ΜΟΥΣΙΚΗ

To χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη σε κάνει και πάλι παιδί

"Το δέντρο των Χριστουγέννων" ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που επιστρέφουμε σε μια περιοχή αγνή και αμόλυντη και γινόμαστε για λίγο παιδιά. Χωρίς συστολές και σοβαροφάνειες, κρεμάμε λαμπάκια, τραγουδάμε για κουδουνάκια και χιονάνθρωπους και ανάβουμε ένα μικρό φωτάκι ελπίδας και ζεστασιάς μέσα στο καταχείμωνο.

Ο Γιώργος Χατζηπιερής, δημιουργός των τραγουδιών του Τεμπέλη Δράκου, με αφορμή τα Χριστούγεννα, μας παρουσιάζει έξι νέα τραγούδια για τις γιορτές με το γενικό τίτλο ‘Πατημασιές στο Χιόνι’.

O Απόστολος Ρίζος γίνεται βοσκός και μας εξιστορεί για το πώς βίωσε το θαύμα της γέννησης του Χριστού ανατρέποντας τα δεδομένα που θέλουν πάντα τους βοσκούς άσημους και ανώνυμους. 

Παράλληλα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη με πολλή χαρά και χάρη μας διηγείται μια ιστορία για ένα “Το δέντρο των Χριστουγέννων” που ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εδώ και λίγες μέρες στο Youtube με ένα εξαιρετικό  animation που έφτιαξε ο Μιχάλης Παπανικολάου.

Ο Μάρκος Κούμαρης, τραγουδιστής των Lοcomondo, σε μια πολύ τρυφερή μπαλάντα για το χρόνο που φεύγει και αφήνει τις πατημασιές του στο χιόνι.  Μαζί του η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη.

Η Κορίνα Λεγάκη, αέρινη και  με πολύ κέφι,  μας λέει για τρεις χιονονιφάδες που άφησαν τον ουρανό τους και κατέληξαν σε μπαράκια να πίνουν λεμονάδες με πολλά παγάκια και να χορεύουν με νταούλια και ντέφια.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας μεταφέρει στην αυλή του καινούργιου χρόνου όπου οι ώρες και τα λεπτά οργανώνουν γιορτή και ετοιμάζονται  για να υποδεχθούν μία – μία τις εποχές του χρόνου.

Τέλος η Σοφία Παπάζογλου μαζί με την παιδική χορωδία σε ένα “έξω καρδιά” τραγούδι για τα Φώτα,  βασισμένο στα Κυπριακά κάλαντα των Φώτων και σε Κυπριακά έθιμα.

Στο τέλος του δίσκου υπάρχουν όλα τα τραγούδια ορχηστρικά που αναδεικνύουν τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη και Χρίστου Ανδρέου

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου με κέφι, φαντασία και κυρίως Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το Label του Τεμπέλη Δράκου και διατίθεται στα καταστήματα Public.  

Eπίσης υπάρχει σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.