© Netflix
SQUID GAME

Το Netflix ετοιμάζει αληθινό Squid Game και μπορείς να συμμετάσχεις κι εσύ

Το έπαθλο είναι και πάλι πολύ δελεαστικό: 4.56 εκατομμύρια δολάρια για όποιον κατακτήσει την πρώτη θέση σε αυτό το παιχνίδι, όπου το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι «να γυρίσεις σπίτι με άδεια χέρια».

Ποιο ήταν μυστικό που έκανε το Squid Game φαινόμενο στην ιστορία του Netflix; Η απλότητα. Αυτή είναι η απάντηση, τουλάχιστον, για τους περισσότερους που αποπειράθηκαν να εξηγήσουν πώς η νοτιοκορεάτικη σειρά, την οποία είχε συλλάβει o Hwang Dong-hyuk από το 2008, έκανε τέτοιο γκελ στους θεατές όλου του κόσμου που μέσα σε δύο εβδομάδες από την πρεμιέρα έγινε η δημοφιλέστερη –μη αγγλόφωνη– σειρά στην πλατφόρμα.

Τα views ανέβαιναν όπως το κασέ για τον μεγάλο νικητή αυτού του παιχνιδιού: όπως θα θυμάσαι, δεν υπήρχε δεύτερη ευκαιρία στο διεστραμμένο κόσμο του Καλαμαριού – κάθε παίκτης που έχανε σε δοκιμασία, βίωνε ακαριαίο θάνατο και η ζωή του μεταφραζόταν σε μερικές χιλιάδες επιπλέον γουόν μέσα στη μεγάλη γυάλα του επάθλου.

Και όσο έπεφταν οι δεσμίδες, τόσο ανέβαινε η φρικαλεότητα σε αυτό το λυσσαλέο κυνήγι, όπου οι αναστολές δεν είχαν θέση. Ο θάνατος του ενός ήταν η ζωή του άλλου και όλοι είχαν την ίδια ανυπέρβλητη ανάγκη: να πάρουν τα χρήματα για να ξελασπώσουν.

Τον ίδιο ακριβώς στόχο θα έχουν όσοι απαντήσουν θετικά στη νέα πρόκληση με τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά σχέδια του Squid Game: το παιχνίδι δε θα είναι αιματηρό, ούτε φρικαλέο, όπως στη σειρά, αλλά κανείς δεν υπόσχεται για ήσυχα βράδια. Το Netflix μόλις ανακοίνωσε ότι, πέρα από τη δεύτερη season της σειράς που τάραξε 90 χώρες του πλανήτη, πρόκειται να λανσάρει το ριάλιτι σόου Squid Game: The Challenge.

Τα νούμερα που έχουν κυκλοφορήσει προκαλούν ίλιγγο, ενώ η πρόκληση αφορά τους πάντες, άρα και εσένα προσωπικά.

Το Squid Game γίνεται ριάλιτι

«Με τη στήριξη του σκηνοθέτη Hwang, μετατρέπουμε τον φανταστικό κόσμο της σειράς σε πραγματικότητα, μέσα από έναν μαζικό διαγωνισμό, που θα είναι συνάμα και κοινωνικό πείραμα», ανέφερε ο Brandon Riegg από την ομάδα του Netflix, προσκαλώντας τους φαν της δραματικής σειράς να συμμετέχουν σε αυτό το «συναρπαστικό και απρόσμενο ταξίδι». Οι αριθμοί είναι εναρμονισμένοι με τον κόσμο της σειράς.

Και στο ριάλιτι σόου, οι διαγωνιζόμενοι θα είναι ακριβώς 456, γεγονός το οποίο κατατάσσει την επικείμενη παραγωγή ως τη μεγαλύτερη του είδους. «Να είστε προετοιμασμένοι για πολλή ένταση και απανωτές ανατροπές, με το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία των ριάλιτι», ανέφερε επίσης ο επικεφαλής των σειρών από τη streaming πλατφόρμα. Το ύψος αυτού; 4.56 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 4.35 εκατομμύρια ευρώ.

Στρατηγικές, συμμαχίες και διαχείριση των υπόλοιπων παικτών είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πρώτη θέση, χωρίς να εκκρεμεί φυσικά ο πέλεκυς του θανάτου για όσους χάσουν. «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να γυρίσεις σπίτι με άδεια χέρια». Αλλά το παιχνίδι παραμένει ανατριχιαστικό, ίσως και διεστραμμένο. Δέχεσαι την πρόκληση;

Μόνη προϋπόθεση που τέθηκε από το Netflix για τους συμμετέχοντες στη νέα παραγωγή είναι να είναι άνω των 21 ετών και να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα. Όλες οι χώρες προέλευσης είναι ευπρόσδεκτες.

Τα επεισόδια θα είναι 10 στο σύνολο, τα γυρίσματα θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2023 στη Μεγάλη Βρετανία και αυτά είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις. Κάθε νέα γύρα στο Squid Game είναι μυστήριο.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.