ΣΙΝΕΜΑ

Τι είναι το Βarbenheimer και γιατί έχει κυριεύσει το ίντερνετ

Ένας πόλεμος μαίνεται στα social media και το όνομα αυτού Barbenheimer.

Όταν σκέφτεσαι το χρώμα ροζ, είναι η τσιχλοφουσκί απόχρωση που χρωματίζει το ηλιοβασίλεμα στους ουρανούς του Malibu, ή μήπως η απόχρωση που στοιχειώνει ένα πυρηνικά κατεστραμμένο τοπίο; Το Barbenheimer είναι ο συνδυασμός που θα σου δώσει και τα δύο.

Τι είναι όμως το Barbenheimer;

Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου οι διανομείς επέλεξαν να μετακινήσουν το Oppenheimer στο τέλος του Αυγούστου για να μην κοντραριστεί ευθέως με το Barbie τώρα τον Ιούλιο, στη Βόρεια Αμερική και πολλές άλλες περιοχές οι δύο ταινίες βγαίνουν ακριβώς την ίδια μέρα.

Μία παρόμοια μάχη είχε δοθεί πίσω στο 2008 όταν το Dark Knight είχε κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το Mamma Mia! με νικητή τον Christopher Nolan, αλλά και ένα παραπάνω από αξιοπρεπές ταμείο για το μιούζικαλ που έσπασε και αυτό τα δικά του ρεκόρ. Τώρα το Barbie της υποψήφιας για Όσκαρ Greta Gerwig φαίνεται βάσει προγνωστικών ότι θα νικήσει την πολυαναμενόμενη ατομική βόμβα που έχει ετοιμάσει ο Nolan, όμως τίποτα δεν θα κριθεί μέχρι τη μέρα των πρεμιερών.

Τα social media στο μεταξύ φλέγονται από memes που λατρεύουν την προοπτική ενός αντιθετικού double feature. Οι χρήστες απολαμβάνουν την έντονη αντίθεση μεταξύ των δύο ταινιών και τονίζουν παιχνιδιάρικα την αντιπαράθεση. Δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα αναζήτησης προκύπτουν για το “Barbenheimer T-shirt”, ενώ δημιουργικά σχέδια σε πλατφόρμες όπως το Etsy μαρτυρούν τον αυξανόμενο ενθουσιασμό γύρω από αυτήν την κινηματογραφική εμπειρία.

Το φλέγον ερώτημα παραμένει: ποια ταινία πρέπει να δουν πρώτη; Πρέπει να ξεκινήσουν με τη βαριά θεματική του Oppenheimer και μετά να μεταβούν στον ιδιόμορφο κόσμο της Barbie; Ή μήπως το Barbie θα λειτουργήσει καλύτερα ως ένα ελαφρύ ορεκτικό πριν βουτήξουν στο έντονο δράμα του Oppenheimer;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Barbenheimer έχει τροφοδοτήσει το ίντερνετ με memes που θα περάσουν σύντομα στην κινηματογραφική ιστορία.

THIS IS WAR