ΜΟΥΣΙΚΗ

Το κοινό είπε ‘Never Gonna Give You Up’ στον Rick Astley και τον έστειλε στο #1, τρεις δεκαετίες μετά

Ο τραγουδιστής-κινούμενο meme βρέθηκε στο #1 των charts μετά από 29 χρόνια.

Ο Rick Astley βρέθηκε στο #1 του βρετανικού album chart με τη νέα του κυκλοφορία, ’50’, το οποίο είναι απλά εκπληκτικό για μια σειρά από λόγους.

Πρώτον, ο Rick Astley είναι 50 χρονών, ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Δεύτερον, ο Rick Astley ζει. Δεν υπήρχε λόγος να υποθέτουμε το αντίθετο φυσικά, αλλά είναι σκληρό το 2016 οπότε κακό δεν κάνει να τσεκάρουμε πού και πού τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες.

Τρίτον, ο Rick Astley πήγε στο #1 για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια. THEY NEVER GAVE HIM UP–

Εντάξει συγγνώμη, είχα αντέξει περίπου 60 λέξεις μες στο κείμενο πριν κάνω το πρώτο προφανές αστείο. Να λέτε πάλι καλά που όλο το άρθρο δεν ήταν ένα τεράστιο rickrolling. Μη νομίζετε ότι δε μου πέρασε από το μυαλό. Απλά είναι Κυριακή, όλοι λείπουν, λέω άσε μην κάνω καμιά γκάφα και με κυνηγούν οι τεχνικοί μετά.

 

Ο Rick Astley, για τους καλούς συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη χαρά να γνωρίζουν, είναι ο τραγουδιστής πρίσω από το θρυλικό τραγούδι-meme ‘Never Gonna Give You Up’, το #1 hit του 1987, ένα από τα πιο επιτυχημένα σινγκλάκια των ’80s, #επειδή_80s. Το άλμπουμ του ‘Whevever You Need Somebody’ είχε πάει #1 στην Αγγλία εκείνη τη χρονιά κι έκτοτε σιωπή.

Ο Astley έβγαλε φυσικά διάφορα άλμπουμ στο ενδιάμεσο, το γύρισε και στη soul σε μια φάση, αποσύρθηκε το 1993 (κράτησε 8 χρόνια) και γενικά ό,τι θα περίμενες από κάθε τυπικό one-hit wonder.

 

Με τη διαφορά πως για κάποιο λόγο αυτός ο one-hit wonder το μεγαλύτερο hit της καριέρας του δεν το είχε ζήσει ακόμα. Προς τα τέλη των ’00s το rickrolling διαδόθηκε ευρύτατα, δίνοντας στο ‘Never Gonna Give You Up’ δεύτερη ζωή όχι ως τραγούδι ακριβώς, αλλά περισσότερο ως ιντερνετική φάρσα. Πίσω από τυχαία λινκς κρυβόταν αυτό το κομμάτι όποτε κάποιος ήθελε να κάνει πλάνα σε κάποιον αναγνώστη.

Και ξέρεις πως ένα ιντερνετικό φαινόμενο είναι αλήθινά μεγάλο όταν το χρησιμοποιεί σε τουήτς του ακόμα κι ο Λευκός Οίκος. Δεν εννοώ κάποιο obscure hip-hop label με την ονομασία ‘Λευκός Οίκος’, εννοώ τον actual Λευκό Οίκο, τον γνωστό, αυτόν που μένει εκεί ο Obama.

 

“Άκου, νομίζω είναι περίεργο και αστείο,” είπε στους LA Times ο Astley το 2008 μιλώντας για το φαινόμενο. “Η βασικά μου έγνοια είναι να μη νιώθει ντροπή η κόρη μου.” Έλα ο καημένος.

Κοίτα. Κόρη του Rick Astley, Emilie (#research), αν μας διαβάζεις, που λογικά μας διαβάζεις. Κανένας λόγος να νιώθεις ντροπή. Ο πατέρας σου μόλις πήγε στο #1 των αγγλικών charts για πρώτη φορά μετά από 29 χρονιά, κερδίζοντας τη νέα κυκλοφορία του Tom Odell και ένα φρέσκο compilation του Paul McCartney! Μπράβο και σε σένα και στον πατέρα σου, και στο αγγλικό κοινό που ποτέ δεν τον άφησε.

Αυτό είναι το πρώτο single από το νέο, #1 άλμπουμ του Rick Astley, με τίτλο ’50’.