ENTERTAINMENT

Το Hellenic Match Racing Tour φτάνει την αδρεναλίνη στα ύψη

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ παρακολούθησε από πολύ κοντά έναν αγώνα ιστιοπλοΐας. Και όταν λέμε κοντά εννοούμε μέσα από το σκάφος.

Κυριακή 15:00. Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης. Εκείνη την ώρα ξεκινούσε ο μικρός και ο μεγάλος τελικός. Ανά δύο τα σκάφη θα “μονομαχούσαν” για το ποιο θα νικήσει σε έναν αγώνα που παρακολουθούσαμε από τις εγκαταστάσεις του ομίλου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτό μας προσέφερε πανοραμική θέα αλλά και την ευκαιρία βλέπουμε την δράση με παράλληλο σχολιασμό που εξηγούσαν τις κινήσεις των σκαφών. Δράση και αγωνία για το αποτέλεσμα κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να λείπει το Single Malt Whisky TALISKER SKYE.

 

Ήταν η πρώτη μου επαφή με την διοργάνωση και δεν θα πω ψέμματα ότι ρωτούσα συνέχεια δεξιά και αριστερά για να μάθω και να καταλάβω τους κανόνες και τα κριτήρια που θα αναδείκνυαν τον νικητή του σκέλους της Βουλιαγμένης. Στο τελικό είχε περάσει η Nespresso VMG Team του Παναγιώτη Μάντη και η Solgar Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη και στον μικρό τελικό της διοργάνωσης στη Βουλιαγμένη μονομαχούσαν η Dark n Stormy Salty Bag του Στρατή Ανδρεάδη και η Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου. Οι τέσσερις ομάδες είχαν επιδοθεί από την πρώτη μονομαχία μεταξύ τους σε επίδειξη τεχνικής και στρατηγικής. Μοναδικός σύμμαχος τους ο άνεμος. Τελικός νικητής θα ήταν όποια ομάδα θα έφτανε πρώτη τις δύο νίκες.

Η ομάδα της Solgar προηγούνταν με 1-0 όταν με φώναξαν να πάμε στην θάλασσα. Αυτή την φορά δεν θα έβλεπα τον αγώνα από ψηλά αλλά μέσα από ένα σκάφος. Στην αρχή ρώταγα σαν μαθητής πρώτης δημοτικού που πάει πρώτη φορά σχολείο. Η εμπειρία ήταν τόσο διαφορετική από κοντά. Έβλεπα τα μέλη των πληρωμάτων να τρέχουν, να φωνάζουν μεταξύ τους, να τραβάνε τα σκοινιά στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πλεονέκτημα.

 

Όμως η εμπειρία έγινε ακόμα καλύτερη όταν μπήκα στο σκάφος της «Hellenic Police». Τα παιδιά με έβαλαν σε ένα σημείο του σκάφους όπου δεν ενοχλούσα τις συνεχόμενες κινήσεις τους και ο αγώνας άρχισε. Αν προσπαθήσω να συγκρίνω την παρακολούθηση με το βίωμα είναι σα να συγκρίνω διακοπές στην Αιδηψό με τις διακοπές στις Μαλβίδες. Και θεωρώ την Αιδηψό πολύ ωραίο μέρος. Ένταση, νεύρα, στρατηγική, τεχνική, βρισιές. Με μία λέξη αδρεναλίνη. Την στιγμή που το πλήρωμα προσπαθεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν θόλο και δεν υπάρχει τίποτα άλλο τριγύρω σου παρά μόνο το σκάφος, τα πανιά, τα σκοινιά το μπαλόνι και ο αέρας. Μόνο ο αέρας.

 

Σε εκείνη την μονομαχία έγινε το 1-1 και στον μικρό και μεγάλο τελικό. Έμενε ένα τελευταίο μέρος για να δούμε ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής του σκέλους της Βουλιαγμένης. Αυτό το απόλαυσα από την αποβάθρα του ομίλου πίνοντας ένα cocktail με Single Malt Whiskey TALISKER SKYE από τα χέρια της Λορέτας Τόσκα και του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου που βρίσκονταν πίσω από την μπάρα.

 

Τελικά νίκησε η Nespresso VMG Team με δεύτερη την Solgar Ursa Minor, τρίτη την Dark n Stormy Salty Bag και τέταρτη την ομάδα της ελληνικής αστυνομίας. Ήταν ένα συναρπαστικό τέλος που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού με την ομάδα της Solgar να παίρνει ποινή και έτσι να χάνει το αρχικό της προβάδισμα. Στην συνολική βαθμολογία πρώτη είναι η Nespresso VMG Team η οποία πηγαίνει με προβάδισμα στο μεγάλο τελικό που θα γίνει την Κυριακή που μας έρχεται στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στο Μικρολίμανο. Εκεί θα βρίσκεται και πάλι το Single Malt Whisky TALISKER SKYE.