THE WALKING DEAD

The Walking Dead S6Ε07: Αυτό που μαθαίνουμε τι απέγινε ο Glenn

Όλα τα 'θαυμαστά' που είδαμε στο 7ο επεισόδιο της 6ης σεζόν με τίτλο 'Heads Up'. Εννοείται είμαστε 'οπλισμένοι' με spoilers και κάθε διάθεση να τα χρησιμοποιήσουμε όλα.

Ο Glenn ζει. Μην ρωτάς τι και πως. Το σημαντικό είναι πως ζει. Είπαμε, σταμάτα να ρωτάς ‘μα, πως γίνεται αυτό;’ Σταμάτα να μας χαλάς το party. Και, που’ σαι, πρόσεξε μην πέσει πάνω στο κεφάλι σου ο ξύλινος πύργος.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε καθώς ξεκινάει το επεισόδιο. Ναι, τα εντόσθια που είδαμε να τρώνε οι Walkers ήταν του Nicholas. Ο Glenn, με κάποιο μαγικό τρόπο, κατάφερε να χωθεί κάτω από τον σκουπιδοτενεκέ. Οι Walkers, με κάποιο μαγικό τρόπο, δεν μπορούσαν να τον αγγίξουν. Και, το επόμενο πρωινό, όταν σιγά σιγά άρχισαν να φεύγουν (προφανώς ξέχασαν ότι υπήρχε από κάτω ‘φρέσκο κρέας’-κάτι πρωτόγνωρο, αλλά δεν βαριέσαι) εκείνος βγήκε. Σαν τον Λάζαρο.

 

Βγήκε και το internet έκανε ‘μπουμ’. Κάποιοι από εμάς ανακουφίστηκαν που ο αγαπημένος μας ντελιβεράς είναι καλά. Κάποιοι εκνευρίστηκαν με την απιθανότητα του τρόπου με τον οποίο σώθηκε. Κάποιοι, οι πιο ‘διανοούμενοι’ της παρέας, αναρωτήθηκαν τι άλλο έχουν οι παραγωγοί στο μανίκι τους τώρα που έπαιξαν το ‘δικαιούσαι μόνο έναν ανά σειρά-εκτός και αν είσαι σαπουνόπερα’ fake death χαρτί τους.

Πίσω στο Glenn. Ο οποίος βγήκε σούπερ διψασμένος. Η Enid (εκείνη που γουστάρει ο Carl και εκείνη δεν του δίνει σημασία) του πέταξε από ψηλά ένα μπουκάλι νερό. Ο Glenn το ήπιε και την πήρε στο κυνήγι προσπαθώντας να μάθει τι απέγινε η Maggie και η υπόλοιπη Alexandria.

Ένα δίδυμο που είναι ‘πρώτο τραπέζι πίστα’ σε όλη την διάρκεια του επεισοδίου. Αν και, μεταξύ μας, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Άντε, ας πούμε, πως έχει κάποιο ενδιαφέρον ότι βλέπουμε το ‘πατρικό’ φίλτρο του ‘προσεχώς χαζομπαμπά’ Glenn να παίρνει εμπρός καθώς επιβάλλει στην Enid να επιστρέψει μαζί του στην Alexandria (μέχρι και πιστόλι του βάζει στον κρόταφο, αλλά εκείνος δεν πτοείται), την κοιτάζει επικριτικά όταν, στον δρόμο, σκοτώνει μια Walker, παρόλο που δεν χρειάζεται και, σε κάθε ευκαιρία, της κάνει ψυχανάλυση στη λογική ‘Έχεις κλειστεί στον εαυτό σου γιατί φοβάσαι μην γνωρίσεις την απώλεια ξανά’

 

Όπως και να’ χει, στο τέλος, οι δυο τους φθάνουν στην περικυκλωμένη από Walkers Alexandria (πριν, σημειώνω, από τους Daryl, Abraham και Sasha που είναι ακόμη στο δρόμο της επιστροφής) και αφήνουν κάτι μπαλόνια στον ουρανό. Το σημάδι δηλαδή που έψαχνε η Maggie, η οποία σε όλο το επεισόδιο την έβγαλε σκαρφαλωμένη στις επάλξεις. 

