THE WALKING DEAD

The Walking Dead S06E15: Αυτό με τη διπλή ενέδρα που εξαγρίωσε τους φαν

Όλα όσα είδαμε στο προτελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν του The Walking Dead με τίτλο 'East'. Προσοχή, ακολουθούν SPOILERS.

Το αίμα του Daryl που γεμίζει την οθόνη στα τελευταία δευτερόλεπτα του επεισοδίου. Αυτό είναι που εξαγρίωσε τους φαν οι οποίοι εγκαίρως, ήδη από την πρώτη σεζόν, έχουν δηλώσει τις προθέσεις τους στους παραγωγούς.

Αυτό, μαζί με την πιθανώς τραυματισμένη Carol, που γυρίζει μόνη στο δάσος (με τον Morgan να ψάχνει να τη βρει), είναι υποτίθεται τα δυο ‘τυράκια’ που μας έχουν ρίξει κατάχαμα προετοιμάζοντας μας για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του (SPOILER) Negan -και του διψασμένου για αίμα ροπάλου του- στο φινάλε του κύκλου. (Όχι, δεν είναι comic book related spoiler-το ξέρουν πραγματικά και οι πέτρες).

Πως φτάσαμε ως εδώ; Αυτό ήταν η κατάληξη ενός dumb & dumber επεισοδίου όπου οι πάντες φέρονται ηλίθια και φεύγουν από την Alexandria παρόλο που γνωρίζουν ότι οι Saviors παραμονεύουν.

Πρώτος αναχωρεί ο Daryl, τον οποίο στοιχειώνει ακόμη ο θάνατος της Denise (το χρεώνει στον εαυτό του ότι εκείνος ήταν που άφησε, πίσω στο δάσος, τον Dwight να ζήσει). Με τον Glenn, την Michonne και την Rosita (σ.σ. όλα τα λεφτά το δολοφονικό βλέμμα που ρίχνει στη Sasha) να τον ακολουθούν.

Και μετά μαθαίνουμε ότι, μέσα στη νύχτα, έχει φύγει και η Carol. Με τον Rick και τον Morgan να την ακολουθούν (σ.σ. Απορώ που ο Rick δεν τον πυροβόλησε μέσα στο αυτοκίνητο, όταν άρχισε και πάλι τις αμπελοφιλοσοφίες).

Ναι, υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες ωραίες σκηνές. Όπως πχ. η Carol να οδηγεί ένα αυτοκίνητο ‘σκαντζόχοιρο’ γεμάτο κοντάρια, που θύμιζε τα αντίστοιχα που είδαμε στο τελευταίο Mad Max. Ή τα δάκρυα που έχυσε όταν, αφού την σταμάτησαν -πυροβολώντας τα λάστιχά της- πέντε Saviors, αφού τους παρακάλεσε να ‘φύγουν για να μην πληγωθεί κανείς’, τους γάζωσε με ένα όπλο που είχε ράψει στο μπουφάν της. Και μετά έκανε σις κεμπάπ έναν ακόμη με ένα από τα κοντάρια.

(Αν και μου έκανε εντύπωση το ότι δεν τσέκαρε ότι ο τελευταίος, ο συνοδηγός, αυτός που τελικά την πήρε κατόπι, δεν ήταν νεκρός. Όπως μου έκανε εντύπωση ότι ο Rick, όταν φθάνει στο σημείο της μάχης, ρωτάει τον ετοιμοθάνατο αν ξέρει που είναι η Carol και μετά του καρφώνει το μαχαίρι στο κεφάλι πριν εκείνος προλάβει να απαντήσει).

Το κορίτσι μας είναι, όπως δηλώνει αργότερα ο Rick, force of nature. Και πραγματικά ελπίζω να υπάρχουν πολλοί Saviors γιατί μέχρι τώρα πεθαίνουν κατά δεκάδες.

