ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Scandal είναι τόσο μέτριο που είναι εθιστικό

Λίγα σκάνδαλα, τρεις δυνατοί χαρακτήρες, ένα ρομάντζο και αρκετή Αμερικανιά στην πιο νόστιμη σούπα της Αμερικανικής τηλεόρασης. Νόστιμη αλλά σούπα.

Οι προσδοκίες μου στο πρώτο επεισόδιο του Scandal πέρυσι ήταν υψηλές. Βλέπεις το teaser trailer της σειράς τα είχε όλα. Όπως τα έχει και η σειρά όλα. Σκάνδαλα στον Λευκό Οίκο, ερωμένες, επικίνδυνες αποστολές και την Kerry Washington σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η έπαρση βέβαια της “Olivia Pope” στα πρώτα επεισόδια, στο πώς αντιμετώπιζε τρομοκράτες και γερουσιαστές λες και είχε πάρει το ΟΚ από τον Θεό ξέρωγω να παίζει με τις τύχες των ανθρώπων, με προβλημάτισε. Τυλιγμένος με την κλασική άποψη ότι “τα νήματα τα κινούν οι άνθρωποι γύρω από τους ισχυρούς” συνέχισα να παρακολουθώ, όσο κι αν με εκνεύριζε το πόσο απλοϊκά παρουσιάζεται όλο αυτό και πόσο χαλαρός μπορεί να είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Μικρό διάλειμμα για διαφημίσεις. Η Kerry Washington που λες, πρωταγωνίστρια τώρα και στο Django του Quentin Tarantino, ναι εκείνου που του αφιερώσαμε μία ολόκληρη ημέρα, είναι η σιδηρά κυρία της σειράς. Και όπως μας έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν μπορεί να είναι η ίδια από μόνη της το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

 

Προχθές, παρακολουθώντας ένα επεισόδιο ότι η Kerry Washington είναι το prequel της Claire Danes στο κλάμα. Η Kerry είναι συνεχώς στο τσακ από το να κλάψει ανοιγοκλείνοντας έντρομη τα υπέροχα χείλη της και αναπνέοντας γρήγορα για να διακόψει τους λυγμούς που έρχονται. Ενώ η Danes στο Homeland το πάει all the way μέχρι τα δάκρυα.

Σταματώ την ιερόσυλη σύγκριση των δύο, μιας και η Kerry Washington είναι μία πάρα πολύ σεξουαλική γυναίκα ενώ η Danes όχι, και επιστρέφω στο Scandal.

 

Ψηστικότατο το promo που είχε βγει τότε. Αλλά πού είχαμε μείνει; Α ναι, στην σούπα. Τα έχει πράγματι όλα αυτή η σειρά. Και για αυτόν τον λόγο έχει καταφέρει να κρατήσει τους τηλεθεατές στην τσίτα δύο σεζόν τώρα χωρίς το παραμικρό ίχνος υποψίας να κοπεί η σειρά του χρόνου. Γιατί όμως εμένα μου φαίνεται τόσο μέτριο;

Η σειρά βασίζεται στο γραφείο της Olivia Pope, η οποία αναλαμβάνει να επιδιορθώνει δύσκολες καταστάσεις. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα προστατέψει έναν εγκληματία ο οποίος δηλώνει αθώος είτε θα ξελασπώσει έναν πολιτικό από ένα σκάνδαλο. Και είναι αλήθεια ότι πολλές από τις περιπτώσεις και τις υποθέσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες για το τηλεοπτικό μάτι.

 

Σε όλους αρέσει η συνομωσιολογία, τα σεξουαλικά σκάνδαλα, οι εξιχνιάσεις δολοφονιών αλλά και οι τηλεοπτικές μαγκιές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι πάμπολλες αστυνομικίζουσες σειρές των τελευταίων δέκα ετών.

Παράλληλα τρέχει και το στόρι του Προέδρου των ΗΠΑ και των παρατρεχάμενών του οι οποίοι εμπλέκονται σοβαρά στην ζωή της Olivia Pope. Και ως εκ θαύματος όλες οι υποθέσεις αγγίζουν είτε την Γερουσία είτε τον ίδιο τον Πρόεδρο. Περιζήτητο αυτό το γραφείο της Olivia Pope (κλείσιμο ματιού ακολουθούμενο από φωτογραφία κλείσιμο ματιού).

 

Όπως και να ‘χει το Scandal είναι μια σειρά για όλη την οικογένεια. Ο μπαμπάς θα χαρεί ανακαλύπτοντας σκάνδαλα, λέγοντας “σας τα λεγα εγώ ότι έτσι δουλεύει το σύστημα”. Η μαμά θα ονειρεύεται να ήταν εκείνη η πρώτη Κυρία και να διάλεγε σερβίτσια στον Λευκό Οίκο. Ο γιος θα γουστάρει με την βιαιότητα ορισμένων επεισοδίων στα οποία εμπλέκεται ο Guillermo Diaz αλλά και με την Kerry Washington. Και η κόρη θα περιμένει πότε θα βγει το επόμενο επεισόδιο για να δει τι απέγινε με το ρομάντζο και τον ομορφάκια (yeah right) Πρόεδρο.

Θα συνεχίσω να βλέπω το Scandal. Πρώτον γιατί έχω κολλήσει και θέλω να δω τι σκατά θα γίνει στην συνέχεια. Αλλά και για να επικροτώ σε κάθε επεισόδιο εκείνους που καταφέρνουν να κάνουν κάτι τόσο μέτριο να είναι άρτιο και εθιστικό.