ΒΙΒΛΙΟ
SPONSORED

Το κατάλληλο βιβλίο για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Ψάχνεις το ιδανικό βιβλίο – δώρο για αυτές τις γιορτές; Δεν χρειάζεται να σκρολάρεις με τις ώρες στο διαδίκτυο, να τριγυρνάς στους διαδρόμους των βιβλιοπωλείων ή να ψάχνεις στα social.

Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις: ο τίτλος, το εξώφυλλο, η υπόθεση ή απλώς μια φράση σου κάνει «κλικ».

Και μην ξεχνάς πως ένα βιβλίο είναι ένα δώρο που ανοίγεις ξανά και ξανά.

Nick Cave – Seán O’Hagan
Πίστη, ελπίδα και πόνος

Ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης Nick Cave μοιράζεται τις πιο βαθιές του σκέψεις σε ένα βιβλίο-εξομολόγηση. Με αφήγηση που κόβει την ανάσα, μιλά στον δημοσιογράφο του Observer Seán O’Hagan για τον θρήνο και την κραυγή, την απώλεια και την αγάπη, τη μουσική και την ελευθερία, με λίγα λόγια για την ίδια τη ζωή.

Nassim Nicholas Taleb
Ο Μαύρος Κύκνος

image description

Ο Nassim Nicholas Taleb υποστηρίζει ότι ο κόσμος κυριαρχείται από το άγνωστο και το πολύ απίθανο, παρ’ όλα αυτά εμείς εξακολουθούμε να εστιάζουμε στο γνωστό και το επαναλαμβανόμενο και να βγάζουμε συμπεράσματα βάσει μόνο όσων γνωρίζουμε. Στο βιβλίο του Ο Μαύρος Κύκνος εξηγεί με εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο όλα όσα ξέρουμε για όσα δεν ξέρουμε.

Bessel A. van der Kolk
Το σώμα δεν ξεχνά

image description

Ο #1 ειδικός στη θεραπεία του ψυχικού τραύματος παγκοσμίως, Bessel van der Kolk M.D, αναπτύσσει μια επαναστατική θεραπευτική μέθοδο, αξιοποιώντας την προσαρμοστική ικανότητα του εγκεφάλου και μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη θεραπεία του μυαλού και του σώματος. 

James Ellroy
Πανικός

Ντίβες, αλκοολικοί και διεφθαρμένοι αστυνομικοί συγκρούονται σφοδρά στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, σε ένα σκληρό και συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Φρέντι Ότας, τον άνθρωπο που γνώριζε τους πάντες και τα πάντα. Ο σύγχρονος μετρ του νουάρ επιστρέφει με μια ιστορία διαφθοράς, αμαρτίας και εξιλέωσης. 

Stephen King
Ο Μακάβριος Χορός

Ο Stephen King, ο αδιαμφισβήτητος ξεναγός στο σύμπαν του τρόμου, επιχειρεί μια εις βάθος ανάλυση του τρόμου, συνδυάζοντας χιούμορ, ιστορικά στοιχεία και παραδείγματα από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τα κόμικς.

 Χρήστος Τσούνης
Τα 4 βήματα του πλούτου

Ο δις βραβευμένος επιχειρηματίας και γνωστός Έλληνας YouTuber Χρήστος Τσούνης μας δείχνει βήμα βήμα πώς να βάλουμε σε τάξη τα χρήματά μας και πώς να πετύχουμε τη λεγόμενη οικονομική ανεξαρτησία και ανάπτυξη, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Aamina Ahmad
Η επιστροφή του Φαράζ Αλί

Ο Φαράζ Αλί, επιστρέφοντας ύστερα από χρόνια στη Λαχόρη του Πακιστάν, έρχεται αναπάντεχα αντιμέτωπος με το παρελθόν και τα καλά κρυμμένα μυστικά του τόπου όπου γεννήθηκε. Ένα βαθύτατα ευαίσθητο και καταιγιστικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει σε έναν άγνωστο σε εμάς πολιτισμό και θέτει το αιώνιο ερώτημα: Ποιους επιλέγουμε να προστατεύσουμε και με ποιο τίμημα;

Simon Sinek
Παιχνίδι χωρίς τέλος

Στο νέο του βιβλίο ο Simon Sinek αναλύει τη σύγχρονη πραγματικότητα των επιχειρήσεων και, εφαρμόζοντας τη θεωρία του άπειρου παιγνίου, διερευνά πώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μένουν πρωτοπόροι, υγιείς και κερδοφόροι σε βάθος χρόνου.

Mario Desiati
Ασυμβίβαστοι

Ο Mario Desiati καταδύεται στις πολυπλοκότητες και τον ερωτικό κόσμο μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς: της γενιάς εκείνων που –σαράντα ετών σήμερα– απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους.