MARVEL

Στο τρέιλερ του Eternals, ο κόσμος της Marvel μοιάζει πιο διαφορετικός από κάθε άλλη φορά

Η βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός του Nomadland, Chloe Zhao, παίρνει τα ηνία για το επόμενο μπλοκμπάστερ της Marvel.

Όπως κι αν το δεις, το Eternals αποτελεί ένα στοίχημα για τη Marvel. Είναι μια ταινία διαφορετική από όσες έχει κάνει μέχρι σήμερα το στούντιο, με μια αρκετά μουντή χρωματική παλέτα κι έναν νηφάλιο τόνο να ντύνει μια ιστορία όχι κάποιου από τους διάσημους υπερήρωες της Marvel, αλλά μια ομάδα αθάνατων πλασμάτων μάλλον λιγότερο γνωστή.

Στην ταινία, μια εξωγήινη φυλή αθανάτων που κρύβεται στη Γη εδώ και χιλιετίες, ξυπνάνε για να προστατέψουν τον πλανήτη από τις εχθρικές οντότητες των Deviants. Μια χαρά κοιμόντουσαν εκεί οι άνθρωποι, αλλά η ενέργεια που απαιτήθηκε ώστε να επιστρέψει η μισή ανθρωπότητα ύστερα από το snap του Thanos, είχε ως αποτέλεσμα να ταραχθεί η ισορροπία (και ο ύπνος τους).

Είναι οπωσδήποτε μια απρόσμενη επιλογή. Αποτελεί διασκευή του κόμικ του Jack Kirby, του οποίου οι κοσμικές σάγκα έχουν κάνει συναρπαστικούς και πλούσιους τους κόσμους τόσο της Marvel (με τους Eternals αλλά και με το Thor του) όσο και της DC (με το μνημειώδες Fourth World έπος του, μερικές ιδέες του οποίου είδαμε στο Zack Snyder’s Justice League). Το κατά πόσο αυτές οι ιδέες του Kirby μπορούν να χωρέσουν μέσα σε μια ταινία (και μάλιστα μια ταινία που αισθητικά απέχει πολύ από τους δικούς του πολύχρωμους κόσμους) είναι κάτι που απομένει να το δούμε.

Να το τρέιλερ:

Το άλλο φυσικά κομμάτι μεγάλου ενδιαφέροντος είναι η παρουσία της Chloe Zhao πίσω από την κάμερα. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν κι άλλοι σημαντικοί δημιουργοί που έχουν αναλάβει να ταιριάξουν το στυλ και τις ιδέες τους στις απαιτήσεις της Marvel, όμως είναι η πρώτη φορά που μια βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός (πόσο μάλλον για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία) κυκλοφορεί Marvel ταινία μετά τη βράβευση.

Η Zhao του Nomadland έμοιαζε εξαρχής περίεργη επιλογή για το συγκεκριμένο φιλμ, με ένα καστ που περιλαμβάνει Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington, Gemma Chan και Richard Madden στους ρόλους εξωγήινων υπερ-οντοτήτων που μάχονται σε γήινο τερέν. Όμως από ό,τι φαίνεται από κάθε μέχρι τώρα report, η όλη διαδικασία υπήρξε απολύτως ήρεμη, δίχως δυσκολίες, δίχως επεισόδια. Η Zhaο απλώς συμφώνησε να κάνει την ταινία θεωρώντας πως θα της δώσει τη δυνατότητα να κάνει μετά όσα προσωπικά πρότζεκτ θέλει, και όλες οι πλευρές μοιάζουν ευχαριστημένες από τη συνεργασία.

Αλλά θα μεταφραστεί αυτό σε μια περιπέτεια που ο κόσμος θέλει να δει;

Είναι μεγάλο στοίχημα, καθώς η Phase Four μόλις τώρα ξεκινάει. Στο σινεμά τουλάχιστον, μιας και στην τηλεόραση αριθμεί ήδη 4 σειρές, οι περισσότερες εκ των οποίων με εξαιρετική υποδοχή από το κοινό. Το βάρος ξαφνικά μεταφέρεται στο κινηματογραφικό τμήμα της Marvel, ειδικά μετά την σχετική αδιαφορία γύρω από το Black Widow. Ως το Eternals μεσολαβεί άλλη μια κυκλοφορία, το Shang-Chi and the Legend of Ten Rings του Σεπτεμβρίου- άλλο ένα μεγάλο στοίχημα. Θα έχει ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθούν όλα.

Το Eternals κυκλοφορεί το Νοέμβριο.