Η πραγματική δράση σε αυτό το επεισόδιο εκτυλίσσεται εντός των τειχών της Alexandria. Εκεί που βλέπουμε τον Rick να κάνει ένα σωρό λάθη. Ξεκινώντας από ότι συνεχίζει να μαθαίνει τον -επιφανειακά μεταμελημένο και υπάκουο- γιο της χήρας Ron να πυροβολεί, με αποτέλεσμα, αργότερα, εκείνος να μπει στο οπλοστάσιο, να κλέψει σφαίρες (για το άδειο όπλο που ο Rick είχε την φαεινή ιδέα να του δώσει να κουβαλά για να συνηθίσει το βάρος) και, στην τελευταία σκηνή, να τον βλέπουμε να ακολουθεί από πίσω τον Carl, που περπατά ανέμελος στη μέση του δρόμου, με σκοπό να του φυτέψει μια στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

 

Συνεχίζοντας με το γεγονός ότι, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, αποδεικνύει το πόσο αναλώσιμους θεωρεί τους Αλεξανδρινούς. Η πρώτη ήταν στην prive συζήτηση του με την Michonne, εκεί που δεν τους περιλαμβάνει στο σχέδιο που έχει για το πως να ξεφορτωθεί τους Walkers.

 

Και την δεύτερη, πάνω στα τείχη, αφού έχει βοηθήσει στο να σώσει τον πανιλήθιο Spencer που προσπάθησε με ένα σχοινί να περάσει πάνω από τους Walkers (εκείνος είπε ότι το έκανε όχι για να το σκάσει, αλλά για να βρει ένα αυτοκίνητο με το οποίο να παρασύρει τους Walkers μακριά) όταν γύρισε και είπε φωναχτά στην Tara, η οποία με αυτοθυσία είχε κρεμαστεί έξω από το τείχος και πυροβολούσε -τους πιο κοντινούς στο Spencer- Walkers, ότι ‘Πας καλά; Έχεις ήδη παραλίγο να πεθάνει μια φορά για αυτούς τους ανθρώπους’. Ναι, σωστά άκουσες, ‘για αυτούς τους ανθρώπους’.

 

Και μετά εκείνη αντέδρασε με ένα τρόπο που εκφράζει πλήρως τα συναισθήματα πολλών από εμάς όταν ο Rick μπαίνει στο mode ‘δικτάτορας’. Δηλαδή του ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της.

 

Ο Morgan, αντιθέτως, όταν τον κάθισε κάτω σε ένα τραπέζι, μαζί με την Carol και την Michonne, για να τον βάλει να του εξηγήσει γιατί δεν σκότωσε τους Λύκους (όχι, δεν ήταν μια prive συζήτηση, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά ένα κανονικό ‘δικαστήριο’), δεν του σήκωσε το δάχτυλο.

Προσπάθησε απλώς να του εξηγήσει την φιλοσοφία του. Το ‘Κάθε ζωή είναι πολύτιμη’. Υπενθυμίζοντας του ότι και εκείνος, όταν ήταν στα τρελαμένα του, δεν τον είχε σκοτώσει. Με αποτέλεσμα, αργότερα, ο ίδιος να μπορέσει να σώσει τον Aaron και τον Daryl.

Αν και αυτό, τελικά, δεν λειτούργησε και πολύ καλά, αφού έτσι βρήκαν οι Λύκοι την Alexandria. Όπως και οι πέντε Λύκοι που άφησε εκείνος ελεύθερος ήταν που όρμησαν στον Rick στο τροχόσπιτο.

Εντάξει, ο Rick δεν ήταν εντελώς ‘λάθος’ σε όλο το επεισόδιο. Προσπάθησε μόνος του (αλήθεια, που ήταν οι υπόλοιποι;) να επιδιορθώσει τα τείχη. Μέχρι που ήρθε ένας δίμετρος Αλεξανδρινός δίπλα του, του είπε ότι στην αρχή τον φοβόντουσαν και ότι έχει γενικά δίκαιο, του ζήτησε να μην τους εγκαταλείψει και μετά άρχισε να τον βοηθάει.

