ΒΙΒΛΙΟ

Το ArGOODaki και η αγάπη δεν ξέρουν από όρια

Για 13η χρονιά, το πλέον καταξιωμένο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των Goody's, μας δείχνει το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Ξέρεις τι λένε για το νούμερο 13; Τα γνωστά προληπτικά, ότι δηλαδή είναι γρουσούζικο και μακριά από εμάς και τα συναφή. Μάλιστα. Ο αριθμός 13 μόνο γρουσούζικος δεν είναι, όταν στην εξίσωση μπαίνει το ArGOODaki και το κοινωνικό έργο που επιτελεί εδώ και 13 χρόνια.

Το ArGOODaki είναι το μακροβιότερο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης για παιδιά και αυτό είναι γεγονός. Ένα από τα λίγα σταθερά ευχάριστα γεγονότα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.

Η φετινή εκστρατεία αγάπης στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών που κατοικούν στα ακριτικά νησιά των Ψαρών και του Άγιου Ευστράτιου.

Δυστυχώς, στη ζωή έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα λόγια και όταν έρχεται η στιγμή των πράξεων, η ιστορία μας δείχνει ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

 

Εδώ και 13 χρόνια, το ArGOODaki έχει σηκώσει τα φανταστικά του μανίκια και βοηθάει τα παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Κυριολεκτικά. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε συγκεκριμένες ενέργειες, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται. Το κοινωνικό έργο που επιτελείται είναι συμπαγές και χειροπιαστό. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα είναι ότι μας κάνει βέβαιους ότι θα υπάρξει και συνέχεια για πολλά χρόνια ακόμα.

Γιατί καλές οι ευχές και η διάθεση να βοηθήσουμε, αλλά οι πράξεις είναι αξεπέραστες.

Ομολογώ ότι τα πρώτα χρόνια που το ArGOODaki μας συστήθηκε στους πάγκους των Goody’s δεν είχα καταλάβει το κοινωνικό έργο που επιτελείται με αυτό σημαιοφόρο. Νόμιζα ότι απλώς είναι ένα δώρο που θα μπορούσα να πάρω στο κορίτσι μου, κι αν θυμάμαι καλά την εποχή που το είδα για πρώτη φορά, ήμουν single.

 

Ήδη από τη δεύτερη χρονιά του, κατάλαβα ότι εδώ συντελείται κοινωνικό έργο. Με πράξεις, μην τα ξαναλέμε.

Βιωματικά, προσωπικά, αλλά και όχι μόνο, νιώθω ότι το ArGOODaki κάθε χρόνο με φέρνει προ των ευθυνών μου. Με ωθεί να σκέφτομαι τι έχω κάνει και πώς έχει βοηθήσει κι εγώ κάποιον που το έχει ανάγκη. Κι όταν συνειδητοποιώ ότι δεν το ‘χω κάνει όσο θα ήθελα, ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω.

Η προσφορά στον δίπλα μας είναι απλή. Πάντα ήταν. Με κάθε γεύμα ArGOODaki, επιλέγεις ανάμεσα σε πέντε καινούργια είδη της λούτρινης συλλογής και συνεισφέρουμε σε έργα αφιερωμένα αποκλειστικά στα παιδιά.

 

Μπορείς να ξεχάσεις ότι έχεις διαβάσει παραπάνω, μπορεί να μη σου λένε και τίποτα. Σίγουρα όμως, δεν γίνεται, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να μη δεις το παραπάνω βίντεο και να μην προσφέρεις σε πρώτη ευκαιρία. Το ότι θα συγκινηθείς το παίρνω ως δεδομένο.