ΜΟΥΣΙΚΗ

Το συγκινητικό τραγούδι των ONIRAMA για τον ‘Σούπερ Ήρωα’ της διπλανής πόρτας

Ένα μελωδικό ‘ευχαριστώ’ από τους ONIRAMA προς τους αφανείς ήρωες των ημερών της καραντίνας. Τους εργαζόμενους της Lidl Ελλάς.

Μοιάζει λες και πέρασε αρκετός καιρός από τότε που ήμασταν όλοι κλεισμένοι στο σπίτι. Τότε που αναγκαζόμασταν να στείλουμε γραπτό μήνυμα, προκειμένου να βγούμε για μια ολιγόλεπτη άθληση, να πεταχτούμε μέχρι το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ. Μοιάζει λες και όλο αυτό που ζήσαμε ήταν ένας εφιάλτης, από τον οποίο ξυπνήσαμε και απλά τον αφήσαμε πίσω μια για πάντα. Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι.

Όσα πρωτόγνωρα βιώσαμε τους μήνες της καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού, θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας. Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα ξεχνάμε. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε όσους βοήθησαν με το δικό τους τρόπο, προκειμένου η δύσκολη τότε καθημερινότητά μας να μπορέσει να γίνει κάπως καλύτερη.

Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πάλευαν μέρα νύχτα, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονταν στα ταμεία και στου ανεφοδιασμούς των σούπερ μάρκετ, φροντίζοντας να μη μας λείψει τίποτα. Ειδικά οι τελευταίοι αποτέλεσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τους ανθρώπους που συναντούσα περισσότερο κι από την οικογένεια ή από φίλους μου. Τους ανθρώπους που εργάζονταν στη Lidl Ελλάς, τους έβλεπα όταν επισκεπτόμουν τα καταστήματα 2-3 φορές την εβδομάδα για τα απαραίτητα ψώνια και μου φαίνονταν ακούραστοι, παρά τον καθημερινό τους αγώνα. Μπορεί να μην έβλεπες το χαμόγελό τους, γιατί το έκρυβε η μάσκα, αλλά αντιλαμβανόσουν τη θετικότητα από το βλέμμα τους.

Μπορεί οι δυσκολίες της δουλειάς εκείνες τις ημέρες να ήταν πολλές, αλλά δεν έχασαν ποτέ το κουράγιο και την όρεξή τους για να βοηθήσουν, να προσφέρουν. Και όλο αυτό βοήθησε κι εμάς με τη σειρά του να συνεχίσουμε, να κάνουμε υπομονή, να τα καταφέρουμε και να βγούμε πιο δυνατοί από όλο αυτό. Δεν τους αξίζει, λοιπόν, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ για όσα έκαναν;

Και τι πιο ξεχωριστό από ένα μελωδικό ‘ευχαριστώ’; Από ένα τραγούδι, μέσω του οποίου να αποτυπώνονται όλα τα συναισθήματα, η αγωνία, ο φόβος που βίωσε ο καθένας το διάστημα αυτό. Ένα τραγούδι γραμμένο από τους ONIRAMA αποκλειστικά για τους εργαζόμενους της Lidl Ελλάς.

Οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα, με frontman τον εκρηκτικό Θοδωρή Μαραντίνη, δημιούργησαν αποκλειστικά για τη Lidl Ελλάς, το τραγούδι “Σούπερ ήρωας” προκειμένου να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους που σήκωσαν το βάρος της πρώτης γραμμής την περίοδο του lockdown.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε μια ξεχωριστή εμφάνιση των ONIRAMA που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Lidl Ελλάς στα Καλύβια Αττικής, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά live το τραγούδι που έγραψαν γι’ αυτούς τους σούπερ ήρωες χωρίς μπέρτα.

Το τραγούδι παρουσιάστηκε σε περιορισμένο κοινό εργαζομένων που αναδείχθηκε μέσα από σχετικό εσωτερικό διαγωνισμό της εταιρίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Είναι γνωστό άλλωστε πως η Lidl Ελλάς ‘ευχαριστεί’ πάντα τον κόσμο που την εμπιστεύεται εδώ και 20 χρόνια. Στηρίζει τους συνεργάτες της με προγράμματα ανάπτυξης, με ευκαιρίες εξέλιξης, με μισθούς άνω του μέσου όρου εργασίας και με επιπρόσθετες παροχές.

Παράλληλα, την περίοδο της καραντίνας η Lidl Ελλάς χορήγησε έκτακτη παροχή συνολικού ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της, ανεξαρτήτως βαθμίδας, τοποθέτησε διαχωριστικά πλεξιγκλάς στα ταμεία και προσέφερε σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στα άμεσα μέλη των οικογενειών τους, πρόσβαση σε 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Συμβουλευτικής και Υποστήριξης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού Covid-19. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για 4η συνεχή χρονιά αναδεικνύεται ως Top Employer, ενώ για 3η συνεχή χρονιά ως Employer of Choice.

‘Σ’ ευχαριστούμε εσένα πολύ, που ήσουν για εμάς εκεί πιστός στην πρώτη γραμμή’, λοιπόν, που λένε και οι ONIRAMA.