Πάντως, για άλλη μια φορά, εκείνη που έκλεψε την παράσταση, στο λίγο διάστημα που εμφανίστηκε, ήταν και πάλι η Carol. Ήταν παρούσα στην ‘δίκη’ του Morgan. Ήταν εκείνη που, μόλις είδε τον Morgan να περπατάει στο δρόμο με την γιατρό να τον ακολουθεί (μην στα πολυλογώ, την έπεισε να βοηθήσει τον τραυματισμένο Λύκο), τους πήρε κατόπι (αρχικά με την Judith παραμάσχαλα, πριν την παραδώσει στην χήρα), έφτασε στο σπίτι και ρώτησε τον Morgan ‘Ποιον έχει φυλακισμένο στο κελί’.

Επίσης ήταν εκείνη που απέδειξε ότι είναι η ιδανική ‘μάνα της Αποκάλυψης’ όταν γύρισε και είπε στον Sam, που ακόμη είναι τρομοκρατημένος και μένει στον πάνω όροφο του σπιτιού του, ότι ‘Το να σκοτώνεις είναι το μοναδικό πράγμα που σε εμποδίζει από το να γίνεις τέρας’. Όντως, όπως εύστοχα το έθεσε ένας άλλος reviewer, θα πλήρωνα ευχαρίστως για να βλέπω ένα show όπου η Carol, επί 40 λεπτά, ‘νουθετεί’ τον Sam.

 

Τι μένει να ειπωθεί; Τίποτα σημαντικό εκτός από ότι ο Rick επιμένει να τρολάρει βάναυσα τον πατέρα Gabriel (τον είδαμε να βγάζει τις αφίσες που εκείνος κόλλαγε καλώντας τους πάντες σε βραδινή προσευχή).

Και ότι, επιτέλους, είδαμε την Rosita να μιλάει. Συγκεκριμένα να την ‘λέει’ (‘Μην φοβάσαι τον θάνατο. Να φοβάσαι το να ζήσεις όταν οι άνθρωποι γύρω σου πεθαίνουν’) στον φοβισμένο Eugene (που ξεστόμισε την ατάκα του επεισοδίου ‘Κρατάω ένα κοφτερό όπλο και δίπλα μου υπάρχουν άνθρωποι που φορούν ανοιχτά παπούτσια’), κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην μασέτα που κάνει εκείνη στους Αλεξανδρινούς.

Αυτά. Δεν νομίζω ότι ξέχασα τίποτα. Πέρα φυσικά από τον ξύλινο πύργο, που ‘έτριζε’ (όχι από καθαριότητα) καθ’ όλη την διάρκεια του επεισοδίου, τον οποίο βλέπουμε να πέφτει πάνω στο τείχος στο τελευταίο καρέ.

Κάτι που σημαίνει ότι, στο επόμενο επεισόδιο, θα ξεσπάσει ο κακός ο χαμός. Με πολλούς να πεθαίνουν. Εκτός και αν ο Glenn σκεφτεί κάτι σούπερ έξυπνο. Ή, το πιο πιθανόν, το βυτιοφόρο με τους Daryl, Sasha και Abraham, γυρίσει εγκαίρως, αρχίσει να κορνάρει και αναγκάσει τους Walkers στο κατόπι. Κορνάρει, είπα; Λάθος. Να γίνει μπουρλότο, με τους Walkers να πέφτουν στην φωτιά. Το κόλπο δηλαδή που έκανε η άλλη ομάδα στο προηγούμενο επεισόδιο.

Μπουρλότο είπα; Ναι, μπουρλότο. Ενδεχομένως όταν το χτυπήσει η ρουκέτα από το αντιαρματικό που, θυμίζω, ότι φέρνει πίσω μαζί του ως σουβενίρ ο Abraham.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45.