Κυρίως όμως το ‘East’ είναι γεμάτο αδιανόητα λάθος αποφάσεις. Όπως αυτή του Rick και του Morgan να γυρίζουν για ώρες στα λιβάδια χωρίς αυτοκίνητο ψάχνοντας την Carol. Μέχρι που, φθάνοντας σε μια φάρμα, βρίσκουν ένα τύπο, ο Rick πάει να τον πυροβολήσει, ο Morgan τον σπρώχνει, του αποκαλύπτει τι έγινε με τον Λύκο στην Alexandria, του μιλάει για τον κύκλο της ζωής (‘ότι δώσεις σου επιστρέφει πίσω’) και τον πείθει να συνεχίσει να ψάχνει μόνος την Carol (σ.σ. Πάντως, αν ο τύπος που άφησε ελεύθερο γυρίσει ως απειλή, ο Rick θα του κόψει το λαρύγγι στο φτερό).

Αν και οι περισσότερες είναι του Daryl που μάλλον έχει θολώσει και δεν σκέφτεται σωστά. Πρώτα πηγαίνει στο σημείο που σκοτώθηκε η Denise. Μετά χωρίζονται στα δυο (γιατί; μα γιατί;), με την Rosita να πηγαίνει μαζί του και τον Glenn και την Michonne να μένουν μόνοι τους. Και, φυσικά, να πιάνονται όμηροι από τον Dwight και την παρέα του.

Ενώ και ο ίδιος, παρότι μέγας ανιχνευτής, όταν πάει να τους ελευθερώσει, αιφνιδιάζεται από τον Dwight που εμφανίζεται από πίσω του και τον πυροβολεί. Με την ατάκα ‘Μην ανησυχείς, θα είσαι ΟΚ’ που ακούγεται στο τέλος (και την οποία οι παραγωγοί -SPOILER- πρόσθεσαν μετά το φιάσκο με τον θάνατο του Glenn) θεωρητικά να μας καθησυχάζει.

Όπως και να ‘χει τα δυο ‘τυράκια’ που μας σέρβιραν είναι άνοστα και ανούσια. ΟΚ, με την Carol δεν ξέρουμε ακόμη τι θα συμβεί. Αλλά, για την τύχη του Daryl (SPOILER) ήδη έχουμε (SPOILER) μάθει πράγματα μέσα από (SPOILER) μια συνέντευξη που έδωσε ο ηθοποιός που υποδύεται τον Dwight.

Η ουσία -και η πραγματική αγωνία- σε αυτό το επεισόδιο κρύβεται αλλού. Όπως π.χ. στο αν η Maggie, που την βλέπουμε να κόβει τα μαλλιά της κοντά (σ.σ. δεν ξέρω ακόμη πως αισθάνομαι για αυτή την απόφαση), θα αποβάλει τελικά ή όχι.

(Επίσης, όπως μαθαίνουμε και βλέπουμε, είναι εκείνη που ζητάει να χτιστούν νέοι πύργοι παρακολούθησης και να κρυφτούν όπλα σε διάφορους χώρους της Alexandria καθώς -δικαίως- φοβάται για νέα επίθεση).

Όπως το μέγεθος της ύβρεως που εκστομίζει ο Rick όταν λέει στη Michonne ‘Δεν θα είναι όπως πριν. Αν μας επιτεθούν, θα το τελειώσουμε. O κόσμος είναι δικός μας και ξέρουμε πως να τον πάρουμε’

Όπως αν είναι όντως δυσοίωνο -ή απλώς είναι εντύπωσή μας- η εικόνα της Maggie πίσω από τα κάγκελα της Alexandria που βλέπουμε στον καθρέφτη του αυτοκίνητου στο οποίο επιβαίνει ο Glenn. Είναι άραγε αυτή η τελευταία φορά που θα ειδωθούν;

Όπως στο τι σημαίνει το προφητικό μοντάζ με τα ευτυχισμένα ζευγάρια (ο Rick και η Michonne τρώνε ένα μήλο στο κρεβάτι, ο Glenn και η Maggie αλληλοσαπουνίζονται στο ντους, η Sasha κοιτάζει με αγάπη τον Abraham). Με άλλα λόγια ποιο από αυτά θα χάσει προσεχώς ένα από τα μέλη του (σόρι, Rosita, δεν είσαι αρκετά σημαντική για να μας νοιάξει ο θάνατός σου-και οι παραγωγοί το ξέρουν). Εσύ μπροστά σε ποιον βλέπεις να σταματά η μπίλια;

Η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Τα νέα επεισόδια αλλά και box-sets από όλους τους προηγούμενους κύκλους «The Walking Dead» είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.