Netflix
REVIEWS

Το ‘Umbrella Academy’ επέστρεψε καλύτερο. Τι θα δούμε στην 3η σεζόν του;

Η δεύτερη σεζόν του 'Umbrella Academy' ήταν το upgrade που χρειαζόταν η σειρά. Αναλύουμε τι έκανε καλύτερα αυτή τη φορά και προβλέπουμε το μέλλον του.

Η ‘Umbrella Academy’ επέστρεψε. Για όσους είχαμε δει ολόκληρη την πρώτη, άναρχη σεζόν της και ευχόμασταν να είχε γίνει καλύτερη οικονομία σε κάποιες πλευρές του show, την ποσότητα των επεισοδίων, τα shoot-outs με (φανταστικά ομολογουμένως!) μουσικά χαλιά, τη μεσαία πράξη που είχε κάνει καλή δουλειά με την υπόγεια ένταση της σειράς αλλά όχι με τη χημεία της οικογένειας Hargreeves, η δεύτερη σεζόν ήταν αναβάθμιση σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Αφού πίστεψαν ότι είχαν μάλλον αποτρέψει την Αποκάλυψη που προκάλεσε η Vanya, τα μέλη της Umbrella Academy – ζωντανά και νεκρά – μετατοπίστηκαν όπως είδαμε στον δεύτερο κύκλο κατά λάθος στη δεκαετία των ‘60s και προσπάθησαν να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους. Κάποιοι με δημιουργικούς τρόπους όπως η Allison που ανακατεύτηκε με το κίνημα Ίσων Δικαιωμάτων της εποχής ή η Vanya που, αφού έχασε τη μνήμη της, έπιασε δουλειά ως νταντά ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού. Άλλοι όπως ο Luther ή ο Diego ενέδωσαν σε αυτοκαταστροφικές τους τάσεις που οδηγούσαν σε αδιέξοδο, ενώ ο Klaus ας πούμε, έφτιαξε μια αίρεση γιατί Klaus. Όσο για τον Five, εκείνος βρέθηκε ξανά μπροστά σε μία επικείμενη Αποκάλυψη, αυτήν που τους ακολούθησε στα ‘60s και θα έπρεπε τελικά να αντιμετωπίσουν.

Κάποια πράγματα δεν φαίνεται να μπορούν να αλλάξουν στο ‘Umbrella Academy’, ευτυχώς όμως άλλαξαν αυτά που τελικά μετρούσαν περισσότερο.

Το time travel της σειράς δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα (φαν του ‘Dark’, δείξτε επιείκεια), οι δυνάμεις των αδελφών εξακολουθούν να μη λειτουργούν με συνέπεια, και ο Klaus έμεινε ακίνητος στο characterization της πρώτης σεζόν (ο Robert Sheehan θα μείνει επίσης εικάζω ο fan favourite, είναι πραγματικά εκπληκτικός στη σωματική κωμωδία), αλλά ο χρόνος που πήρε φέτος η σειρά για να χτίσει την ηρεμία πριν την καταιγίδα του φινάλε αποδείχτηκε πολύτιμος. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους χαρακτήρες να υπάρχουν ξεχωριστά στη νέα τους πραγματικότητα χωρίς αυτό να επηρεάσει τον ρυθμό της σειράς, ενώ όταν άρχισαν οι επανενώσεις τους, σταδιακά και οργανικά, η επικοινωνία μεταξύ τους ήταν επιτέλους το καλύτερό τους όπλο και όχι το εμπόδιο που ήταν στον περασμένο κύκλο.

umbrella academy five Ο Aidan Gallagher στον ρόλο του Five είναι η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει το ‘Umbrella Academy’
Ο Aidan Gallagher στον ρόλο του Five εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει το ‘Umbrella Academy’

Ο Aidan Gallagher στον ρόλο του Five εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή που έχει κάνει το ‘Umbrella Academy’ (είναι ο Five των κόμικ!), όλοι οι νέοι χαρακτήρες που μας συστήνονται διεκδικούν δίκαια το κομμάτι τους στην πίτα του screentime, και το σάουντρακ κάνει εύστοχες επιλογές που δεν δίνουν απλώς πόντους coolness όπως κυρίως γινόταν στην προηγούμενη σεζόν (εξαιρώ το αποτελεσματικό μοντάζ του ‘I Think We’re Alone’ Now), αλλά επεμβαίνει με ακρίβεια στις κατάλληλες σκηνές.

Στις περισσότερες σειρές η μουσική επένδυση έρχεται μετά τα γυρίσματα, ο Steve Blackman όμως, ο showrunner του ‘Umbrella Academy’ που είχε δουλέψει νωρίτερα στα ‘Fargo’, ‘Legion’ και ‘Altered Carbon’, γράφει συχνά σκηνές με συγκεκριμένα κομμάτια στο μυαλό του και φέτος φάνηκε ξεκάθαρα. Highlight της σεζόν ήταν σίγουρα η απροσδόκητη χρήση του ‘Everybody’ των Backstreet Boys σε μία από τις πιο φονικές σκηνές της σεζόν, με δυνατούς ανταγωνιστές του τη διασκευή του ‘Bad Guy’ της Billie Eilish από τους Interrupters και μία σουηδική βερσιόν του ‘Hello’ της Adele που απογείωσε ένα μελαγχολικό μοντάζ απώλειας και μιζέριας.

