NETFLIX

Το ‘Unsolved Mysteries’ του Netflix μπορεί να λύσει την πρώτη του υπόθεση

Ένα επεισόδιο του 'Volume 2' που στριμάρει τώρα στο Netflix είναι πολύ κοντά στη λύση του.  

Το κλασικό ‘Unsolved Mysteries’, το ορθόδοξο με παρουσιαστή τον Robert Stack που στοίχειωσε κάμποσες γενιές Αμερικανών στις 14 σεζόν από το 1988 ως το 2010 που σταμάτησε να παίζει, είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση για πάνω από 260 υποθέσεις. Κυρίως χάρη σε στοιχεία που προέκυπταν από τους τηλεθεατές.

Αυτό είναι το δίκοπο μαχαίρι με το true crime. Αντικειμενοποιεί συχνά τον ανθρώπινο πόνο και χρησιμοποιεί συνήθως φρικώδες οπτικοακουστικό υλικό που εκθέτει ξανά και ξανά τα θύματα, ταυτοχρόνως όμως εκπομπές όπως το ‘Unsolved Mysteries’ ή το ‘Jinx’, το ντοκιμαντέρ που έκλεισε επιτέλους τον Robert Durst στη φυλακή, μπορούν αναμφισβήτητα να έχουν θετικό αντίκτυπο στην αληθινή ζωή.

Μετά την επαναφορά του στο Netflix, η παραγωγή της εκπομπής έχει δεχτεί ως τώρα πάνω 4.000 πληροφορίες από τους τηλεθεατές, τις οποίες αξιοποιεί προωθώντας τις στις κατάλληλες αρχές.

«Είχαμε πάνω από 100 tips για την ιστορία του ‘House of Terror’ για τον Xavier, τον φυγά στη Γαλλία, και τα tips αυτά ήρθαν από όλο τον κόσμο», είπε σε συνέντευξή του με το Esquire η παραγωγός της σειράς, Terry Dunn Meurer. «[…] Είχαμε συστάδες πληροφοριών από χώρες όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία, αλλά είχαμε και στο Σικάγο. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μία μεγάλη γαλλική κοινότητα μεταναστών και υπήρξε ακόμα και μία φωτογραφία που έμοιαζε πολύ με τον Xavier. Όλες αυτές τις πληροφορίες τις προωθήσαμε στη γαλλική αστυνομία και τις προχωρούν».

Όπως είχαμε αναφέρει και εμείς, η Meurer μίλησε επίσης για τον Alonzo Brooks, την περίπτωση του νεαρού μαύρου άνδρα που φαίνεται πως έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Το FBI έκανε πρόσφατα την εκταφή του Brooks και είναι ακόμα σε διαδικασία συνεντεύξεων και ανακρίσεων. «Νομίζω το επεισόδιο που είχε το περισσότερο social media engagement ήταν το ‘Mystery on the Rooftop’, η ιστορία του Rey Rivera», συμπλήρωσε. «Ο κόσμος προσπάθησε πραγματικά να καταλάβει τι έγινε και πώς έπεσε από τη στέγη, [να κατανοήσει] το σημείωμά του, να το αποκωδικοποιήσει».

Μία από τις υποθέσεις του ‘Unsolved Mysteries’ που φαίνεται να είναι κοντά στη λύση όμως, είναι αυτή του ‘Death Row Fugitive’ του δεύτερου μέρους που έκανε πρεμιέρα αυτές τις μέρες στο Netflix. Το επεισόδιο αφορά τον Lester Eubanks, τον δολοφόνο της έφηβης Mary Ellen Deener στο Ohio το 1965. Ο Eubanks είχε καταδικαστεί αρχικά σε θάνατο και στη συνέχεια, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ορίσει τη θανατική ποινή ως αντισυνταγματική, σε ισόβια. Ο Eubanks δραπέτευσε το 1973 κατά τη διάρκεια μίας εξόδου για χριστουγεννιάτικα ψώνια που του είχε επιτραπεί.

Χάρη στους τηλεθεατές του ‘Unsolved Mysteries’, η αστυνομία έχει λάβει πολλές πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι ο Eubanks είναι ζωντανός. Ο εκπρόσωπος των αρχών, Brian Fitzgibbon, δήλωσε πως δεν τον έχουν βρει κάπου ακόμα, αλλά ενώνουν αυτό τον καιρό τα βήματά του στα 47 χρόνια που είναι καταζητούμενος.

Το ‘Unsolved Mysteries: Volume 2’ στριμάρει τώρα στο Netflix και επιχειρεί ανάμεσα σε άλλα να φωτίσει την υπόθεση του Jack Wheeler, ενός πιθανού κατασκόπου που υποτίθεται αυτοκτόνησε, την εξαφάνιση δύο παιδιών από ένα πάρκο της Νέας Υόρκης, και μία ιστορία φαντασμάτων από τη μακρινή Ιαπωνία.

Γιατί δεν χορταίνουμε ποτέ ένα καλό comeback; Από τον Gandalf the White μέχρι τον δεύτερο θρίαμβο του Keanu Reeves, θυμόμαστε τα comebacks της ποπ κουλτούρας που μας ισοπέδωσαν στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!