STEVE DIETL/NETFLIX ©2020
NETFLIX

Τι γνωρίζουμε για την 4η και τελευταία σεζόν του Ozark που έρχεται στο Netflix

Ο τελευταίος, κύκλος της σειράς του Netflix έχει καινούργιο teaser και ημερομηνία πρεμιέρας. Δεν βλέπουμε την ώρα να συναντηθούμε ξανά με την πολυμήχανη οικογένεια Byrde.

Το 2017, έκανε πρεμιέρα στο Netflix, μία από τις πιο επιτυχημένες και πολυβραβευμένες σειρές της πλατφόρμας, το Ozark. Τότε, όλοι μιλούσαν για το άστρο των Jason Bateman και Laura Linney που έλαμπε ξανά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, υποδυόμενοι το παντρεμένο ζευγάρι που αναγκάζεται να μετακομίσει μαζί με τα δύο παιδιά του στα Όζαρκ, ώστε να ξεπλύνει χρήματα για μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών.

Αλλά και για εκείνο της νεαρής Julia Garner που έλαμψε στο Ozark και φέτος απέσπασε βραβείο Emmy για δεύτερη συνεχή χρονιά για την ερμηνεία της ως Ruth Langmore. 

Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, μέσα στα οποία έχουν προβληθεί τρεις σεζόν. Θα περάσει μία ακόμα, για να δούμε επιτέλους την τέταρτη και τελευταία σεζόν του Ozark, που όπως πολλές σειρές και ταινίες ταλαιπωρήθηκε κι αυτό από την πανδημική κρίση. 

Το teaser και η ημερομηνία πρεμιέρας  

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα νέο teaser trailer, το Netflix ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του μεγάλου φινάλε του Ozark.

Η σειρά θα αποτελείται από 14 συνολικά επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου του 2022. Εδώ όμως υπάρχει η εξής παγίδα: το Ozark ακολουθεί τα χνάρια του Casa de Papel, με τον τελευταίο κύκλο του να μοιράζεται σε δύο μέρη (Part 1 και Part 2), αποτελούμενα από 7 επεισόδια έκαστος. Η πρεμιέρα του δεύτερου μέρους δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που το Netflix αναγνώρισε την ανάγκη να δοθεί στο Ozark ο χρόνος για να κλείσει σωστά το saga των Byrdes. Έχει υπάρξει μια σπουδαία περιπέτεια για όλους εμάς –τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα– οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να το ολοκληρώσουμε με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο», είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ο showrunner της σειράς, Chris Mundy.

Αυτά σχετικά με το πότε θα δούμε την 4η σεζόν του Ozark. Ας επιστρέψουμε στο teaser.

 

«Τα χρήματα είναι το μέτρο των επιλογών ενός άντρα» ακούμε να λέει ο επαγγελματίας πλέον στο ξέπλυμα χρήματος Marty Byrde (Jason Batman), ενώ η σύζυγός του, Wendy (Laura Linney) να προειδοποιεί ότι «είναι φορές που αν δεν προχωρήσεις μπροστά στη ζωή, πεθαίνεις». 

Ozark: Τι γνωρίζουμε για την 4η σεζόν STEVE DIETL/NETFLIX ©2020

Παράλληλα, περνούν από μπροστά μας πλάνα από σημαντικές για τη δράση και την εξέλιξη της σειράς τοποθεσίες, ωστόσο πουθενά δεν βλέπουμε την Ruth Langmore – ίσως αυτό κάτι να σημαίνει, ίσως πάλι όχι.

Τι άλλο γνωρίζουμε για την 4η σεζόν του Ozark

Η υπόθεση

Κάνοντας ένα γρήγορο recap, στην 3η σεζόν είδαμε τον Marty να πασχίζει όσο ποτέ άλλοτε να επιβιώσει, την Wendy να του δυσκολεύει τη ζωή και να δείχνει ότι θα διαδραματίσε τον δικό της, μεγάλο ρόλο στο φινάλε της ιστορίας και το εγχείρημα του καζίνο να παίρνει σάρκα και οστά, φέρνοντας πολλά κέρδη.

Επίσημη σύνοψη δεν υπάρχει ακόμα για την 4η σεζόν.

Θα αρκεστούμε προς το παρόν στα λόγια του Jason Bateman (εκτελεί και χρέη παραγωγού στη σειρά, η Laura Linney θα αναλάβει επίσης στον τελευταίο κύκλο της σειράς). Ο ηθοποιός είχε αναφέρει σχετικά με το φινάλε του σόου: «Μία super sized σεζόν σημαίνει super sized προβλήματα για τους Byrdes. Είμαι ενθουσιασμένος που θα το τελειώσουμε με ένα bang».

Το καστ 

Σύμφωνα με το Netflix, οι συνήθεις ύποπτοι θα επιστρέψουν για μία τελευταία φορά στους ρόλους τους: Jason Bateman (Marty Byrde), Laura Linney (Wendy Byrde), Julia Garner (Ruth Langmore), Sofia Hublitz (Charlotte Byrde), Skylar Gaertner (Jonah Byrde), Charlie Tahan (Wyatt Langmore), Lisa Emery (Darlene Snell) και ο Felix Solis, που έκανε τη ζωή δύσκολη για τον Marty Byrde στον ρόλο του Omar Navarro, του επικεφαλής του μεξικανικού καρτέλ.

Στις νέες προσθήκες θα συναντήσουμε τους Bruno Bichir (Narcos), CC Castillo (True Detective), Veronica Falcon (Queen of the South), Ali Stroker (Glee Project) και Katrina Lenk.