ΣΙΝΕΜΑ

To Assassin’s Creed (επιτέλους) σκοτώνει

Στο νέο trailer της ταινίας, ο Michael Fassbender κάνει αυτό που πρέπει να κάνει: μακελεύει.

Το ‘Assassin’s Creed’ είναι ο ορισμός του πολυαναμενόμενου κινηματογραφικού event. Έχει Michael Fassbender, έχει Marion Cotillard πιο επίκαιρη από ποτέ, έχει τη δικιά μας Ariane Labed πρώτη μούρη (πρώτη κουκούλα τελοσπάντων) να ρίχνει ξύλο και να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα δίπλα στον Fassbender, έχει πίσω του ένα από τα πιο πετυχημένα και ενδιαφέροντα franchises στην ιστορία του gaming και, επιπλέον, τεράστια προοπτική. Αν πάει καλά, θα δούμε πολλές ταινίες με ασασίνους. Οι τίτλοι των παιχνιδιών μπορούν να δώσουν άφθονο καλό υλικό για συνέχειες και prequels.

Έχει, βέβαια, και την a priori ρετσινιά της ταινίας που βασίζεται σε ένα video game. Οι πρόγονοί του είναι το ‘Double Dragon’, τα ‘Street Fighter’, τα ‘Mortal Kombat’, το ‘Super Mario Bros’. Εντάξει και κάποια άλλα, καλύτερα φιλμ, αλλά you get the point.

Η πήχης, πάντως, είναι ψηλά. Ο προορισμός του κινηματογραφικού ‘Assassin’s Creed‘ είναι εκτός από ταμεία να σπάσει και το ποιοτικό φράγμα των ταινιών που πατάνε σε video games. Το τελευταίο trailer αφήνει ελπίδες για κάτι τέτοιο. Αφήνει, επίσης και λίγες κηλίδες αίματος πίσω του. Δεν έχει μόνο παρκούρ, σκηνικά και ατμόσφαιρα. Μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση από μάχη και φονικό. Enjoy.