ΤΑΙΝΙΕΣ

Το Expendables 4 ξεκινά γυρίσματα, η Θεσσαλονίκη γίνεται για λίγο Χόλιγουντ

O Jason Statham είναι εδώ και ακολουθούν Andy Garcia, Megan Fox, και 50 Cent.

Μετά τον Antonio Banderas και την ταινία Enforcer, η παρέλαση κινηματογραφικών αστεριών πρώτου μεγέθους σε ελληνικό έδαφος συνεχίζεται. Σε αντίθεση όμως με ό,τι είχαμε συνηθίσει -οι διάσημοι ηθοποιοί να καταφθάνουν με τις βαλίτσες τους για ολιγοήμερες διακοπές- ο λόγος αυτήν τη φορά είναι διαφορετικός. Ύστερα από την αλλαγή νομοθεσίας και τη δυνατότητα επιχορήγησης ξένων παραγωγών, τα μεγάλα πορτοφόλια του σινεμά έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα.

 

Ένα ολόκληρο εργοστάσιο μισθώθηκε για της ανάγκες του Expendables 4 στη Θεσσαλονίκη, η ταινία ξεκινά τα γυρίσματά της αυτές τις μέρες, και έτσι η μεγαλύτερη πόλη του ελληνικού Βορά θα μετατραπεί σε Χόλιγουντ.

Το πολύ πετυχημένο franchise με τον αυτοσαρκαστικό τόνο και τον Sylvester Stallone και σε ρόλο παραγωγού αποφάσισε να μεταφέρει τα πλατό του στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενο την ευκαιρία.

Έτσι, μετά τη Heidi Klum και την Kylie Minogue που εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Αθήνα, είναι σειρά της Θεσσαλονίκης να υποδεχθεί τα μεγάλα αστέρια της διεθνούς show-biz.

To Expendables 4 ξεκινά γυρίσματα

Η κάμερα της ΕΡΤ 3 βρέθηκε έξω από το εργοστάσιο για να καλύψει το γεγονός, δεν κατάφερε όμως να φτάσει μέχρι τα πλατό, αφού η παραγωγή φυλά ως επτασφράγιστο μυστικό τα πλάνα από το making-of της ταινίας, για να τα δώσει εκείνη στη δημοσιότητα όταν το κρίνει απαραίτητο. Άλλωστε, τα παν είναι να δημιουργηθεί ένα buzz γύρω από το Expendables 4.

Όπως μας πληροφόρησε το ρεπορτάζ, ο Sylvester Stallone δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη, ο Jason Statham όμως είναι ήδη εδώ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους διάσημους ηθοποιούς, στο blockbuster θα πρωταγωνιστούν και οχήματα του ελληνικού στρατού, κάτι που δεν είναι καθόλου σπάνιο όταν πρόκειται για μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές. Απλά, μέχρι πρόσφατα, ήταν πολύ σπάνιο για την Ελλάδα αφού οι τελευταίες δεν έκαναν σχεδόν ποτέ την εμφάνισή τους εδώ.

Ποιοι θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη;

Ποιοι άλλοι θα έρθουν μέσα στις επόμενες μέρες για να γυρίσουν τις σκηνές τους; Σίγουρα o Andy Garcia, η Megan Fox, αλλά και ο 50 Cent.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Τώρα, αν οι stars θα μείνουν ασφυκτικά κλεισμένοι στις σουίτες των ξενοδοχείων ή θα βολτάρουν στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης -όπως έκανε η Heidi Klum στην Ακρόπολη- είναι κάτι που θα δούμε τις επόμενες μέρες.

Σίγουρα, πάντως, η άφιξη τόσων πολλών αστεριών μετατρέπει έστω για λίγο την πόλη σε ένα μικρό Χόλιγουντ.