ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αλήθεια των ‘The X-Files’ θα είναι εκεί έξω και για 11η σεζόν

Η 11η σεζόν θα εστιάσει στην εύρεση του Γουίλιαμ, του παιδιού των Μόλντερ και Σκάλι που δόθηκε για υιοθεσία.

Η περσινή επιστροφή των «X-Files» δεν ήταν απαραίτητη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ήταν και αχρείαστη. Εκτός και αν η ψυχαγωγία με παλιούς, καλούς φίλους όπως νιώθει κανείς πια τους χαρακτήρες της εμβληματικής ’90s σειράς μπορεί να πεταχτεί ποτέ στα σκουπίδια.

Η ανακοίνωση της επαναφοράς της σειράς είχε δώσει την εντύπωση μίας και μοναδικής περίστασης, ενός τηλεοπτικού γεγονότος που συμφώνησαν οι θεοί της μικρής οθόνης ότι θα μπορούσε να συμβεί αν το έγραφαν τελικά τα άστρα. Οχι όμως. Μετά την επιτυχία των έξι επεισοδίων της 10ης σεζόν, οι συντελεστές του σόου ανακοίνωσαν τον 11ο κύκλο και μάλιστα με αύξηση των επεισοδίων σε δέκα.

Εάν χρειάζεται κανείς πάντως ένα παραπάνω κίνητρο για να παρακολουθήσει τη συνέχεια της ιστορίας μετά το αγωνιώδες τέλος του φινάλε, αξίζει να αναφερθεί ότι η νέα σεζόν θα σημάνει και την επίσημη αποχώρηση της Γκίλιαν Αντερσον από τη σειρά. Η Ντέινα Σκάλι, αφού πρόσθεσε ένα παραπάνω κεφάλαιο στον σημαντικότερο γυναικείο χαρακτήρα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της τηλεόρασης, είναι έτοιμη να κλείσει τον κύκλο της. Όχι όμως πριν βρει τον γιο της.

Η 11η σεζόν θα εστιάσει στην εύρεση του Γουίλιαμ, του παιδιού των Μόλντερ και Σκάλι που δόθηκε για υιοθεσία όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να το κρατήσει ασφαλές. Κατά πάσα πιθανότητα η διαδικασία θα φέρει τους δύο γονείς του ξανά πιο κοντά, προς ικανοποίηση των φαν που έμειναν με παράπονα από τη σχέση των δύο χαρακτήρων όπως αυτή παρουσιάστηκε πέρυσι. Η αναζήτηση του γιου τους θα ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ενώ τα 2 από τα 10 επεισόδια θα συνδέονται με τον κορμό της κύριας μυθολογίας της σειράς. Τα υπόλοιπα θα αυτονομηθούν με ξεχωριστές περιπέτειες.

Σε κάποιο από αυτά τα δέκα θα παίξει και ο Χέιλι Τζόελ Οσμεντ («Η έκτη αίσθηση»), ιδανικό φρέσκο κάστινγκ της σειράς που παραπέμπει ενδεχομένως στον γιο των πρωταγωνιστών, όμως μπορεί να σχετιστεί τελικά με τον χαρακτήρα του Σκίνερ ή του αινιγματικού Καπνιστή. Σύμφωνα με τον δημιουργό του σόου, Κρις Κάρτερ, το παρελθόν των δύο τελευταίων θα είναι ανάμεσα σε όσα θα εξερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος η σειρά την ερχόμενη σεζόν. Αλλη σημαντική προσθήκη στο καστ είναι η υποψήφια για Οσκαρ Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, ενώ η Κάριν Κόνοβαλ που είχε παίξει στην 4η σεζόν της σειράς, θα επιστρέψει για πολλαπλούς ρόλους σε ένα ακόμη επεισόδιο.

Η αναβίωση των «X-Files» έγινε ως επέδυση σε μια σίγουρη παραγωγή έτοιμης δημοτικότητας. Οπως μας δίδαξε η επιτυχία του «Stranger Things» όμως, αν συνάδει μια εποχή με συνωμοσίες και σκιώδεις κυβερνήσεις, αυτή είναι η δική μας.

11Η ΣΕΖΟΝ, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, FOX

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: