ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Inferno είναι το powersong που σου βάζει φωτιά

Λίγα λόγια αποθέωσης για ένα ρυθμό που κάνει τα κύτταρά σου να κινούνται αυτόνομα στον ρυθμό του.

Τα τηλεοπτικά διαλείμματα για διαφημίσεις εξυπηρετούν κάποιους ιερούς σκοπούς στο δικό μας και κάθε σπίτι αυτού του ντουνιά. Θα φτιάξεις ποπ κορν; Θα χτίσεις δύο ωραιότατα κοκτέιλ για να απολαύσετε με την συνέχεια του θεάματος; Θα πεταχτείς στην τουαλέτα; Θα μπεις για ένα γρήγορο ντους; Ή και όλα αυτά μαζί αν είσαι σβέλτος.

Μόνο που στα περισσότερα τηλεοπτικά διαλείμματα της εκπομπής NOMADS που παίζει τα βράδια στον ANT1, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αρχίζω ένα μικρό πανηγυρικό χορό, ο οποίος ξεκινά στον καναπέ και συνεχίζεται μέχρι την κουζίνα που πάω προφανέστατα για κάποιο σνακ. Νιώθω πολύ τυχερός που αυτή η ιεροτελεστία δεν έχει καταγραφεί από κάποια κάμερα ή κινητό γιατί θα γελάγατε όλοι αυτή τη στιγμή με την πάρτη μου.

Αλλά για στάσου. Εσύ δεν έχεις τέτοιες στιγμές; Που αφήνεσαι σε έναν ρυθμό που για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο μιλά στις αισθήσεις σου λίγο περισσότερο από άλλα τραγούδια; Αυτό παθαίνω με το Inferno, το τραγούδι που ακούγεται στην νέα διαφήμιση της WIND για το F2G.

Το συγκεκριμένο tune είναι για εμένα το powersong της χρονιάς.

Όχι, σκέψου να τρέχεις, να μένει το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής και να μπαίνει ξαφνικά στα αυτιά σου αυτός ο ήχος. Τα διαλύεις τα μέτρα που απομένουν, τους βάζεις φωτιά κάθε φορά που ακούγεται η λέξη Inferno.

Μετά από ένα απλό shazam βρήκαμε ότι το τραγούδι το έχουν δημιουργήσει οι Keengboy feat Kareem Kalokoh, από τους ATH KIDS. Το τραγούδι αυτό έχει ήδη 9000 shazams σε αυτή τη φάση και κάπως δίκαια γιατί ακούγεται παντού στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και όπως το έψαξα εγώ, το έχουν αναζητήσει και τόσοι άλλοι.

Η WIND είχε παίξει ήδη δυνατά στα αυτιά μας δυο μήνες νωρίτερα με το Thunderstruck για την οπτική ίνα και τώρα με το Inferno, νομίζω εισάγει ένα πολύ υψηλό standard στο πώς επιλέγουμε μουσική για τις διαφημίσεις.

To Inferno είναι το τραγούδι που θα βάλεις την ώρα που κάνεις άσκηση. Την ώρα που θα ξεκινήσεις μαγείρεμα και θες να προλάβεις να κάνεις την συνταγή στα 15 λεπτά που λέει ο Jamie ο Oliver. Την ώρα που θα μπεις στο ντους και θες να ψιλοχορεύεις. Την ώρα που θα μπεις στο αυτοκίνητο για τη βραδινή σου έξοδο και θες κάτι να σε φτιάξει για όλη τη βραδιά.

Το Inferno είναι μια μικρή πώρωση.