THE WALKING DEAD

The Walking Dead S606: Αυτό που ο Dixon χάνει την βαλλίστρα του

Όλα όσα ζήσαμε στο 6ο επεισόδιο της 6ης σεζόν με τίτλο Always Accountable. Κομπλέ με εκατοντάδες spoilers.

Άντε, ρε παλικάρια, παραγωγοί, φτάσαμε σχεδόν στη μέση της σεζόν και ακόμη να δούμε ξανά όλη τη συμμορία μαζεμένη. Είναι δυνατόν να μας σερβίρετε ένα ακόμη επεισόδιο ‘ανάπαυλα’ (πριν αρχίσουν δηλαδή τα όργανα); Πόση υπομονή να κάνουμε πια;

Επίσης, είναι σωστό τώρα να τελειώνετε ένα ακόμη επεισόδιο με μια μυστηριώδη φωνή; Την πρώτη φορά ήταν ο Rick που είδαμε μετά να μπαίνει στην Alexandria με την ορδή από πίσω του. Αυτή την φορά ποιος θα είναι εκείνος που ακούγεται να λέει ξεψυχισμένα ‘Βοήθεια’ στο walkie talkie; Ο Rick; Ο Glenn (ναι, ακόμη δεν ξέρουμε τι απέγινε); Κανένας ξέμπαρκος Λύκος; Ο Dwight που πιάστηκε ξανά στην φάκα (δες πιο κάτω για το ποιος είναι αυτός); Ή μήπως o αρχηγός αυτού του νέου group (που ακούμε για πρώτη φορά σε αυτό το επεισόδιο) που του αρέσει -όπως μαθαίνουμε- να υποκλίνονται μπροστά του και να πληρώνουν για τα αγαθά που τους προσφέρει (θυμάστε εκείνους που συνάντησε ο Morgan στο δάσος, που του έδωσαν μια κονσέρβα και μια σφαίρα;);

Και, επιτέλους, πόσες φορές πρέπει να γκρινιάξουμε για ότι θέλουμε, για διαφορετικούς λόγους, περισσότερη Maggie και περισσότερη Carol στη συνταγή για να δέσει το γλυκό;

Τέλος, όσον αφορά το συγκεκριμένο επεισόδιο, θα σας ήταν τόσο πια δύσκολο να κρατήσετε την Tina (βλέπε την ξανθιά διαβητική με το κουκλίστικο πρόσωπο) ζωντανή λίγο παραπάνω; Μας άρεσε. Θα μπορούσε δυνητικά να γίνει η επόμενη Maggie.

 

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω ‘παράπονα’ είναι ψιλο-άκυρα. Μεταξύ μας, μια χαρά περάσαμε έχοντας επιτέλους σε πρώτο πλάνο (βασικά σε αποκλειστικό) τον Daryl από την μια και τον Abraham και την Sasha από την άλλη. Αλλά μην τους το πείτε αυτό. Αφού επιμένουν να μας ‘τυραννούν’ και εμείς τους το ‘ανταποδίδουμε’.

Θυμάστε, φυσικά, που οι τρεις τους (Daryl στην μηχανή, Sasha και Abraham στο αυτοκίνητο) οδηγούσαν την μισή ορδή, εκείνη που δεν έχει περικυκλώσει την Alexandria, μακριά. Στην αρχή του επεισοδίου πέφτουν λοιπόν σε μια ενέδρα από κάτι άγνωστους τύπους (είχαν όπλα, άρα δεν ήταν Λύκοι) και χωρίζονται.

Ναι, όλοι υποψιαζόμαστε (όσοι έχουμε διαβάσει τα graphic novels) ποιοι παίζει να είναι αυτοί οι νέοι τύποι. Και όχι, αυτή τη σεζόν, δεν έχουμε δει ακόμη κάποιον αρχι-κακό. Λέτε να πλησιάζει; Ας κάνουμε ησυχία μπας και τον ακούσουμε.

Όπως και να’ χει ο Abraham και η Sasha γαζώνουν και εξολοθρεύουν το αυτοκίνητο που τους καταδιώκει. Ο Daryl απλά τους ξεφεύγει, μπαίνει -τραυματισμένος στο χέρι- με τη μηχανή σε ένα καμένο δάσος και πέφτει στο χώμα ψιλο-αναίσθητος.

Όταν ξυπνάει, δίπλα του είναι ένας κατακαμμένος (και κατακαημένος) Walker, που φοράει ακόμη το κράνος του. Βασικά μόνο το κεφάλι του έχει μείνει. Ο Dixon βγάζει το δερμάτινο του μπουφάν, μας δείχνει τους φουσκωμένους δικέφαλους του, αρχίζει να εξερευνά την περιοχή και πέφτει πάνω σε δυο γυναίκες.

