THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9E06: Άλλαξε μαλλιά, άλλαξε ζωή

Το 6ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Who Are You Now?' είναι η νέα αρχή που περιμέναμε. Προσοχή, ακολουθούν spoilers.

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τον χαμό του Rick (θυμίζω ότι εκείνοι νομίζουν πως πέθανε, εκείνος απλά έχει μεταφερθεί τραυματισμένος με το ελικόπτερο αλλού) και τίποτα δεν είναι ίδιο.

Ξεκινώντας από τα βασικά, εκείνα που βγάζουν μάτι, δηλαδή τα μαλλιά των πρωταγωνιστών. Συγκεκριμένα η Michonne (πλέον με μια τεράστια ανεξήγητη ουλή στο σχήμα χ στην πλάτη της) έχει κάνει τα δικά της ράστα χωρίστρα, η Rosita (νέο παθιασμένο κορίτσι του Gabriel, αν είναι δυνατόν-παρόλο που συνεχίζει να την γλυκοκοιτάζει και ο Eugene) κοτσιδάκια, η Carol τα έχει αφήσει μακρυά (κάτι σαν γέρικο ξωτικό από τα Lord of the Rings), ο Negan (που τον βλέπουμε, μέσα από το κελί του, να βοηθάει την Judith να λύσει τα προβλήματα μαθηματικών της) τα έχει κόψει κοντά και ο Eugene, αχ ο Eugene, έχει υιοθετήσει το λουκ Shia LeBeouf.

 

Μιλάμε δηλαδή για μια μακρυά ποντικοουρά τύπου 80s. Ενδεχομένως το χειρότερο κούρεμα όλων των εποχών.

Ουσιαστικά ο μόνος που έχει παραμείνει ίδιος και κουλ είναι ο μοναχικός Daryl (πρέπει να ζει μόνος ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνουμε σε πρώτη ανάγνωση), με τον οποίο η Carol συναντιέται μέσα στο δάσος προς το τέλος του επεισοδίου.

Επίσης όλοι μεγαλώνουν παιδιά. Η Michonne την Judith και ένα ακόμη. Ο Αaron αυτό που βρήκε ο Rick σε μια κούνια. Και ο ραστα-βασιλιάς και η Μichonne τον μικρό Henry που πλέον είναι έφηβος και εξτρα εκνευριστικός. Κάτι που διαπιστώσαμε στο επεισόδιο όπου πάει να σώσει μια κοπέλα σε ένα σοκάκι και πέφτει φουλ στην ενέδρα των πρώην μελών του Sanctuary.

Κάτι που αναγκάζει την Carol πρώτα να ενδώσει (τους δίνει μέχρι και την βέρα της) και, το ίδιο βράδυ, να πάει και να τους βάλει κυριολεκτικά φωτιά στα μπατζάκια τους. Γιατί μπορεί να μοιάζει χίπισσα, αλλά παραμένει δολοφόνος με κρύο αίμα.

Και τώρα που τελειώσαμε με τα μικρά και ανόητα, ας περάσουμε στα σοβαρά. Το γεγονός δηλαδή ότι οι Walkers πλέον μιλούν. Κάτι που διαπίστωσαν στο τέλος του επεισοδίου ο Eugene και η Rosita που βρέθηκαν -καλυμμένοι από λάσπη- να προσπαθούν να κρυφτούν από μια ορδή που άλλαξε ξαφνικά κατεύθυνση και ήρθε προς το μέρος τους καθώς προσπαθούσαν να κρεμάσουν ένα αναμεταδότη σε ένα πύργο. Τότε που τους άκουσαν να γρυλίζουν ‘Που… είναι;’.

Το ξέρω, αναγνώστη των graphic novels, ότι η παραπάνω είδηση σε κάνει χαρούμενο. Αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να πούμε λέξη παραπάνω για να μην χαλάσουμε το πάρτι για τους υπόλοιπους.

Το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν ουσιαστικά μια φιλότιμη προσπάθεια για μια νέα αρχή σε ένα κόσμο όπου όχι μόνο ο Rick αλλά και η Maggie δεν υπάρχουν πια (είπαμε, η Lauren Cohan δεν θα εμφανιστεί ξανά σε αυτόν τον κύκλο). Αν και τι συνέβη στην τελευταία παραμένει ακόμη μυστήριο. Μαθαίνουμε απλά πως άλλος είναι πλέον αρχηγός στο Hilltop και πως γενικά οι σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων δεν είναι τόσο ανοιχτόκαρδες όσο παλιά.

Όπως δεν είναι ανοιχτόκαρδοι και οι κάτοικοι της Alexandria συγκεκριμένα που, επειδή κάτι πολύ κακό συνέβη τα 6 χρόνια που μεσολάβησαν, δεν έχουν καμία διάθεση να καλωσορίσουν το group ξένων που μάζεψε στο προηγούμενο επεισόδιο η Judith.

Η οποία εννοείται πως ακολουθεί τα εκνευριστικά ‘είμαστε όλοι αδέλφια’ βήματα του πατέρα της. Παρόλο που έχει ξεχάσει πλέον την φωνή του και η μόνη ανάμνηση που έχει από αυτόν είναι ένας μολυβένιος σερίφης που της έχει δώσει η Michonne. Και όταν ακούει την Michonne να του μιλάει, όπως συμβαίνει συνήθως στις χήρες.

Πίσω στην νέα ομάδα, λοιπόν. Ναι, άλλη μια νέα ομάδα. Ναι, άλλη μια φορά που βλέπουμε το γνωστό παραμύθι για το αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν. Τελικά απλώς τους πασάρουν στο Hilltop. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή η φυλακόβια ανάμεσα στο group (την οποία αποκαλύπτει η αρχηγός ασφαλείας, Michonne, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) αλλάζει τελικά γνώμη τελευταία στιγμή και αντί να δολοφονήσει την Michonne με ένα σουγιά στο σπίτι της (επειδή την βλέπει να παίζει με τα παιδιά της) της τον παραδίδει στο χέρι. Οπότε λίγο αυτή η κίνηση, λίγο η Judith που θέλει να ακούσει το παράδειγμα του μπαμπά της και η Michonne αλλάζει γνώμη.

Το ξέρω, όλο αυτό, ακούγεται βαρετό και κοινότυπο όταν το γράφω. Το ίδιο και όταν το βλέπεις.

Ας πούμε απλά πως το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το χειρότερο μιας -πολύ καλής έως τώρα- σεζόν. Αλλά του το συγχωρούμε επειδή κατανοούμε την δυσκολία του να μας συστήσει με αποτελεσματικό τρόπο την μετά Rick εποχή.

Τι να πω, εμείς οι παλιοί φαν του Walking Dead είμαστε τελικά καρδούλες. Γιατί, όταν η Michonne λέει στην αρχή του επεισοδίου στον Rick ‘Το ξερω ότι είσαι εδώ. Και εγώ είμαι ακόμη εδώ’, για κάποιο λόγο αισθανόμαστε ότι μιλάει σε εμάς. Ε, ναι, λοιπόν, κορίτσι. Εδώ είμαστε και εμείς. Προχώρα εσύ και εμείς εδώ είμαστε.

*Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.