Keith Torrie/NY Daily News Archive via Getty Images
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Legacy είναι το μόνο ντοκιμαντέρ που λέει την αλήθεια για τους Lakers

Σκηνοθετημένο από τον Antoine Fuqua του Training Day, και με τη συμμετοχή όλων των σταρ, το Legacy: The True Story of the L.A. Lakers είναι η τελευταία σειρά επί του θέματος που θα χρειαστεί να δεις.

Δεν έχω γεννηθεί στο L.A. Δεν ονειρευόμουν από πιτσιρίκι να φορέσω την χρυσο-μοβ φανέλα ή να έχω αρκετά δολάρια για να αποκτήσω season tickets στο Forum/ Staples Centre.

 

Ένα hot dog απόσταση δηλαδή από τον Jack Nicholson, τον Andy Garcia, τον Flea, τον Ice Cube, τον Rob Lowe, τον Snoop Doggy Dog και τους υπόλοιπους VIP φαν τους (όλοι εκ των οποίων, με την εξαίρεση του Jack, συμμετέχουν με χαρά εδώ).

Tι προσπαθώ να πω; Ότι, έχοντας ήδη παρακολουθήσει φέτος και το Winning Time του HΒΟ που εξιστορεί την πρώτη σεζόν του Magic στους Lakers και το ντοκιμαντέρ They Call Me Magic, δια χειρός και με την έγκριση του ίδιου του Earvin, το τελευταίο πράγμα που μου έκανε κέφι να τσεκάρω ήταν ακόμη μια σειρά για τους Lakers. Ειδικά τώρα που, παρότι ο LeBron συνεχίζει να αψηφά το χρόνο, και η σεζόν που έρχεται μοιάζει  -λόγω Westbrook- οριστικά χαμένη από χέρι.

 

Για να είμαι εντελώς ειλικρινής, ο μοναδικός λόγος που κάθισα να δω το Legacy ήταν η παρουσία του Fuqua, τη σκηνοθετική πορεία του οποίου ακολουθώ πιστά ήδη από τα ξεκινήματά του.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα πρώτα 1-2 επεισόδια, εκείνα που καλύπτουν την ίδια Showtime περίοδο με τα άλλα project, το πιο πιθανό είναι να τα κάνω fast forward. Πατώντας, εννοείται, play μόνο για να δω τι έχει να πει ο Bird, ο Μagic, ο Jerry West ή, λίγο αργότερο ο Vlade Divac.

Βασικότερος προβληματισμός, δικός μου και αρκετών άλλων, είναι η έντονη εμπλοκή της οικογένειας Buss (τα παιδιά του θρυλικού playboy ιδιοκτήτη της ομάδας, Dr. Jerry Buss) στο project. Κάτι που καθιστά φουλ ρεαλιστική την πιθανότητα το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο με διαφημιστικό για luxury brand παρά με κανονική ιστορία για μια εμβληματική ομάδα.

Δε λέω ότι αυτό δε συμβαίνει καθόλου. Αλλά στην πορεία το ξεχνάς. Ειδικά όταν κάνει την εμφάνισή του ο -πάντα χαρισματικός μπροστά στην κάμερα- Shaquille O’Neal και το focus μετατοπίζεται στον αδικοχαμένο Kobe Bryant και στη μεταξύ τους σύγκρουση επειδή ο 17χρονος, τότε, πιτσιρικάς τα ήθελε όλα και τα ήθελε τώρα.

Απεριόριστη πρόσβαση

Επιπλέον, επειδή ακριβώς η Jeanie Buss (η νυν CEO του οργανισμού που, για όποιον δε θυμάται, ένα φεγγάρι έβγαινε με τον Dennis Rodman και κάποτε φωτογραφήθηκε γυμνή μέσα στο Forum για λογαριασμό του Playboy προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της) έχει τον έλεγχο του ντοκιμαντέρ, o Fuqua είχε πρόσβαση σε όλους και σε όλα.

Για την ακρίβεια οι διαμάχες ανάμεσα στα έξι συνολικά παιδιά του Dr. Buss, που πέθανε το 2013, ακόμη και αν παρουσιάζονται με πιο «πολιτισμένο» τρόπο (βλέπε δεν υπάρχουν μαλλιοτραβήγματα) προσδίδουν ενίοτε στο Legacy μια αύρα Succession. Σαν να ήταν ο Kendall Roy executive producer σε ένα βίντεο για την υπέροχη, αγία οικογένειά του.

Nαι, το ξέρω, τα ενδο-οικογενειακά προβλήματα δεν είναι ο λόγος που θα κάτσεις να δεις το Legacy. Αν ψάχνεις για κράχτη τότε απλώς τσέκαρε στο IMDb το ποιοι και πόσοι μιλάνε εδώ.

Από τον Pat Riley, σε φουλ αυτοκριτική διάθεση, μέχρι τον Larry Bird, τον Phil Jackson, τον Kareem, τον Rick Fox, τον Nick Van Exel και τον James Worthy.

Το μόνο ντοκιμαντέρ που λέει την αλήθεια

Στην τελική, δεν είναι τυχαίο ότι, όταν πρωτοβγήκε το Winning Time, τόσο ο Magic όσο και o Kareem επέμεναν ότι την κανονική ιστορία θα την πει το Legacy. Άσε που, επειδή χρονικά η σειρά μας φθάνει ως το σήμερα, παίζει να υπάρχει και King James λαγός (με ή χωρίς πετραχήλια) ως λαχταριστό επιδόρπιο.