ΜΟΥΣΙΚΗ

Το νέο κομμάτι των MadGibbs ονομάζεται ‘Giannis’

Ναι, καλά το καταλάβατε, αφορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η συνεργασία των ράπερ Freddie Gibbs και Madlib είναι από εκείνες που έχει κάνει πολύ θόρυβο στην κοινότητα του αμερικανικού hip-hop. Το Bandana, όπως ονομάζεται το άλμπουμ που ετοίμασαν, θα βγει στα τέλη του μήνα και χθες είχαμε μια γεύση του τι πρόκειται να ακούσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι η πρώτη έκπληξή μου ήταν η συνεργασία με έναν από τους πιο ανερχόμενους μουσικούς της σκηνής, τον Anderson .Paak. Αν δεν έχετε ακούσει τις δουλειές του, κάντε το.

Η δεύτερη -ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη- ήταν ότι το κομμάτι ονομάζεται ‘Giannis’. Και παραδόξως δεν ονομάστηκε έτσι από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ή έστω τον Γιάννη Γκούμα. Και αν δεν ονομάστηκε έτσι από αυτούς τους δύο, μόνο ένας Giannis μένει που θα μπορούσε να γίνει reference σε κομμάτι των MadGibbs. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που η Cardi B τραγούδησε “Bitch I’m Freak Like Greek”,΄κάνοντας και πάλι reference στον Γιάννη.  Υπάρχει ένα μοτίβο.

Ως προς το κομμάτι, τα εκπληκτικά beats του Madlib, το σκληρό flow του Gibbs (δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο τους) και η πιο funk σύνθεση του Anderson .Paak έδεσαν φανταστικά. Ο Giannis αναφέρεται στους στίχους,

Real G’s move in silence like Giannis

My Greek freak, we did a menage with a friend in St. Thomas

 

Η αναφορά είναι στο ‘G’ στο όνομα του Γιάννη, το οποίο δεν προφέρεται, πράγμα που εντυπωσιάζει πολύ τους Αμερικανούς.