ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Τετάρτη 28/9

Μεσοβδόμαδο σινεμά με νέο Oliver Stone, νεκρούς σε τρένο και άλλα τέτοια ωραία.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Θα κρατηθούμε και σήμερα να μη βάλουμε επαναλήψεις στο πρόγραμμά σου (‘Évolution’! Hadžihalilović! Ναι!) οπότε πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

ALLE ANDEREN

Μετά τους διθυράμβους από τις Κάννες και μια φιλμογραφία με ένα-κι-ένα φιλμ, η Maren Ade κέρδισε το spotlight στις Νύχτες Πρεμιέρας με το σπαθί της. Το ‘Alle Anderen’ ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος και κερδίζει με τον ρεαλισμό και τη σοφία που κρύβει στους χαρακτήρες του, αλλά και στην πλοκή μέσα από τη φαινομενική στατικότητά της προσφέρει έναν καθρέφτη στη δική σου καθημερινότητα. (Δαναός 1, 19:45)

TRAIN TO BUSAN

Pro tip: Όταν μια ταινία στο κειμενάκι της στο ωρολόγιο περιγράφεται με τη φράση “κάθε στάση εγκυμονεί απέθαντους”, είναι μια ταινία που μάλλον θες να δεις. Πολλοί νεκροί, ένα τρένο, ατελείωτο κέφι. (Δαναός 1, 22.15)

UNITED STATES OF LOVE

Αργυρή άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου και ένα εκ των αφιερωμάτων του φετινού Φεστιβάλ. Η νέα ταινία του ανερχόμενου σκηνοθέτη Tomasz Wasilewski ακολουθεί την σχέση 4 γυναικών σε μια επαρχιακή πόλη της early ’90s Πολωνίας καθώς εξερευνούν και επαναπροσδιορίζουν τα ερωτικά τους πάθη και όνερια. (Ideal, 20.00)

SNOWDEN

Για κάθε άνθρωπο που ξέρει την κινηματογραφική του ιστορία, το να γυρίσει ο Oliver Stone σε ταινία την ιστορία του Snowden ήταν μεγαλύτερο σιγουράκι κι από το ότι η NSA έχει κοριούς παντού. (Ιντεάλ, 22.30)

THE FIXER

Στο πλαίσιο του εξαιρετικού αφιερώματος minority report ξεχωρίζει το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του ντοκιμαντερίστα Ian Olds για έναν διαμεσολαβητή από το Αφγανιστάν που παίρνει άσυλο από την Αμερικάνικη κυβέρνηση και ζει πλέον μεταξύ κόσμων μη ανήκοντας ακριβώς σε κανέναν. Με τον James Franco, μέγιστο φεστιβαλικό πουλέν. Είσοδος ελεύθερη. (Ταινιοθήκη, 21.00)