ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Black Stone κάνει πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Ελένη Κοκκίδου σε μια μοναδική ερμηνεία Ελληνίδας μάνας, για το Black Stone που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το BLACK STONE, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σπύρου Ιακωβίδη, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Κοκκίδου σε μια μοναδική ερμηνεία στον ρόλο της Ελληνίδας μάνας, θα κάνει πρεμιέρα στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα “Meet the Neighbors” του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί για το κοινό το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Το Black Stone στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μια αυθεντική τραγικό-κωμωδία, μια φανταστική ιστορία που παριστάνει την αληθινή πατώντας πάνω στην πραγματική ζωή και καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Η άρρηκτη σχέση της Ελληνίδας μάνας με τα παιδιά της που μοιραία εξελίσσεται σε μια δυσλειτουργική εξίσωση με μοναδικό σκοπό την ανθρώπινη επιβίωση. Σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει, η ρήξη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη.

Η ιστορία ξεκινά όταν δύο κινηματογραφιστές με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τους υπαλλήλους «φαντάσματα» του Δημοσίου, πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα (Ελένη Κοκκίδου), μία απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον εξαφανισμένο επί δύο ημέρες δημόσιο υπάλληλο, γιος της. (Πάνος – Αχιλλέας Χαρίσκος).

Όταν το όνομα του Πάνου συνδέεται με μια απάτη και μια αλλοδαπή γυναίκα συνεργό, η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο, νεότερο, ανάπηρο γιο της (Λευτέρης – Julio Κατσής) και την βοήθεια ενός πρόθυμου Ελληνο-Αφρικανού ταξιτζή (Μιχάλης – ‘Νέγρος του Μοριά’) να τον βρει και να τον φέρει πίσω. Θα αντέξει όμως την πραγματικότητα όταν έρθει αντιμέτωπη με το ποιος είναι στ’ αλήθεια ο γιος της και τι τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την οικογενειακή «φωλιά»;

Οι ακριβείς ώρες προβολών είναι: Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 19:00 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 16:00 στην Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιμάνι στα πλαίσια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

BLACK STONE

Διάρκεια: 87’
Γλώσσα: ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιακωβίδης
Σενάριο: Ziad Semaan,Σπύρος Ιακωβίδης
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Julio Γιώργος Κατσής, Kevin Zans Ansong (Νέγρος του Μοριά), Αχιλλέας Χαρίσκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Λάσκαρης
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Ηχοληψία: Νίκος Έξαρχος
Ενδυματολόγος: Μαρία Καραθάνου

Παραγωγός: Mαρία Κοντογιάννη Συνεργάτης Παραγωγός: Mιχάλης Σαραντινός
Παραγωγή: Steficon Α.Ε. Συμπαραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. Με την Υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΕΚΟΜΕ),
ANGRY INTERN FILMS