© ΣΚΑΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι γνωρίζουμε για το Masked Singer, το νέο talent show του ΣΚΑΪ

Κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη και είναι ένα ακόμα show με διάσημους, αλλά χωρίς να είναι ένα ακόμα show με διάσημους.

Το νέο talent show για διάσημους που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στον ΣΚΑΙ ονομάζεται Masked Singer και βασίζεται στο ομώνυμο αμερικάνικο show, που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία από το 2019. Με τη σειρά του, το τελευταίο βασίζεται στο νοτιοκορεάτικο King of Mask Singer που βρίσκεται on air εδώ και επτά χρόνια.

Μάλιστα, ήταν να παρουσιαστεί και παλιότερα στην ελληνική τηλεόραση, και πιο συγκεκριμένα το 2019, αλλά η πανδημία και το κακό τηλεοπτικό timing ανέστειλε τον προγραμματισμό του ως σήμερα.

Τώρα, όμως, ετοιμάζεται να βγει στον αέρα, με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά, και ντεντεκτιβική επιτροπή τους Νίκο Μουτσινά, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αθηνά Οικονομάκου και Θοδωρή Μαραντίνη.

Το concept του The Masked Singer

Το Masked Singer ξεκινά -τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην αμερικανική εκδοχή του παιχνιδιού- με 15 διάσημους παίκτες. Πρόκειται δηλαδή για ένα show με διάσημους όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας τα Just the two of Us, Your Face Sounds Familiar και Dancing with the Stars.

Ποια είναι η διαφορά; Ότι οι διάσημοι φορούν πάντα μάσκα. Και η μάσκα δεν είναι απλή μάσκα Αποκριάς, αλλά ολόκληρη στολή. Στην ελληνική βερσιόν θα δούμε (ανάμεσα σε άλλες) μάσκες εμπνευσμένες από τον Μινώταυρο, τον Τσολιά και τον Κύκλωπα. Ταυτόχρονα θα ακούμε αλλοιωμένη τη φωνή των παικτών.

 

Στα πιο πρακτικά τώρα: Κάθε εβδομάδα οι παίκτες τραγουδούν ένα τραγούδι και παίζεται ένα βίντεο με συνέντευξή τους όπου η φωνή του ακούγεται αλλοιωμένη, στο οποίο δίνονται αινιγματικές πληροφορίες για την ταυτότητά τους.

Κανείς δεν ξέρει ποιος κρύβεται κάτω από την κάθε μάσκα – ούτε ο Σάκης Ρουβάς, ούτε η επιτροπή, ούτε το κοινό. Μόνο αν ο υποψήφιος ψηφιστεί για αποχώρηση αποκαλύπτεται η ταυτότητά του και επιβεβαιώνονται ή όχι οι υποθέσεις του κοινού και της επιτροπής.

Παρόλο που διαγωνίζονται στο τραγούδι, και πάνω σε αυτό ψηφίζονται για αποχώρηση, οι διαγωνιζόμενοι δεν είναι απαραίτητα τραγουδιστές. Όπως και στα υπόλοιπα shows που αναφέραμε πιο πάνω, προέρχονται από όλους τους χώρους.

Η ψήφος των Μουτσινά, Κωνσταντινίδου, Οικονομάκου και Μαραντίνη σε συνδυασμό με την ψήφο του κοινού στο στούντιο είναι που καθορίζει το ποιος θα αποχωρήσει.

Για να εξασφαλιστεί μάλιστα η εχεμύθεια για την κάθε Μάσκα, ο διαγωνιζόμενος την αφαιρεί χωρίς της παρουσία του κοινού ή των συμπαικτών του.

Ποιοι διάσημοι θα κρύβονται κάτω από τη Μάσκα; Δεν μπορούμε να μαντέψουμε χωρίς να έχουμε δει ούτε ένα επεισόδιο. Υποθέτουμε όμως ότι θα πρόκειται για μία μείξη διάσημων που έχουμε ξαναδεί σε ριάλιτι με διάσημους που δεν έχουμε ξαναδεί.

Με αυτό το σκεπτικό τουλάχιστον συστάθηκε και η κριτική επιτροπή, που έχουμε την «πρωτοεμφανιζόμενη» σε επιτροπή Αθηνά Οικονομάκου και τον «βετεράνο» Θοδωρή Μαραντίνη.