ΑP Photo/Lee Jin-man, File
ΜΟΥΣΙΚΗ

Το νέο τραγούδι των BTS κατέκτησε κορυφή λίστας του Bilboard πριν κυκλοφορήσει

Ο συνδυασμός του supergroup από την Κορέα και του μεγαλύτερου στρατού φαν του πλανήτη κάνει και τα αδύνατα, δυνατά.

Ίσως να μην είχες χρόνο να παρακολουθήσεις τις εξελίξεις στην K-pop, αν και μεταξύ μας αυτό είναι αδύνατο αν έχεις κόρη που να είναι στην προεφηβεία. Αν κρίνω από αυτά που βλέπω γύρω μου, δεν πρέπει να υπάρχει νεαρό κορίτσι που ζει στην Ελλάδα και δεν ξέρει τους BTS. Ή δε θέλει να πάει στην Κορέα.

Εν πάση περιπτώσει, εκ των επτά μελών του boy group που βοήθησε όσο κανείς άλλος στην παγκόσμια διάδοση της Korean Pop και του γενικότερου Korean Wave (εκεί το λένε Hallyu), δυο υπηρετούν τη μητέρα πατρίδα.

Οι υπόλοιποι πέντε κυκλοφορούν ατομικές δουλειές, για να γεμίσουν τα κενά έως ότου απολυθούν και οι επτά από τον στρατό.

Και μαζί και μόνοι, απολαμβάνουν της στήριξης του μεγαλύτερου μουσικού στρατού που υπάρχει σε fandom στον πλανήτη. Η τελευταία επιτυχία των εκατομμυρίων μελών (όλων των ηλικιών, φυλών, φύλων, θρησκειών, επαγγελμάτων κλπ) του fan club που λέγεται ARMY (προκύπτει από το Adorable Representative M.C. for Youth) είναι πως έστειλαν στο Νο1 λίστας του Billboard τραγούδι των Bangtan Boys, πριν καν κυκλοφορήσει.

Αυτά τα παιδιά κλείνουν φέτος 10 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή της Κορέας. Για την ακρίβεια, η επέτειος είναι στις 13/6.

Οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις (BTS Festa) έγιναν φέτος πιο πλούσιες σε εκδηλώσεις και ημέρες. Ξεκίνησαν προ διημέρου, όταν ο ποταμός Han βάφτηκε μοβ, το χρώμα των οπαδών των BTS.

Θα συνεχιστούν σήμερα στο Yeouido Hangang Park, όπου θα παραστούν και δυο μέλη: ο RM θα συναντήσει φαν για μια ώρα και ο Jungkook θα σχολιάσει το Fireworks Show.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα κρατήσουν έως τις 25/6, υπάρχει και ειδική ημέρα (17/6) για τα μέλη του A.R.M.Y.

Μόλις ανακοινώθηκε πως η εταιρία των BTS, Ηybe (των 862.110.697 ευρώ για ετήσια έσοδα) είχε ετοιμάσει ένα single και με τα επτά μέλη για την περίσταση, το Take Two κατέλαβε το Νο1 της λίστας Hot Trending charts, που υποστηρίζεται από τα trends στο Twitter και τις συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, για τις τελευταίες 24 ώρες -έως 7 ημέρες.

Η λίστα διαθέτει 20 θέσεις που πηγαίνουν στις μουσικές που απασχολούν περισσότερο τους χρήστες του Twitter, από την Παρασκευή έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

Το Take Two που μπορείς να ακούσεις από σήμερα, έγινε το τέταρτο Νο1 των BTS στη συγκεκριμένη κατηγορία και το πρώτο μετά τον Ιούνιο του 2022 και το Yet To Come. Mέσα σε λίγες ώρες έγινε Νο1 στο iTunes, σε περισσότερες από 80 χώρες. Έτσι έγινε το K-pop τραγούδι που έφτασε πιο γρήγορα από όλα στην κορυφή της πλατφόρμας.

Άφησε πίσω του το The Teacher των Foo Fighters που έκανε πρεμιέρα στις 30/5 και το Youtiful των Stray Kids, επίσης μελών της K-Pop.