ΣΙΝΕΜΑ

Δύσκολη μέρα; Βγάλε το άχτι σου με τα 560 “fuck” του ‘Uncut Gems’

Η ταινιάρα των αδερφών Safdie περιέχει τα περισσότερα κινηματογραφικά “fuck” εδώ και χρόνια και το Netflix τα μόνταρε όλα σε ένα σύντομο βιντεάκι για την προσωπική μας ευχαρίστηση.

Ξέρω, είναι μεσημέρι κατακαλόκαιρου και έχεις τόσα πράγματα στο μυαλό σου αλλά δε θες να ντιλάρεις με κανένα από αυτά, θες απλά η μέρα να κυλήσει, αργά και αθόρυβα, για να έρθει το βράδυ και να φτάσουμε λίγο πιο κοντά στο ΣΚ.

Ή μπορεί μόνο εγώ να το θέλω αυτό, ΟΚ, ας μην κρίνω εξ ιδίων, δε σας ξέρω και προσωπικά κιόλας. Σε κάθε περίπτωση! Ένα 4λεπτο γεμάτο κινηματογραφικές βρισιές κακό ποτέ δεν έκανε σε κανέναν, οπότε χωρίς περιττά μπλα-μπλα, παρουσιάζουμε μόνο το μπλα-μπλα που έχει σημασία.

Δηλαδή, και τα 560 “fuck” που ακούγονται στο ‘Uncut Gems’ των αδερφών Safdie, μια από τις αγαπημένες μας ταινίες της περασμένης σεζόν.

Ευχαριστούμε πολύ για αυτό, Netflix.

Όπως μας ενημερώνει ο social media intern του Netflix, το ‘Uncut Gems’ είναι η ταινία με τα 4α περισσότερα “fuck” στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποιες είναι οι 3 πρώτες ρωτάτε; Και πάλι, δεν σας ξέρω, κακώς υποθέτω ότι ρωτάτε. Αλλά ΑΝ ρωτάτε, τότε να θυμήσω πως υπάρχει μια ταινία που άξουαλι λέγεται ‘Fuck’, η οποία με ένα μαγικό τρόπο δεν είναι πρώτη στη λίστα, αλλά 2η. Πρώτη είναι η καναδέζικη κωμωδία ‘Swearnet: The Movie’. Ακούγεται αξιαγάπητη.

Τρίτο στη σχετική λίστα, αλλά πρώτη στις fuck-καρδιές μας είναι το ‘Wolf of Wall Street’ του Μάρτιν Σκορσέζε, από το οποίο ευθύς αμέσως θα σπεύσουμε να θυμηθούμε την πιο αστεία σκηνή, επειδή αφορμή θέλαμε.

Αν το Netflix δεν έχει τίποτα να κάνει αυτό το καλοκαίρι μήπως να έφτιαχνε ένα μονταζάκι με τα “fuck” και αυτής της ταινίας; Ευχαριστούμε προκαταβολικά. Να, ευγενικά το λέμε, ούτε ένα fuck δεν είπαμε.