umbrella academy Ο Klaus, η Allison και η Vanya κάνουν ένα διάλειμμα από τη μιζέρια τους για να χορέψουν το 'Twistin' the Night Away' του Sam Cooke
Ο Klaus, η Allison και η Vanya κάνουν ένα διάλειμμα από τη μιζέρια τους για να χορέψουν το ‘Twistin’ the Night Away’ του Sam Cooke

Εκεί, λοιπόν, που είχα διασκεδάσει με την 1η σεζόν της σειράς αλλά θα είχα ζήσει και χωρίς μια δεύτερη, πλέον ανυπομονώ για τη συνέχεια. Αν και εσύ έχεις μυηθεί αντίστοιχα στο δράμα της Umbrella Academy, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να δεις τη συνέχεια αυτή, για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος και βασικότερος είναι πως η σειρά είναι χιτ για το Netflix, με την πρώτη της σεζόν να βρίσκεται στο Top10 ορίτζιναλ σειρών τους για το 2019, δεύτερη μόλις μετά το ‘Stranger Things’, με 45 εκατομμύρια νοικοκυριά να τη βλέπουν μέσα στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας της. Ο δεύτερος είναι το ίδιο το φινάλε της σειράς που μας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για το μέλλον της.

Τι θα αντιμετωπίσει η Umbrella Academy στον 3ο κύκλο του show; Αν δεν έχεις ολοκληρώσει τη 2η σεζόν προσοχή: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS.

«Τόσα πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», έλεγε ο Reginald Hargreeves στον Five στο έκτο επεισόδιο της σεζόν. «Θα μπορούσε κανείς να ανατρέψει μια αυτοκρατορία».

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη και με την αυτοκρατορία της Umbrella Academy που επέστρεψε τελικά στο 2019, αλλά σε μία πολύ, πολύ διαφορετική εκδοχή του. Σε αυτόν τον νέο κόσμο που αντίκρισαν όταν χρησιμοποιήσαν έναν από τους χαρτοφύλακες της Commission, ο αδερφός τους, Ben, που πέθανε 17 χρόνια πριν και έκτοτε στοιχειώνει τον Klaus, είναι ζωντανός και υγιέστατος. Το ίδιο και ο πατέρας τους, Reginald. Κανείς τους όμως δεν τους αναγνωρίζει, ενώ στη θέση της Umbrella Academy υπάρχει κάποια άλλη ακαδημία – η Sparrow Academy.

Τι είναι η Sparrow Academy

umbrella academy klaus Υποκλινόμαστε στο Κύριο και Σωτήρα μας, Προφήτη Klaus Hargreeves
Υποκλινόμαστε στο Κύριο και Σωτήρα μας, Προφήτη Klaus Hargreeves

Τα κόμικ του Gerard Way για την ‘Umbrella Academy’ συνεχίζονται ακόμα και δεν έχουν καλύψει λεπτομερώς τη Sparrow Academy. Προς το παρόν, αυτή η νέα ομάδα έχει εμφανιστεί για να βοηθήσει την ομάδα που γνωρίζουμε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου αντιμετώπιζε διάφορους κακούς που είχαν επιστρέψει για εκδίκηση.

Ο Way, όμως, είπε περισσότερα στο Forbes: «Έχουν να κάνουν με μία πολύ μεγάλη αποκάλυψη στο σύμπαν του ‘Umbrella Academy’, κάτι που έχει υπάρξει κρυφό εδώ και πολύ καιρό, και τα αδέρφια θα μάθουν πολλά για όσα συνέβαιναν παρασκηνιακά, όπως και την αληθινή φύση κάποιων χαρακτήρων που υπήρξαν μαζί τους εξαρχής. Η σειρά [των κόμικ] αρχίζει επιτέλους να απαντά στην ερώτηση: Τι συνέβη με τα άλλα μωρά που γεννήθηκαν εκείνη την ημέρα, εκείνη τη στιγμή; Τα αδέρφια της Umbrella Academy δεν είναι μόνα τους πια».

Το show του Netflix, παρότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα τεύχη γύρω από τη Sparrow Academy, θα εμπνευστεί από τα γεγονότα που έχει μοιραστεί ο Way με τον Blackman. Ο showrunner εξήγησε στο Den of Geek: «Ο Gerard [Way] έχει τόσο εκπληκτικές ιδέες και, αν λειτουργούν στην αφήγησή μας, θα τις χρησιμοποιήσουμε. Αν όχι, θα φτιάξω μία δική μου εκδοχή τους. Ο στόχος μου είναι να διατηρήσω όσα περισσότερα μπορώ για τους φαν του graphic novel, αρκεί να λειτουργεί στο φορμάτ μιας σειράς 10 επεισοδίων».

Η ‘Umbrella Academy’ και τα δυσλειτουργικά μέλη της στριμάρουν τώρα στο Netflix.

Πόσο αληθινά μεγάλη ήταν η επιτυχία του ‘Safe Sex’ στην εποχή του και με ποιο τρόπο επηρέασε το εμπορικό σινεμά; Πώς μας φαίνεται η ταινία σήμερα; Με ποια από όλες τις ιστορίες γελάμε περισσότερο και ποια μας στεναχωρεί ακραία; Ποια είναι μεγαλύτερη θεά, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ή η Μαρία Καβογιάννη, και κυρίως, είναι δίκαιη η σημερινή φήμη της ταινίας; Αναλύουμε το ‘Safe Sex’ στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!