…ροπάλου) και όχι η Carol.

 

Για την ακρίβεια προτιμώ να είναι ο Heath αφού θα ήταν πολύ σκληρό να είναι η -χαροκαμένη, χωρίς καν να το ξέρει- Tara μετά από αυτό που έπαθε η αγαπημένη της η γιατρός σε αυτό το επεισόδιο. Όταν δηλαδή ένα βέλος από την κλεμμένη βαλλίστρα του Daryl της καρφώθηκε στο μάτι (την σκότωσε, σε αντίθεση με τον Carl, αλλά όχι ακαριαία-συνέχιζε να μιλάει κάποια δευτερόλεπτα μετά) λίγα λεπτά αφού είχε σκοτώσει τον πρώτο της Walker (και μετά είχε ξεράσει και μάλιστα πάνω στα γυαλιά της) και ενώ εξηγούσε στον Daryl και στην Rosita γιατί τους ζήτησε να έρθουν μαζί της στο μικρό φαρμακείο στο εμπορικό κέντρο.

 

Δηλαδή επειδή ο μεν είναι καλός άνθρωπος και την έκανε να αισθάνεται ασφαλής και η δε επειδή είναι πιο δυνατή από όσο νομίζει. Ειδική μνεία στην εύστοχη παρατήρηση της ότι η Rosita, τώρα που την παράτησε ο Abraham (σ.σ. τον βλέπουμε στο τέλος του επεισοδίου να στέκεται στο περβάζι της Sasha, η οποία με δάκρυα στα μάτια του λέει να μπει μέσα) πρέπει να είναι μόνη της για πρώτη φορά στη ζωή της (σ.σ. παρόλο που την βλέπουμε να σηκώνεται από το κρεβάτι με τον Spencer, ο οποίος την ακολουθεί από πίσω ζητώντας της να της κάνει το τραπέζι).

Θα μου πεις, τι ακριβώς έκανε η γιατρός εκεί έξω; Ήθελε να αποδείξει ότι πλέον μπορεί να επιβιώσει εκτός τειχών. Το ίδιο που ήθελε να αποδείξει και ο Eugene (ναι, αυτό ήταν το κεντρικό concept του επεισοδίου) ο οποίος, παρέα με τον Abraham, επίσης βγήκε πήγε και βρήκε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να φτιάξει νέες σφαίρες.

 

Τουλάχιστον ο Eugene τη γλίτωσε φθηνά, δηλαδή με μια σφαίρα στο στομάχι. Μάλιστα στο τέλος, όταν ξύπνησε στο κρεβάτι του ιατρείου στην Alexandria, τα βρήκε και με τον Abraham που τον άφησε και έφυγε όταν εκείνος γύρισε και του είπε (μετά από μια μάχη με ένα Walker με χυμένο μέταλλο στο κεφάλι τον οποίο τον καθιστούσε ‘άφθαρτο’) ότι δεν τον χρειάζεται πλέον. Ναι, first class asshole ο Abraham για άλλη μια φορά. Κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη.

 

Όσον αφορά τη βαλλίστρα του Daryl (ο οποίος, σε αυτό το επεισόδιο, ήταν πολύ χαρούμενος γιατί βρήκε ξανά τη μηχανή του), αυτή την κρατούσε ο Dwight (θυμάσαι τον τύπο που ξεγέλασε τον Daryl στο δάσος;), το μισό πρόσωπο του οποίου ήταν καμένο. Απλώς δεν έχει μάθει να την χρησιμοποιεί, για αυτό και το βέλος που είχε στόχο τον Daryl κατέληξε να καρφώνεται στη γιατρό.

 

Αυτός και οι φίλοι του, προφανώς Saviors, αν και δεν ακούγεται πουθενά, πρώτα αιχμαλωτίζουν τον Eugene, μετά σκοτώνουν τη γιατρό και στη συνέχεια ζητούν από τον Daryl και την Rosita να τους πάνε στην ωραία Alexandria για να πάρουν ότι και όποιον θέλουν. Δεν προλαβαίνουν καθώς ο Eugene τους λέει για αντιπερισπασμό ότι ο Abraham είναι κρυμμένος πίσω από κάτι βαρέλια και μετά δαγκώνει με δύναμη, σαν ροτβάιλερ φαντάσου, τον Dwight στα γενετικά του όργανα.

 

Στη μάχη που ξεσπάει τελικά ο Dwight και 4 από τους 10 φεύγουν, με τον Daryl να επιχειρεί να τους κυνηγήσει αλλά τη Rosita να τον σταματάει προκειμένου να την βοηθήσει να μεταφέρουν τον πληγωμένο Eugene.

 

Τι άλλο μένει να ειπωθεί; Ότι αυτό που έφτιαχνε στο προηγούμενο επεισόδιο ο Morgan ήταν κάγκελα για το κελί φυλακής που είναι πλέον έτοιμο να υποδεχθεί τον πρώτο του φιλοξενούμενο (ποιος να είναι άραγε;). Και ότι ο Daryl είναι τόσο κρυφο-ψυχοπονιάρης που κράτησε το μπρελόκ με το όνομα του αδελφού της Denise που εκείνη βρήκε στο φαρμακείο. Ότι πήρε δηλαδή το θάνατό της κατάψυχα. Και ότι, σε αντίθεση με την Carol, εκείνος μετάνιωσε πικρά που σκότωσε τον Dwight όταν είχε την ευκαιρία. Φαντάζομαι ότι, προσεχώς, θα έχει την ευκαιρία, μιας και οι Saviors τους την έχουν στημένη.