ΜΟΥΣΙΚΗ

To ‘Black Album’ των Metallica γράφει ιστορία

Παραμένει εδώ και 10 χρόνια στο Billboard 200 και σπάει τα ρεκόρ.

Από το 1991 που κυκλοφόρησε το “Black Album” έχει πουλήσει πάνω από 31 εκατoμμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Ένα από τα παράξενα είναι ότι εξακολουθεί και πουλάει ακόμα και σήμερα κάνοντας ακόμα και τον Lars Ulrich σε παλιότερες συνεντεύξεις του, να αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν το δίσκο.

Πλέον είναι ένα από τα τέσσερα album που φιγουράρει στο Billboard 200 για 551 συνεχόμενες εβδομάδες, κάτι παραπάνω δηλαδή από 10 χρόνια. Tα υπόλοιπα 3 album που πέτυχαν κάτι παρόμοιο είναι τα “The dark side of the moon” των Pink Floyd του 1973, το “Legend greatest hits” των Bob Marley and the Wailers’ του 1984, και το “Greatest Hits” των Journey του 1988.

Αφού το “Legend greatest hits” των Bob Marley and the Wailers’ του 1984, και το “Greatest Hits” των Journey , το ‘Black Album’ είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο σε διάρκεια παραμονής στη λίστα μετά από τους Pink Floyd, που είναι στην πρώτη θέση με 945 εβδομάδες.

Επιπλέον το 2014, το “Black album” έγινε ο πρώτος δίσκος που πούλησε 16 εκατoμμύρια αντίγραφα από την εποχή που η Nielsen SoundScan άρχισε να καταγράφει τις επίσημες πωλήσεις δίσκων, πίσω στο 1991.