ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Κωνσταντίνου και Ελένης μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

Η εμβληματική σειρά έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

«Μωρή σιχαμένη… Μωρή Κατακουζήνα», αυτή είναι μια από τις πολλές ατάκες του Κωνσταντίνου και Ελένης που έχουμε όλοι ξεστομίσει έστω και μια φορά. Είναι άλλωστε η σειρά που έχει σημαδέψει τα μεσημέρια μας και μάλλον θα συνεχίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Το σήριαλ του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά έπαιξε για πρώτη φορά στις οθόνες μας το φθινόπωρο του 1998 και από τότε δε σταμάτησε ποτέ να παίζεται. Η Ελένη Βλαχάκη και ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός είναι πια σχεδόν μέρος κάθε ελληνικής οικογένειας και τα ευτράπελα των δύο συγκατοίκων αποτελούν guilty pleasure, ακόμα και για τους πιο κουλτουριάρηδες από εμάς.

Μάλιστα, τόσες πολλές είναι οι επαναλήψεις του Κωνσταντίνου και Ελένης που έκαναν ακόμα και το βιβλίο των ρεκόρ Guinness να ασχοληθεί μαζί του. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Χάρης Ρώμας σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου είπε χαρακτηριστικά πως, «κάποιοι εξ ημών μείναμε διαχρονικοί με το Κωνσταντίνου και Ελένης, ιδιαίτερα εγώ με την Άννα Χατζησοφιά μπήκαμε στο βιβλίο Guinness για τη non stop επαναληπτικότητα του σίριαλ και αυτό είναι ένα μεγάλο παράσημο. Τότε ήταν φόβος, ότι δηλαδή θα καταναλωθούμε σε αυτό και όπως μου έλεγε η Ελένη Ράντου, “εγώ θα είμαι η γκαρσόνα και εσύ η Κατακουζήνα”».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα ακόμα και από ανθρώπους που γεννήθηκαν μετά την ολοκλήρωση των δύο κύκλων της.

Το θρυλικό πλέον σήριαλ, παίχτηκε τις σεζόν 1998-2000 και οι επαναλήψεις της άρχισε με το τέλος του πρώτου κιόλας κύκλου. Στο καστ της σειράς εκτός από τους πρωταγωνιστές, συναντάμε και τους  Βασίλη Κούκουρα, Μαρία Λεκάκη, Στέργιο Νένε και Καλλιρρόη Μυριαγκού, που μαζί με τον Κωνσταντίνο και την Ελένη μπλέκονται σε μια σειρά από περιπέτειες και παρεξηγήσεις.

Το κεντρικό θέμα της είναι η συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων, ενός αυστηρού καθηγητή βυζαντινολογίας και μιας αναρχικής γκαρσόνας, σε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Μαρούσι, το οποίο έχουν κληρονομήσει από κοινού. Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης από την πρώτη σεζόν, έχοντας να ανταγωνιστεί τηλεοπτικά την προβολή του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Mega, Δύο Ξένοι.