ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι θα σου συμβεί αν σε απαγάγουν εξωγήινοι

Η γκάμα είναι τεράστια. Αν και, δυστυχώς, η κολονοσκόπηση είναι πολύ πιο πιθανή από Κάμα Σούτρα πάρτι σε μηδενική βαρύτητα.

Αν κάτι έμαθα από την προσεκτική μελέτη των Χ-Files, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως η αλήθεια είναι εκεί έξω. Κομπλέ με διαφορετικές φυλές εξωγήινων που λατρεύουν να σου χώνουν τεράστιες βελόνες εκεί που δεν πρέπει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα αδέλφια μας από άλλο γαλαξία είναι απαραίτητα σαδιστές. Υπάρχουν πάντα και οι μαζόχες.

Σε παίρνουν γιατί  θέλουν τα ‘αυγά’ σου

Αυτό δηλαδή που έπαθε τόσο η αδελφή του Mulder όσο και η Scully στο X-Files. Πάντα με στόχο την δημιουργία ενός υβρίδιου ανθρώπου-εξωγήινου.

Ενώ είχαμε και διάφορες άλλες περιπτώσεις απαγωγών κατά την διάρκεια της σειράς, όπως του Billy Miles που του είχαν χώσει ένα tag στην μύτη και τον έβαζαν να απαγάγει τους φίλους του από το γυμνάσιο καθώς και του Duane Barry που είχε ‘λαλήσει’ από το συνεχές πήγαινε έλα. 

Η δημιουργία του συγκεκριμένου υβρίδιου είναι επίσης  ο λόγος που εξωγήινοι απήγαγαν 46.327 αθώους  ανθρώπους στo Taken, την φιλόδ0ξη μινι σειρά του Spielberg που ακολουθεί την ιστορία τριών οικογενειών από το 1944-2002.

 

Πάντως, όλοι οι παραπάνω, πρέπει κανονικά να ευλογούν την τύχη τους. Γιατί υπάρχει περίπτωση ένας εξωγήινος να θέλει να γεννήσεις το παιδί του με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Δηλαδή αφού σε κουτουπώσει. Όπως π.χ. στο φαντασμαγορικά άρρωστο Xtro με την περιβόητη σκηνή όπου μια γυναίκα γεννάει έναν ενήλικο άντρα. 

 

Σε παίρνουν για να σε κυνηγήσουν

Κάτι που συνειδητοποίησε γρήγορα ο Adrien Brody και η ομάδα επίλεκτων μισθοφόρων που έπεσαν από τον ουρανό σε ένα εξωγήινο πλανήτη στο Predators.

Πρόκειται για την 5η ταινία στο ομώνυμο franchise με τα κακομούτσουνα παλικαράκια που πρωτοσυνάντησε ο Άρνολντ το 1987 να μας χρησιμοποιούν ως προπόνηση για τις κυνηγετικές τους ικανότητες.

 

Σε παίρνουν για να τους μάθεις να πηδάς

Παρόλο που δεν υπάρχει άντρας που να μην το έχει φανταστεί,  δεν το συναντάς ιδιαίτερα συχνά. Για την ακρίβεια έχει τύχει  μόνο στην Krista Allen στο Emmanuelle in Space των μέσων της δεκαετίας των 90ς.

Εκεί που η πανσεξουαλική ηρωίδα μας μαθαίνει σε ένα διαστημόπλοιο γεμάτο εξωγήινους τι πλάκα έχει να κάνεις σεξ. Με οποιοδήποτε συνδυασμό στάσεων, παρτενέρ ή φύλων.

 

Όσον αφορά το γιατί δεν είναι και η θρυλική Barbarella εδώ, αυτό συμβαίνει γιατί ο χαρακτήρας της Jane Fonda πηγαίνει οικιοθελώς και μπλέκει σε όλες αυτές τις περιπέτειες (τυφλοί άγγελοι, μηχανή οργασμών) προκειμένου να σώσει την γη. Δεν υπάρχει δηλαδή καταναγκασμός.  

Ενώ εξίσου οικειοθελώς ανέβηκε στο διαστημόπλοιο και η Geena Davis στο Earth Girls are Easy.

Σε πάνε κούρα αναψυχής και αναζωογόνησης

Tουλάχιστον αυτό ‘κλήρωσε’ στα γερόντια  από το Cocoon, που είδαν τους καλούς Ατλαντιανούς να τους παίρνουν μαζί στο διαστημόπλοιο και να τους προσφέρουν μια ζωή χωρίς αρρώστια, πόνο, θάνατο ή το άγχος πόσα θα τους κόψουν από την σύνταξη τον επόμενο μήνα. Και αυτό παρότι τους είχαν είχαν καταστρέψει –πηδώντας όλοι μέσα στην ζωογόνα πισίνα- την ευκαιρία να πάρουν πίσω τους συντρόφους τους.

Ενώ εξίσου καλοκάγαθα είναι τελικά και τα εξωγηινάκα από το Σπιλμπεργκικό Close Encounters of the Third Kind. Ακόμη και αν ο Στίβεν ποτέ δεν κάθισε να μας εξηγήσει γιατί απαγάγουν τους ανθρώπους εξαρχής. Ακόμη και αν τους επιστρέφουν -μέρες ή δεκαετίες μαζί- σώους, αβλαβείς και χωρίς να έχουν γεράσει έστω και μια μέρα.

Βάζουν στο μάτι τα παιδιά σου

Όπως συμβαίνει στο πρόσφατο Dark Skies με την Keri Russell να συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν τρεις γκρι τύποι από κάπου εκεί έξω που το μόνο που θέλουν είναι να αρπάξουν διαδοχικά  και τα δυο παιδιά της.

 

Ενώ τα παιδιά είναι ο στόχος και στο Forgotten με την Julianne Moore να λυσσάει να βρει τον γιο που όλοι της λένε ότι ποτέ δεν υπήρξε. Μέρος ενός εξωγήινου πειράματος για να καταφέρουν να σπάσουν τον δεσμό μεταξύ μάνας και παιδιού.

Θέλουν να σε ρουφήξουν

Δυστυχώς όχι με την ‘καλή’ έννοια. Αλλά με αυτήν που σε κάνει να ξυπνάς ιδρωμένος στις τρεις τα ξημερώματα. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές του Skyline, εκεί όπου πρώτα τα μπλε φώτα σε ζαβλακώνουν και μετά τα μηχανήματα ή σου ρουφάνε τον εγκέφαλο ή σου μεταμοσχεύουν το εγκέφαλο σε σώμα εξωγήινου.

Καθώς επίσης και στο remake του War of the Worlds  του Spielberg, στην σκηνή όπου βλέπουμε τα Tripods να ρουφάνε αίμα και δέρμα από τους ανθρώπους που έχουν αιχμαλωτίσει στα ‘αμπάρια’ τους.

Αν και συνολικά η καλύτερη και πιο πειστική ταινία του είδους παραμένει το Fire in the Sky. Βασισμένο σε ‘αληθινή εμπειρία’ δικαιούται να περηφανεύεται για τις εξαιρετικά σκηνές ιατρικών εξετάσεων που περιλαμβάνουν σωληνάκια στο λαιμό και βελόνες στα αυτιά και στο μάτι. 

 

Είναι απλά ‘γελοία’ πεινασμένοι

Η λίστα δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τους περιβόητους δολοφονικούς κλόουν από το Killer Klowns from Οuter Space. Μια τρομο-κωμωδία που δίνει άλλη διάσταση στο πόσο διαστροφή μπορεί να χωρέσεις μέσα σε 88 λεπτά.