ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το δικαίωμα στην τηλεόραση και στις διακοπές

Η σχέση ενός άνδρα με τα αγαπημένα του προγράμματα δεν θα χαλάσει ούτε στο τριήμερο ούτε στις διακοπές του Πάσχα. Και πείτε ό,τι θέλετε.

Την έχεις νιώσει σίγουρα την ξενέρα. Να φτάνεις καλοκαίρι στο νησί, να μπαίνεις στο δωμάτιο, να σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και να ανακαλύπτεις ότι δεν υπάρχει ούτε καν η 14 ιντσών τηλεορασίτσα που έχει ξεμείνει σε όλα τα rooms to let της επικράτειας.

Και όχι, δεν είναι τόσο αναγκαία η τηλεόραση στις διακοπές. Εντάξει, θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή. Αλλά α) γιατί να ζήσουμε χωρίς αυτή όταν μπορούμε να την έχουμε κοντά μας και β) τα φέρνει η μοίρα και σε όλες τις αργίες / άδειες / τριήμερα και διακοπές τυχαίνει κάποιο αθλητικό ή πολιτιστικό γεγονός που δεν θα ήθελες να το χάσεις με τίποτα. Ξεχνάς τι έπαθαν πολλοί με τα Όσκαρ το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας;

Έχουμε ιερό δικαίωμα στην τηλεόραση και στις διακοπές λοιπόν. Και τώρα που μπορείς να παρακολουθείς τα κανάλια Novacinema όπου και αν είσαι με την υπηρεσία Nova GO μέσω laptop, smartphone και tablet, αρκεί να έχεις wi-fi, γιατί να χάσεις έστω και ένα λεπτό από τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές;

Και δεν θα επεκταθώ τόσο πολύ στο γιατί είναι ιερό το δικαίωμα στην τηλεόραση στις διακοπές. Γιατί αυτό είναι λίγο αυταπόδεικτο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, την ίδια άνεση που έχουμε στο σπίτι μας, την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη να έχουμε και στις διακοπές μας. Ευτυχώς σχεδόν οπουδήποτε κι αν κάνουμε πλέον διακοπές, σε εξοχικά ή ξενοδοχεία, το wi-fi είναι δεδομένο.

Αυτό που θα κάνω σήμερα λοιπόν είναι να σου θυμίσω εκείνες τις φορές που θες να βροντοφωνάξεις αυτό σου το δικαίωμα. Εκείνες τις φορές που ακόμα και στις διακοπές την έχεις ανάγκη τη μαγεία.

Εκείνο εκεί το τέλειο το μισάωρο της χαλάρωσης

Ξέρεις για ποιο λέω. Όταν έχεις γυρίσεις από τη βόλτα, έχεις κάνει το ντους σου, έχεις δώσει ραντεβού μετά από μία ώρα με τους άλλους που χαλαρώνουν στα δίπλα δωμάτια και εσύ θες να ξαπλώσεις με κάτι να σου αδειάζει τον εγκέφαλο. Ζάπινγκ σε αγαπημένες ταινίες και σειρές έτσι να χαλαρώσεις λίγο πριν ξαναβγείς ή πριν σε πάρει ο ύπνος για τα καλά και τους γράψεις όλους και όλα.

Μεγάλη Τρίτη δεν θα δεις Game of Thrones;

 

Το μεγαλύτερο σπάσιμο. Να παίζει κάτι που θα το δουν όλοι, είτε μιλάμε για ένα ματς είτε για κάποια πρεμιέρα, κι εσύ να είσαι εγκλωβισμένος χωρίς εικόνα. Το έζησες στα Όσκαρ, δεν θες να το ζήσεις και όταν αρχίσει ο τέταρτος κύκλος του Game of Thrones; Κι επειδή το δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου θα προβληθεί στα κανάλια Novacinema, 48 ώρες μετά την Αμερική, τη Μεγάλη Εβδομάδα, φρόντισε εκεί που θα πας να μπορείς και να το δεις.

Για κάποιους τα τριήμερα είναι κάθε Σ/Κ

Λέμε για τις διακοπές λες και είναι σπάνιες. Πάρα πολλοί έχουν τα εξοχικά του σε απόσταση βολής από εκεί που μένουν και φροντίζουν κάθε Παρασκευή να εκδράμουν. Αυτοί λοιπόν έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Γιατί εκεί που πηγαίνουν δεν πολυβγαίνουν από το σπίτι. Και θέλουν να έχουν την άνεση να δουν και στο εξοχικό τους τα ίδια που θα παρακολουθούσαν και από την άνεση του σαλονιού στην πρώτη τους κατοικία.

Μη σας λέω, μη μιλάτε, το κορίτσι μου κοιμάται

 

Πόσες και πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί να ροχαλίζει εκείνη ευτυχισμένη δίπλα σου κι εσύ να έχεις σηκωθεί από τα άγρια χαράματα. Γιατί να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κόβεις βόλτες στα βουνά από τη στιγμή που μπορείς να δεις μία αγαπημένη σου ταινία ή σειρά; Άσε το κορίτσι σου να κοιμηθεί όσο θέλει. Κι άσε και το βιβλίο να περιμένει να έρθει καλοκαίρι να το χρειαστείς στην παραλία.

Όταν ο καιρός δεν βοηθά

Κλασικό φαινόμενο ειδικά σε ανοιξιάτικες αποδράσεις. Βροχή, κρύο, αέρας και εσείς θα μείνετε αναγκαστικά μέσα. Αν το δωμάτιο βοηθά, αυτό το λιώσιμο μπορεί να είναι και ιδανικό για τους δυό σας. Θα περάσετε την ώρα σας στο κρεβάτι, θα κάνετε σεξ, θα συζητήσετε, θα ονειρευτείτε και όταν θα την πάρεις αγκαλιά να χαλαρώσετε, θα θες να υπάρχει και κάτι ιδανικό απέναντι να παίζει. Για αυτό το ιδανικό φροντίζουμε κι εμείς.

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, το να μπορείς ακόμα και στις διακοπές σου να ξεφύγεις λίγο και να χαλαρώσεις ή να πωρωθείς με την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά που έχεις κολλήσει είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Τα κανάλια Novacinema το κάνουν δυνατό με την υπηρεσία Nova Go.