ΣΙΝΕΜΑ

Το Avatar 2 έχει επιτέλους τίτλο και ημερομηνία κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έρχεται τον Δεκέμβριο στις αίθουσες, αλλά φυσικά δεν πιστεύουμε τίποτα μέχρι να το δούμε.

Τα σίκουελ του Avatar είναι μία πονεμένη ιστορία, είμαστε όμως, όπως όλα δείχνουν, κοντά στο να δούμε το πρώτο από αυτά. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ο τίτλος του Avatar 2, ο οποίος θα είναι Avatar: The Way of Water και στις 6 Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο επίσημο τρέιλερ.

Για τις αίθουσες θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω, και συγκεκριμένα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Τι είναι μισός χρόνος βέβαια, αφού το ορίτζιναλ Avatar είχε κυκλοφορήσει το 2009 και τα σίκουελ αναβάλλονται διαρκώς έκτοτε.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, δέκα χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το Avatar: The Way of Water αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Sully, τα προβλήματα που τους ακολουθούν, τα όρια που φτάνουν προκειμένου να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον, τις μάχες που δίνουν για να κρατηθούν ζωντανοί και τις τραγωδίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Ο Sam Worthington και η Zoe Saldana επιστρέφουν στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους, ενώ θα δούμε τη Sigourney Weaver και τον Stephen Lang, σε ρόλους που δεν γνωρίζουμε ακόμα, αφού οι χαρακτήρες τους πέθαναν στην πρώτη ταινία. Στο καστ έχουν προστεθεί και νέα μέλη, όπως η Kate Winslet, η οποία μάλιστα έμαθε να κάνει καταδύσεις για τον ρόλο της.

Οι λόγοι των καθυστερήσεων των σίκουελ του Avatar

Ο James Cameron είχε στο μυαλό του δύο σίκουελ πριν καν ολοκληρώσει την πρώτη ταινία και, αν εκείνη πήγαινε καλά, είχε σκοπό να τα γυρίσει. Μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που γνώρισε, επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν, ενώ στην πορεία προστέθηκαν πλάνα για τρίτο και τέταρτο σίκουελ.

Σκοπός του ήταν να έχει έτοιμα και τα τέσσερα σενάρια μαζί και τα γυρίσματα να γίνουν διαδοχικά, ώστε και να είναι και οι τέσσερις ταινίες γυρισμένες πριν μπουν στο στάδιο του post-production. Έτσι οι ταινίες θα έβγαιναν στις αίθουσες με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Αν όλα είχαν πάει σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα είχαμε δει το Avatar 2 τον Δεκέμβριο του 2016.

Η αρχική καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι ο Cameron, παρά την αρχική του αισιοδοξία, δυσκολεύτηκε να γράψει τα τέσσερα σενάρια ταυτόχρονα. Όταν επιτέλους, το 2017 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Avatar: The Way of Water, κανείς δεν φανταζόταν ότι οι ταινίες θα καθυστερούσαν ακόμα περισσότερο λόγω μίας παγκόσμιας πανδημίας.

Το Avatar 2 ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, το Avatar 3 το 2021 και τα υπόλοιπα δύο το 2024 και το 2025. Γράψτε φυσικά λάθος.

Οι νέες ημερομηνίες λοιπόν, είναι 16 Δεκεμβρίου 2022, όπως είπαμε για το Avatar: The Way of Water, 20 Δεκεμβρίου του 2024 για το τρίτο σίκουελ, του οποίου τα γυρίσματα έχουν επίσης ολοκληρωθεί, 18 Δεκεμβρίου του 2026 για το τέταρτο και 22 Δεκεμβρίου του 2028 θα δούμε το τελευταίο. Εμείς πάντως δεν τις δένουμε κιόλας αυτές τις ημερομηνίες.