THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9Ε12: Έλα να σου μάθω την αλφαβήτα

Το 12ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Guardians' απέδειξε ότι το πανηγύρι μόλις ξεκίνησε. Προσοχή, ό,τι ακολουθεί είναι φουλ του άσου στα spoilers.

Όπως ακριβώς θα το περίμενε κανείς, μετά από τα πρώτα επεισόδια που επικεντρώθηκαν στο Hilltop (με μια δόση από Kingdom) η δράση εδώ μεταφέρεται -κατά το ήμισυ- στην Alexandria. Εκεί που η υπεύθυνη ασφαλείας Michonne παραμένει κάθετα εναντίον στην προοπτική να συμμετέχει στην εμποροπανήγυρη που ετοιμάζει ο ραστα-βασιλιάς. Εξηγώντας πως το Kingdom είναι πολύ μακριά και οι δρόμοι πολύ επικίνδυνοι για να το ρισκάρει. Κρίμα που, τελικά, άλλαξε γνώμη. Κρίμα, πολύ κρίμα. Απλώς δεν ξέρουμε ακόμη για ποιον θα χτυπήσει η καμπάνα.

 

Την ίδια ώρα που η -έγκυος από τον Siddiq- Rosita ζει τη δική της ‘Τόλμη και Γοητεία’ σαπουνόπερα προσπαθώντας να δει πως τελικά θα της φερθεί ο παπα Gabriel που δεν το έχει πάρει και εντελώς ψύχραιμα το θέμα. Με τον Eugene, τον τέταρτο ‘ερωτοχτυπημένο’ τροχό σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο, να φτιάχνει μέχρι και (δυο) διαγράμματα για να πείσει τον Gabriel να μείνει μαζί της. Αλλά εντάξει, αγάπη να υπάρχει, και όλα φτιάχνονται.

 

Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα η Michonne κατεβαίνει να δει γιατί επέστρεψε ο Negan στο κελί του. Αρνούμενη την βοήθειά του (αν και κάτι μου λέει ότι μελλοντικά θα αναγκαστεί να αλλάξει γνώμη) και ρίχνοντας και ένα ‘by the way’ κατσάδισμα στην Judith που επιμένει να τον θεωρεί αλλαγμένο άνθρωπο

 

Επίσης, όπως ακριβώς θα το περίμενε κανείς, ο Henry, που προσπαθεί ηλιθιωδώς να σώσει σόλο την κόρη της Alpha, πιάνεται στην φάκα. Κάτι που μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Beta, τον δίμετρο Γολιάθ βοηθό της Alpha με την μακριά δερμάτινη καμπαρντίνα (τον οποίο υποδύεται ο Ryan Hurst του Sons of Anarchy), που είναι -στα κιτάπια μου- σαφώς πιο επικίνδυνος από την μαμά των Whisperers. Ένας τύπου αντί Daryl, ας πούμε. Στην ίδια ‘Πολύ σκληρός για να πεθαίνει’ λογική.

 

Η παρουσία του Beta είναι ομολογουμένως το ‘τυράκι’ του επεισοδίου, μαζί με την ευκαιρία του να βλέπεις τους Whisperers στο φυσικό τους περιβάλλον. Εκεί που ψιθυρίζουν χαμηλόφωνα προσπαθώντας να περάσουν απαρατήρητοι από την Alpha, τρώνε σαν ζώα με τα χέρια και φτιάχνουν καινούργια δέρματα για τους επόμενους που θα μπουν στο ‘club’. Επίσης, άσχετο, το ότι περπατάνε συνεχώς καμπουριασμένοι, για να θυμίζουν Walkers, θα πρέπει να τους έχει κάνει όλους να ψάχνουν απεγνωσμένα ορθοπεδικό για τη μέση τους.

Εννοείται πως όλα τα λεφτά (επιπέδου Negan-ρόπαλο-Glenn) αποτελεί η σκηνή που η Alpha αποκεφαλίζει (με ένα κομμάτι σύρμα από πιάνο) την Whisperer που τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία της / την απόφασή της να ανταλλάξει τους δυο αιχμαλώτους για την κόρη της. Ζητώντας της ταυτόχρονα εκδίκηση για τους τόσους νεκρούς τους. Μια εκδίκηση που υποψιάζομαι, όπως οποιοδήποτε με μια στάλα μυαλό (ακόμη και αν δεν έχει διαβάσει το graphic novel) ότι θα έχει κάποια σχέση με το πανηγύρι. Και, στη συνέχεια, παραδίδοντας το κεφάλι της στον αγαπημένο της. Τον οποίο καπάκι μαχαιρώνει.

Ένα συναρπαστικό επεισόδιο που τελειώνει με τον Daryl, ντυμένο με μάσκα Whisperer, να οργανώνει μια επίθεση Walkers στο στρατόπεδο τους και να γραπώνει πάνω στην αναμπουμπούλα τον Henry. Ο οποίος και πάλι καθυστερεί (εντάξει, το παιδί είναι απλά ηλίθιο) επιμένοντας να πάρουν και την Lydia μαζί.

Εννοείται πως όλο αυτό δεν θα συμβεί αναίμακτα. Γιατί ο Γολιάθ παραμονεύει. Ένας end-game boss, όπως σωστά επισήμανε στην κριτική του το Forbes, που είναι δεδομένο ότι έχει πολύ σκοτωμό να σπείρει στο διάβα του.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.