ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι είναι το “J.A.C.E.”;

Γιατί συγκεντρώθηκε το πιο εντυπωσιακό αντρικό καστ σε ένα φιλμ; Δες πρώτος την αφίσα για την ελληνική ταινία-αίνιγμα της φετινής σεζόν και πάρε μια πρώτη ιδέα για αυτόν τον σκοτεινό Όλιβερ Τουίστ.

Το σύνδρομο του Μπερδεμένου Ελέφαντα αφορά τους μικρούς ελέφαντες που μένουν ορφανοί από μικροί και εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Ο Jace δεν έχει πατρίδα, ούτε οικογένεια. Λίγο νουάρ και λίγο Όλιβερ Τουίστ, λίγη οργή και λίγο γέλιο, κάτι από Οδύσσεια, αλλά βασισμένη απολύτως σε πραγματικά γεγονότα. Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης επιστρέφει στο σινεμά μετά από 12 χρόνια και φέρνει μαζί του την πιο σκοτεινή και αινιγματική ιστορία.

Δες το πρώτο teaser του “J.A.C.E.” για να πάρεις μια ιδέα.

 

Η τελευταία ταινία του Καραμαγγιώλη ήταν το “Black Out”, το βραβευμένο ερωτικό θρίλερ με τον Άλκη Κούρκουλο και τη Μυρτώ Αλικάκη. Προηγουμένως είχε γυρίσει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ “ROM”, για τους τσιγγάνους Ρομά, ενώ ενδιάμεσα στις σπάνιες κινηματογραφικές δουλειές του δε σταμάτησε να γράφει άρθρα και διηγήματα. “Η δουλειά μου στα ντοκιμαντέρ και η δουλειά μου σε ταινίες μυθοπλασίας τροφοδοτούν η μία την άλλη,” μας είχε πει σε παλιότερη επικοινωνία.

Και κάπως έτσι μπλέκεται η αλήθεια με το μύθο.

Το “J.A.C.E.” εξάλλου, είναι μια μοντέρνα, σκοτεινή επαναπροσέγγιση της ιστορίας του Όλιβερ Τουίστ: Ο Jace είναι ένας πιτσιρικάς που βλέπει την οικογένειά του να ξεκληρίζεται σε ένα μακελειό, και κάνει στην πορεία τα πάντα για να επιβιώσει. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα Σκόπια, συνέχισαν στην Ολλανδία και ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα. Ο νεαρός πρωταγωνιστής Αλμπάν Ουκάζ, έχει στον ενεργητικό του βραβευμένες ταινίας σαν την “Σιωπή της Λορνα” των αδερφών Νταρντέν, ενώ πλαισιώνεται από από ονόματα σαν τους Ιερώνυμο Καλετσάνο, Μηνά Χατζησάββα, Χρήστο Λούλη, Αργύρη Ξάφη και Ακύλλα Καραζήση.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό αντρικό καστ ελληνικής ταινίας που έχουμε δει πρόσφατα, ανυπομονούμε να δούμε πώς θα ταιριάξουν μέσα σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία. Η επίσημη περιγραφή της ταινίας μας λέει:

Ο Jace, θαρραλέος μέσα σε έναν αφιλόξενο κόσμο, αναζητά το όνειρό του. Απέναντι σε ένα δίκτυο αδίστακτων παρανόμων αντιπαρατάσσει τη θέλησή του να ξεφύγει. Υπερασπίζεται όλα όσα αγαπά. Η αθωότητα και η ευαισθησία του επιβάλλονται στη σκληρή πραγματικότητα. Η ζωή, μια περιπέτεια πέρα από τα όρια.

Και αυτή είναι η νέα αφίσα:

 

Εσύ τι καταλαβαίνεις;

 

*Το “J.A.C.E.” κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 8 Νοεμβρίου από την Audio Visual.