ΣΙΝΕΜΑ

Το ‘Ένας Άλλος Κόσμος’ του Παπακαλιάτη πάει Αμερική

Μπορεί να έχασε την θέση της οσκαρικής πρότασης της Ελλάδας, αλλά βρήκε διανομή.

Μοιάζει άκομψο να αρχίζεις είδηση για μία ταινία κάνοντας αναφορά σε μια άλλη όμως τι τα θες.

Λοιπόν, ιδού:

 

To ‘Chevalier’ της Αθηνάς Τσαγγάρη αποτελεί την πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ, απόφαση που είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει εφαλτήριο για μπόλικα Τι Σινεμά Τελικά Θέλουμε thinkpieces. Εμείς σίγουρα θα καλωσορίζαμε μια οσκαρική υποψηφιότητα του Χριστόφορου γιατί άνθρωποι είμαστε, αλλά το ‘Chevalier’ είναι εξαιρετική επιλογή, που έχει ήδη τύχει αναγνώρισης στο εξωτερικό.

(Επίσης στα υπέρ του: Η Τσαγγάρη είναι #δύναμη, το καστ είναι εκπληκτικό, και επίσης, παιδιά;;, Οσκαρικός Σάκης.)

Όμως έχουμε και ευχάριστα για τον Χριστόφορο και το ‘Ένας Άλλος Κόσμος’ του το οποίο, όσκαρ ξε-όσκαρ, βρήκε διανομή εκτός Ελλάδας. Με τίτλο ‘Worlds Apart’ θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, και σε Ελβετία, Αυστρία και Γερμανία.

Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει από την Cinema Libre Studio, μια εταιρία διανομής που έχει σαν περήφανο tag line ‘Opening Eyes and Minds one film at a time’ (ετοιμάσου, έρχεται) η οποία κάνει το μότο της πράξη διανέμοντας (έρχεται λέμε) το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ (βολέψου) ‘Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe’, δηλαδή το ντοκιμαντέρ που κόπηκε από το πρόγραμμα του φεστιβάλ της Tribeca επειδή λέει βασικά πως τα εμβόλια συνδέονται με τον αυτισμό. Στην Ευρώπη διανέμεται από τη Dragon Films, που όταν τη γκούγκλαρα μου βγήκαν στα αποτελέσματα ένα τσουβάλι λίστες ταινιών με δράκους, οπότε το εγκατέλειψα.

 

Τελοσπάντων, η ουσία είναι πως ο Χριστόφορος ανοίγει τα φτερά του. Η ταινία θα παιχτεί σε Φεστιβάλ στην Ελβετία και στη Νέα Υόρκη μες στο επόμενο διάστημα, κι έπειτα θα βγει σε κάποιες αίθουσες. Φαντάζεστε να είστε τώρα νεοϋορκέζος και να πηγαίνετε ένα σινεμά στην τύχη, να θέλετε να δείτε μια περίεργη ξενόγλωσση ταινία, και στην οθόνη να σας σκάει ο J.K. Simmons; Η κυκλοφορία του ‘Ένας Άλλος Κόσμος’ στην Αμερική θα σηματοδοτήσει τη γέννηση αμέτρητων μελλοντικών trivia ερωτήσεων για ακραία ψαγμένους ντόπιους σινεφίλ. “Το ξέρεις ότι μετά το Όσκαρ ο J.K. Simmons έπαιξε σε μια ελληνική σπονδυλωτή ταινία για το προσφυγικό; Και το ξέρεις ότι αυτή την ταινία την παίζει στο συνοικιακό μας σινεμά;” Είναι τέλειο. Ευχόμαστε στην ταινία κάθε επιτυχία.

Κι ενώ δε βλέπουμε την ώρα να διαβάσουμε τις πρώτες κριτικές από Αμερική, μπορούμε στο μεταξύ να βολευτούμε με αυτή την περσινή κριτική του ‘Ένας Άλλος Κόσμος’ σε κινηματογραφικό περιοδικό της Κίνας. Επειδή εδώ στο PopCode κάνουμε ρεπορτάζ.

Ποιος να το έλεγε ότι τα κινέζικα κινηματογραφικά media ήταν τόσο χιπ; Μπράβο τους και μπράβο και στον Χριστόφορο.