Getty Images
STAR WARS

Το Star Wars Celebration αποφάσισε, το Ahsoka είναι η πιο πολυαναμενόμενη σειρά

Είμαστε στο Star Wars Celebration 2023 και η υποδοχή του πάνελ της σειράς Ahsoka ήταν μακράν η πιο ένθερμη από όλες ως τώρα.

Δεν είναι παράξενο. Οι φαν των Star Wars, που έχουν τον απόλυτο προορισμό για STAR WARS περιεχόμενο με το Disney+ – και ο Dave Filoni που τη δημιούργησε – έχουν προσπαθήσει να φέρουν την Ahsoka, την padawan του Anakin Skywalker από τη δημοφιλή σειρά Clone Wars, στο live action εδώ και χρόνια. Ακόμα και το γεγονός ότι η φωνή της ήταν ανάμεσα σε αυτές των Jedi που μίλησαν στη Rey στο Rise of Skywalker για να της δώσουν δύναμη ενάντια στον Palpatine, είχε γίνει παντού επικεφαλίδα.

Πλέον, μετά την παρουσία της στο Mandalorian και το Boba Fett, η Rosario Dawson ως Ahsoka θα έχει τη δική της σόλο σειρά τον Αύγουστο στο Disney+ και ήρθε μέχρι το Λονδίνο στο Star Wars Celebration 2023 για να το γιορτάσει με τους φαν. Το OneMan βρίσκεται στο event για τρίτη φορά.

«Είναι ακόμα πεισματάρα», είπε η Dawson για τον χαρακτήρα από το Celebration Stage. «[Το Clone Wars] λειτουργεί σαν αναμνήσεις. Όταν σκέφτομαι τη σειρά, νιώθω σαν να έχω πραγματικές οπτικές αναμνήσεις όπου μπορώ να ανατρέξω. Ήταν πραγματικά απίστευτο το να συμμετέχω στο Mandalorian και στο Boba Fett προφανώς, όμως το να έχουμε αυτή τη σειρά είναι απλώς εξαιρετικό και είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα δείτε όλοι σας το πού είναι τώρα ο χαρακτήρας».

Τι θα οδηγεί την Ahsoka στη σειρά της λοιπόν;

«Δεν είναι Jedi, αλλά έχει σίγουρα τόσα πολλά από αυτό στην καρδιά της», πρόσθεσε. «Αναγνωρίζει μια απειλή που οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν απαραίτητα και απλά κοιτάζει τον στόχο». Ο στόχος είναι εν μέρει το να διαπιστώσει εάν ο Grand Admiral Thrawn, o δημοφιλής χαρακτήρας που είχε δημιουργηθεί αρχικά από τον συγγραφέα Timothy Zahn ως μέρος μιας σειράς μυθιστορημάτων Star Wars που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1990.

Σε εκείνα τα βιβλία, ο Thrawn ήταν ένας πονηρός και αδίστακτος ναύαρχος στην Αυτοκρατορία που είχε πάρει τον έλεγχο από ό,τι έχει απομείνει από τον αυτοκρατορικό στόλο και είχε διεξάγει αντεπίθεση ώστε να καταρρίψει τη New Republic.

Ο χαρακτήρας επιβίωσε εν τέλει στη νέα γενιά των Stars Wars και μάλιστα έγινε fan favourite. Κατά τη διάρκεια του πάνελ μάλιστα αποκαλύφθηκε πως στη σειρά Ahsoka θα τον υποδυθεί ο ίδιος ο Lars Mikkelsen, ο ηθοποιός που είχε δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα στο animation.

Μάθαμε επίσης ότι ο David Tennant θα επιστρέψει για να δώσει τη φωνή του στο droid Huyang, έναν ρόλο που έπαιξε στο Star Wars: The Clone Wars, ενώ αποκαλύφθηκε και η σύνθεση των σκηνοθετών για τη σειρά: Dave Filoni, Steph Green, Peter Ramsey, Jennifer Getzinger, Geeta Patel καιο Rick Famuyiwa.

Η Natasha Liu Bordizzo και η Mary Elizabeth Winstead συμπλήρωσαν το πάνελ καθώς θα υποδυθούν τη Sabine και την Hera, δύο δημοφιλείς χαρακτήρες από τη σειρά Rebels που περνούν και αυτές με τη σειρά τους στο live action.

H Bordizzo επεσήμανε ότι έκανε πολλή προπόνηση για τον ρόλο της. «Ήταν σίγουρα το είδος του ρόλου για τον οποίο δεν ήθελα να νιώσω ότι εξαπατώ κάποιον όταν θα φορούσα την πανοπλία», είπε. «Ήθελα απλώς να φτάσω στο σημείο να νιώθω σαν να φοράω ένα μπλουζάκι, ότι ανήκω μέσα της». Η διαδικασία κράτησε μήνες.

Η Winstead περιέγραψε τη Hera ως «υπέροχη ηγέτρια αλλά και μητρική φιγούρα». Ήταν σημαντικό γι’ αυτήν «να προσπαθήσει να συνδυάσει αυτά τα πράγματα και να προσπαθήσει να είναι αυτό το άτομο στο οποίο έρχονται οι άνθρωποι για καθοδήγηση με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Η υποδοχή του πάνελ του Ahsoka ήταν η πιο ένθερμη ως τώρα στο Star Wars Celebration 2023, με το κοινό να απαιτεί να παίξει δεύτερη φορά το επίσημο τρέιλερ της σειράς που κυκλοφόρησε μόλις χθες, αυτή τη φορά με κάποιες έξτρα σκηνές που δεν θα κυκλοφορήσουν εκτός του Celebration (όπως ένα πλάνο του Mikkelsen ως Thrawn). Ο Jon Favreau μας έκανε τη χάρη και ζήτησε από τη διοργάνωση να το επαναλάβει.

Τα λέμε με την Ahsoka ξανά τον Αύγουστο από το Disney+, τον απόλυτο προορισμό για STAR WARS περιεχόμενο.- www.disneyplus.com