THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9E07: Οι ψίθυροι που σκοτώνουν

Το 7ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Stradivarius' έχει νέους κακούς και παλιούς φίλους. Προσοχή, ακολουθούν mega spoilers.

Η ουσία του επεισοδίου είναι προφανώς η -μουτζουρωμένη από λάσπη ως τις κοτσίδες της- Rosita που βλέπουμε στην αρχή να είναι περικυκλωμένη από ένα μάτσο Walkers που ψιθυρίζουν ‘Tην πλησιάζουμε… Μην την αφήσετε να ξεφύγει…Πιάστε την’.

Ναι, όπως καταλάβαμε ήδη από το προηγούμενο επεισόδιο, οι Whisperers από τα graphic novels (οι πλέον, ίσως, τρομακτικοί και ψυχοπαθείς TWD κακοί όλων) κάνουν εδώ το ‘υποχθόνιο’ προ-ντεμπούτο τους. Αν και κανείς δεν τους έχει αποκαλέσει έτσι επίσημα, ούτε τους έχουμε δει φάτσα φόρα. Εμείς, ως θεατές, το μόνο που ξέρουμε σο φαρ είναι ότι οι Walkers δεν είναι πλέον μουγκοί.

Το ότι ο Aaron, ο οποίος ομολογουμένως δείχνει κουλ με το ψεύτικο χέρι του, συναντιέται κρυφά στο δάσος με τον Jesus προκειμένου να κάνουν προπόνηση (επίσης για να κρατάνε τις γραμμές τις επικοινωνίας μεταξύ Alexandria και Hilltop ανοιχτές), είναι κάτι που αφήνω ασχολίαστο. Ας πούμε απλώς πως ήταν μια ημι-επιτυχημένη έμπνευση των σεναριογράφων για να τους φέρουν μαζί στην κατάλληλη θέση για να δουν την φωτοβολίδα που έριξε η ημι-λιπόθυμη Rosita και να τρέξουν να την σώσουν (σ.σ. ο Eugene, αν αναρωτιέσαι, που ήταν μαζί της στις λάσπες στο προηγούμενο επεισόδιο, είναι ακόμη σε κάποιο σταύλο. Αυτόν θα τον ‘σώσουν’ στο επόμενο επεισόδιο. Εκεί που υποθέτω ότι θα δούμε και καλύτερα τι εστί Whisperers).

Κατά τα άλλα σε αυτό το επεισόδιο όλοι οι υπόλοιποι ‘πασχίζουν’ να συμπληρώσουν για πάρτη μας όσα κομμάτια λείπουν σε αυτό τον θαυμαστό μετά Rick κόσμο (βλέπε 6 χρόνια μετά τον θάνατό του).

Στη λογική αυτή βλέπουμε την Carol να επισκέπτεται τον ‘κυριολεκτικά μοναχικό λύκο’ Daryl που ζει μόνος (OK, με τον σκύλο του, που τον αποκαλεί ‘Σκύλο’) στη μέση του δάσους κυνηγώντας Walkers και λαγούς (επίσης ψάχνοντας μάταια το πτώμα του Rick), προκειμένου να του ζητήσει να πάει στο Hilltop και να είναι babysitter του Henry.

Εννοείται πως αρχικά της λέει όχι. Αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να τον κουρέψει. (Κρίμα που δεν της ανταποδίδει την ίδια χάρη, αφού με το μακρύ μαλλί δεν μοιάζει καθόλου δολοφόνος). Απλώς αργότερα, όταν το σκυλί του πέφτει σε ενέδρα, ο Henry τον βοηθάει να σωθεί από ένα ξέμπαρκο Walker που ξέφυγε από τις παγίδες που έχει γύρω από το στρατόπεδο του, και εκείνος πείθεται να πάει μια βόλτα ως το Hilltop. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να ηγηθεί της ομάδας διάσωσης του Eugene.

Ενώ μέσα από την Michonne, που συνοδεύει στο Hilltop την ομάδα που βρήκε στο δάσος η Judith, βλέπουμε εκ παραδρομής και τι γίνεται σε αυτή την -ακμάζουσα και γεμάτη ζωή- κοινότητα (φτιάχνουν αλκοόλ, έχουν πλυντήριο που είναι συνδεδεμένο με ποδήλατο, φτιάχνουν πήλινα πράγματα) τώρα που η Maggie την έχει κάνει για άλλα βοσκοτόπια.

Για την ακρίβεια μαθαίνουμε και επίσημα ότι η Maggie έχει αποδεχθεί την -περσινή- πρόσκληση της κουστουμάτης Georgie να πάει στην άλλη κοινότητα. Με τον -νέο εκλεγμένο αρχηγό- Jesus (δεν την ήθελε την θέση, το έκανε επειδή το υποσχέθηκε στην Maggie) να διαβάζει με λαχτάρα τα γράμματα της. Και την ‘πως γίνεται να είναι ακόμη ζωντανή’ Tara να έχει παραδόξως επιτελικό ρόλο.

Επίσης μαθαίνουμε ότι η Michonne, που δεν σκόπευε να συνοδεύσει την ομάδα σε όλο το δρόμο, δεν ξέρει καν ότι η Maggie έχει φύγει (μαζί με το παιδί της) από το Hilltop. Εκείνη αγχώνεται ακόμη με το τι θα συμβεί αν διασταυρωθούν οι δρόμοι τους. ‘Ωραία υπεύθυνη ασφαλείας’, θα σκεφτείς και με το δίκιό σου.

Αλλά πριν προλάβει να της εξηγήσει ο γιατρός που το ξέρει όλο αυτό (προφανώς από τον Aaron) τους την πέφτει μια ορδή από Walkers. Εκεί που η νέα ομάδα αποδεικνύει ότι το’χει το άθλημα, με αποκορύφωμα τους δυο που χρησιμοποιούν ένα όπλο που δεν θυμάμαι να έχουμε δει ξανά, δηλαδή την σφεντόνα.

Όσον αφορά το όνομα του επεισοδίου, το ‘Stradivarius’, αυτό οφείλεται στο γνωστό βιολί που έκοψε στα δυο η Michonne (όταν το είδε να το κρατάει μέσα στη νύχτα ένας από την νέα ομάδα) επειδή το πέρασε για όπλο.

Ένα ακόμη πολύ καλό επεισόδιο σε μια πολύ καλή σεζόν. Με την επικείμενη άφιξη των Whisperers να έρχεται να προσθέσει έν παράγοντα που λείπει εδώ και καιρό, τον γνήσιο, ανόθευτο τρόμο.

*Το ‘Walking Dead‘ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.