ENTERTAINMENT

Την πρεμιέρα του Lightyear θα την αγαπούσε και ο ίδιος ο Buzz

Λίγα λόγια για το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο Cine Floisvos για να γνωρίσουν από κοντά τον πραγματικό Buzz Lightyear.

Από τα πρώτα βήματα στο χώρο ένιωθες ότι κάτι σπουδαίο θα συμβεί αυτή τη βραδιά. Όχι μόνο επειδή αντίκρυζες την εικόνα του Buzz να σε κοιτά αλλά γιατί το vibe του κόσμου έξω από τον κινηματογράφο έβγαζε μία δυνατή ανυπομονησία. Μία λαχτάρα για αυτό που θα αντίκρυζαν στις οθόνες μετά από λίγη ώρα.

Αλλά ήταν τόσο ωραία και έξω από τον κινηματογράφο, πριν καν πατηθεί το play στην ταινία. Υπήρχε ένα μεγάλο εικαστικό με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, με τα παιδιά να τρελαίνονται να φωτογραφίζονται όχι μόνο με τον Buzz αλλά και με τον σταρ της ταινίας, το παιχνιδιάρικο γατί. Δίπλα ακριβώς υπήρχε ένα green screen στο οποίο μπορούσες να βγάλεις φωτογραφία και μαγικά να συνυπάρξεις με τον Buzz σε μία φωτογραφία αποκλειστικά για εσένα.

Ο κόσμος λοιπόν είχε ήδη ξεκινήσει να αλληλεπιδρά με τον Buzz Lightyear πριν καν τον γνωρίσει μέσα στον αίθουσα. Και η συζήτηση στα πηγαδάκια γύρω από την είσοδο ήταν το τι θα έπρεπε να περιμένουμε από αυτή τη νέα συνεργασία Disney και Pixar που έφερε στη ζωή μας η Feelgood Entertainment. «Εγώ λατρεύω ήδη την Sox, το μικρό γατί» έλεγε μια μικρή 8 ετών που μπορεί να μη γνώριζε τον Lightyear τα προηγούμενα χρόνια όπως μας είπε αλλά τώρα από το trailer ανυπομονούσε να γνωρίσει την Sox.

«Ο Buzz Lightyear ήταν πάντα ο αγαπημένος μου ήρωας και τώρα 30 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε, θέλω να δω πώς έγινε αυτό που έγινε» μας είπε ο Κώστας, πατέρας 2 αγοριών. Μας είπε ότι βάζει τις παλιές ταινίες στα παιδιά και τους αρέσουν πολύ αλλά χαίρεται που τώρα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Buzz ξανά από την αρχή.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ταινίας. Το γεγονός ότι απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά. Σε μικρούς που τώρα θα μάθουν τον Buzz και σε μεγαλύτερους που τον αγάπησαν ως χαρακτήρα και τώρα έχουν την ευκαιρία να ξαναβιώσουν πράγματα παρέα με τον αγαπημένο τους Lightyear. Κάτι τέτοιο συζητούσαμε και με τον Θοδωρής Δημητρόπουλο στο Instagram Live του OneMan λίγη ώρα πριν μπούμε στην ταινία.

Εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία και ως λάτρεις του Buzz δεν γινόταν να λείπουμε από αυτή την πρεμιέρα.

Στο Cine Φλοίσβος βρέθηκε και ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο άνθρωπος που «έδωσε» φωνή στον αγαπημένο Buzz, τον αποφασιστικό αστροναύτη του Toy Story, ο οποίος πια αποκτά τη δική του ταινία στο Lightyear. Ο αγαπημένος ηθοποιός φωτογραφήθηκε με τους μικρούς μας φίλους.

Αφού λοιπόν βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες, τόσο με τον Ορφέα Αυγουστίδη και με τον Buzz μπροστά από το μεγάλο εικαστικό που βρισκόταν έξω από τον χώρο της προβολής στο Cine Φλοίσβος όσο και στο green screen, πήραμε τα ποπ κορν μας και ετοιμαστήκαμε για την ταινία που ήταν όπως ακριβώς την περιμέναμε.

Μια περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας με τα απαραίτητα στοιχεία χιούμορ και συγκίνησης, τα οποία μας έκαναν να φύγουμε με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Ικανοποίηση που προήλθε από το γεγονός πως η ταινία ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μας.

Και το ακόμα πιο ωραίο ήταν ότι άρεσε στους μικρούς μας φίλους που αποχώρησαν από το θερινό με χαμόγελα στα χείλη τους. Η περιπέτεια του Buzz «χτίζει» πλέον την επόμενη γενιά των φανς του αγαπημένου ήρωα.

Μην το χάσετε στους κινηματογράφους.