Μια μελαχρινή τύπου Κeira Knightley και μια strawberry blonde τύπου Maggie. Κρίμα που δεν παίρνει χαμπάρι το τρίτο μέλος της παρέας, έναν ξανθό τύπου -στο ξώφαλτσο- Matthew Mcconaughey που τον βγάζει αναίσθητο με ένα πισώπλατο χτύπημα.

 

Στο επόμενο καρέ τον βλέπουμε με τα χέρια του δεμένα. Είναι σαφές ότι οι τρεις τους νομίζουν ότι είναι μέρος της ομάδας από την οποία έχουν ξεφύγει (επίσης μαθαίνουμε ότι ο ξανθός, ονόματι Dwight, ξέρει να χρησιμοποιεί βαλλίστρα-το ακούει ο Daryl μέσα στην παραζάλη του). Όχι, ο Dixon δεν σκίζεται να τους εξηγήσει ότι κάνουν λάθος. Και αυτό είναι περίεργο.

Ίσως το κάνει επειδή είναι σίγουρος ότι θα βρει τον τρόπο να ξεφύγει. Κάτι που τελικά καταφέρνει, πολύ μετά, όταν το τρίο είναι απασχολημένο φτάνοντας σε ένα εργοστάσιο με στόχο να σώσουν κάποια που άφησαν πίσω (έτσι νόμιζα στη αρχή, μετά, βλέποντας το Talking Dead, συνειδητοποίησα ότι το Patty, που έλεγαν, ήταν το όνομα του κρυμμένου βυτιοφόρου-αυτό έψαχναν), και το βρίσκουν γεμάτο Walkers.

Ο Daryl λοιπόν ξεφεύγει, σκοτώνει ένα Walker, επιστρέφει (γιατί μέσα στην τσάντα που έκλεψε ήταν η ινσουλίνη της ξανθιάς) και, καπάκι, τους σώζει από τους πρώην συντρόφους τους (με αρχηγό τον Wade, που φοράει καουμπόικες μπότες, τζινάκι, μεγάλη αγκράφα και γενικά, από τη μέση και κάτω που τον βλέπουμε, θυμίζει λίγο Rick) που έρχονται να τους μαζέψουν.

Τελικά εκείνοι, παρότι έχουν το αριθμητικό πλεονέκτημα, φεύγουν άπραγοι και μείον ένα χέρι (του το δαγκώνει ένας παγιδευμένoς Walker. Oι υπόλοιποι του κόβουν το χέρι και μετά του παίρνουν και το ρολόι).

H ξανθιά γίνεται μεζές για δυο Walkers, τους οποίους ήξερε παλιά, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε γυαλί, μέσα σε ένα καμένο θερμοκήπιο (σπάει το γυαλί όταν εκείνη πάει να τους αφήσει λουλούδια).

Και ο Daryl, που δεν έχει χάσει ακόμη την ανθρωπιά του, κάνει τις γνωστές τρεις ερωτήσεις στον ξανθό (που του απαντά πως δεν έχει σκοτώσει ποτέ του άνθρωπο γιατί, αν το κάνει, δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει στα πράγματα όπως ήταν παλιά), του μιλάει ψιλο- για την Alexandria και ετοιμάζεται, αφού βρει την Sasha και τον Abraham, να τους πάρει πίσω μαζί του.

Εννοείται πως τα πράγματα ‘στραβώνουν’. Οι δυο αχάριστοι και ελεεινοί (τους οποίους είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ξανά) τον προδίδουν, του παίρνουν την μηχανή, την βαλλίστρα (δεύτερη φορά σε αυτό το επεισόδιο) και φεύγουν. Εντάξει, το κορίτσι του πετάει μια γάζα για να περιποιηθεί την πληγή του και του ζητάει συγνώμη. Εννοείται πως εκείνος απαντά ‘Όντως you’ll be sorry’

Εννοώντας, όπως διευκρίνισε ο Reedus σε συνέντευξή του, ότι και θα θέλει ο Dixon να τους κάνει κομματάκια. Και ότι δεν θα έχουν πολύ μέλλον αν συνεχίζουν να φέρονται σαν τρομαγμένοι λαγοί που κλέβουν και λένε ψέματα.

 

Ευτυχώς τουλάχιστον που άκουγε την ιστορία τους για το πως έβαλαν φωτιά στο δάσος (με τη φωτιά να προσελκύει και άλλους Walkers που επίσης έπεφταν μέσα και γίνονταν bbq-μια χαρά ιδέα) την εποχή που νόμιζαν ότι όλοι πολεμούν τους Walkers και όχι ο ένας τον άλλο. Έτσι θυμήθηκε που είναι το βυτιοφόρο, μπήκε μέσα, πήγε στη πόλη, πήρε την Sasha και τον Abraham και έφυγαν.

