ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το “Star Wars” συναντά το “Game of Thrones”. Σε κράνος.

Καλλιτέχνες ενώθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, δημιουργώντας κράνη εμπνευσμένα από το "Star Wars", συνδυάζοντάς το με μια σειρά από άλλες ψυχώσεις της ποπ κουλτούρας, από "Iron Man" μέχρι, φυσικά, "Game of Thrones".

Με αφορμή μια φιλανθρωπική δημοπρασία του ιδρύματος Make-A-Wish, διάφοροι καλλιτέχνες πήραν το ντιζάιν από μερικά από τα πιο εμβληματικά κράνη του “Star Wars” και το συνδύασαν με εικαστικά στοιχεία από άλλες ταινίες και σειρές, από προφανής (κράνος=Iron Man) μέχρι παντελώς κουφά (“ΟλικΉ Επαναφορά!” WTF!). Εδώ είναι μερικά από αυτά, όπως τα βρήκαμε στο site του Entertainment Weekly.

 “300”

Ο υπεύθυνος των ειδικών για ταινίες όπως ο “Σκαθαροζούμης” και “Starship Troopers”, πρόσεξε πόσο εύκολα τα κράνη των Mandalore μοιάζουν με εκείνα των πολεμιστών του Λεωνίδα όπως τους είδαμε στην κινηματογραφική μεταφορά των “300” του Frank Miller. Το κοιτάς αυτό και δε σκέφτεσαι καν ότι είναι σύνθεση!

 

“Game of Thrones”

Ένα ‘βασιλικό’ κράνος. Δηλαδή γιατί να φοράς απλά ένα στέμμα στο κεφάλι σου λες κι είσαι νικήτρια καλλιστείων, όταν μπορείς να έχεις όλο αυτό. Τι, χαζός ήταν ο Magneto; Για επίδοξους Τζόφρηδες, είναι ό,τι πρέπει.

 

 “Ολική Επαναφορά”

Δεν έχουμε λόγια.

 

 Μπόμπα Φετ

Το εμβληματικό κράνος του Μπόμπα Φετ, όπως το επαναπροσέγγισε ο Joe Johnston (“Captain America”, “Jumanji”), δηλαδή ο άνθρωπος που είχε αρχικά τελειοποιήσει το ντιζάιν του.

 

 “Iron Man”

No-brainer.

 

 Akira Kurosawa

Απλά εκπληκτικό. Πώς θα έμοιαζε ας πούμε το κράνος του Μπόμπα Φετ αν το “Star Wars” το είχε σκηνοθετήσει ο θρυλικός Ιάπωνας auteur; Κάπως έτσι. Διότι έτσι κι αλλιώς, τι ήταν και το “Star Wars” αν όχι ένα εντυπωσιακό παραμύθι με σαμουράι εναντίον πειρατών;

 

 Μάγια

Αυτή η παλαβή σύνθεση που παρέδωσε η Weta (το στούντιο που ευθύνεται για οπτικά εφέ ταινιών όπως το “Avatar” και η τριλογία του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”) μας κάνει να σκεφτούμε πώς θα έμοιαζε ένας ναός των Μάγια αν αντί για, πχ, τον θεό του Ήλιου, λάτρευαν περισσότερο τις ταινίες του George Lucas. Δηλαδή ΟΚ.

 

 “Rocketeer”

Εκπληκτικό old-school design εμπνευσμένο από τον Rocketeer – θα μπορούσε να είναι και κάτι που ξεπήδησε από την ’80s εκδοχή του “Battlestar Galactica”. Φανταστικό.

 

 Εργάτες ορυχείων

Και κάπου εδώ αρχίζουμε να ξεφεύγουμε. Πώς θα ήταν ας πούμε τα κράνη που θα φορούσαν στα ορυχεία του Kirriban, τον πλανήτη προέλευσης των Σιθ; Κάπως έτσι; Ναι, γιατί όχι.

 

Ακόμα περισσότερα τρομερά σχέδια στη σελίδα του ebay.