Όσον αφορά το τι έκαναν η Sasha με τον Abraham μέχρι να τους μαζέψει ο Daryl, αυτό ήταν επίσης πιο ενδιαφέρον από ότι ακούγεται. Βασικά η Sasha είπε στον Abraham να χαλαρώσει και να σταματήσει να είναι αυτοκτονικός (επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος να βρουν έναν ανιχνευτή όπως τον Dixon, ήταν να κάτσουν εκεί ακριβώς που είναι και να αφήσουν εκείνον να έρθει σε αυτούς) και μετά μπήκαν σε ένα ωραίο γραφείο ασφαλιστικής εταιρείας για να αράξουν για την νύχτα (κομπλέ με ένα Walker σε μια κλειδωμένη γυάλινη αίθουσα συσκέψεων, στον πίνακα της οποίας έγραφε ‘Είμαι περήφανος που παρείχα αξία. Προσεύχομαι για τον κόσμο. Συνεχίστε. Παραμείνετε χαρωποί. Προσοχή, η δαγκωματιά μου σκοτώνει).

 

Ο Abraham, ωστόσο, συνεχίζει να θέλει να σκοτώσει ότι βρει μπροστά του (και πετάει ατάκες απείρου ‘κάλλους’, τύπου ‘Loose ends make my ass itch’), η Sasha, σε ρόλο ψυχαναλύτριας, του εξήγησε -και εδώ είναι το ζουμί του επεισοδίου- ότι είναι εύκολο να είναι αυτοκτονικά ριψοκίνδυνος. Ότι το ζήτημα είναι τι κάνεις όταν είσαι ασφαλής, όταν έχεις στέγη, φαγητό, τοίχους. Όταν δηλαδή ο θόρυβος κοπάσει και έχεις επιλογές. Επιλογές (ναι, καλά το κατάλαβες) για τις οποίες είσαι πάντα υπεύθυνος.

Μετά από την δωρεάν αυτή ψυχανάλυση ο Abraham βγαίνει έξω, πάει στη γέφυρα, βρίσκει ένα κιβώτιο γεμάτο αντιαρματικές ρουκέτες, ένα κουτί κουβανέζικα πούρα και το ίδιο το αντιαρματικό να κρέμεται -μαζί με τον πρώην στρατιώτη, νυν Walker- που το φόραγε, πάνω από το κενό. Οπότε τι κάνει; Εννοείται πως ριψοκινδυνεύει. Εννοείται χωρίς λόγο. Συγκεκριμένα σκαρφαλώνει πάνω, με τα σαγόνια του Walker να απέχουν ένα εκατοστό από το πρόσωπό του, βγάζει μια ‘καθαρίζω τα σωθικά’ φωνή και, μετά, έρχεται στα συγκαλά του.

 

Οπότε και το σύμπαν τον επιβραβεύει για αυτό. Ο Walker πέφτει στο κενό, αφήνοντας πίσω το αντιαρματικό. Ο Abraham γυρίζει στην Sasha και της λέει ότι έχει σκοπό να κάνει διάφορα πράγματα. Όπως το να την ‘γνωρίσει’ πολύ καλύτερα γιατί του αρέσει πως τον βάζει στη θέση του.

Ακούγεται γελοίος, αλλά η Sasha, παραδόξως, δεν του λέει όχι. Απλώς του επισημαίνει πως έχει διάφορα να τακτοποιήσει πριν (αυτό δεν το λέει, το αφήνει να εννοηθεί) ‘τακτοποιήσει’ εκείνη. Δηλαδή την Rosita. Εκείνη που είδαμε να κλαίει στις επάλξεις στο προηγούμενο επεισόδιο περιμένοντας τον να γυρίσει. Εκείνη που δεν πρέπει να έχει πει πάνω από 4 ατάκες από τότε που την γνωρίσαμε.

Με αλλά λόγια, ο Daryl είχε μια πολύ άτυχη μέρα. Ο Abraham είχε μια πολύ τυχερή. Η Sasha πήρε παράταση ζωής. Και η Rosita προβλέπω σύντομα να μας αφήνει χρόνους.

Επίσης, τώρα που φτάσαμε στο τέλος του recap, ας μην κοροϊδευόμαστε. Όλο αυτό το επεισόδιο ήταν έτσι για να συστηθούμε με αυτούς που έρχονται και για να θυμηθούμε πόσο ήρωας είναι ο Daryl.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45.