ΛΙΣΤΕΣ

Βάζουμε στη σειρά τα επεισόδια του Love, Death & Robots 3, από το χειρότερο στο καλύτερο

H ανθολογία animation που επέστρεψε για 3η σεζόν στο Netflix και μας δίνει όλα αυτά που υπόσχεται.

Όταν το Love, Death & Robots κυκλοφόρησε στο Netflix το 2019 ήταν κάτι ξεχωριστό, που έλειπε από την πλατφόρμα. Μικρές animated ταινίες, φτιαγμένες με διαφορετικά στιλ κινουμένου σχεδίου δημιουργών από όλο τον κόσμο σε παραγωγή David Fincher και Tim Miller.

Η πρώτη σεζόν ήταν αυτό που υποσχόταν: αγάπη, θάνατος και ρομπότ. Και πολύ σεξ. Δεν θέλεις κάτι παραπάνω, για να αποκτήσεις την αγάπη του κοινού. Η δεύτερη σεζόν ήταν όμως αρκετά απογοητευτική. Ένας από τους βασικούς λόγους, ήταν ότι απουσίαζαν σχεδόν από όλα τα επεισόδια τα ρομπότ. Τη θέση τους είχαν πάρει τα τέρατα. 

Στην τρίτη όμως σεζόν, το Love, Death & Robots εκπληρώνει την υπόσχεσή του και μας έδωσε επεισόδια το ίδιο καλά και ακόμη καλύτερα με την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο Netflix.

Όλα τα ταινιάκια ήταν ένα κι ένα και αυτό κάνει τη δύσκολη την κατάταξή τους από το χειρότερο στο καλύτερο. Παρόλα αυτά την επιχειρούμε.

9. Three Robots: Exit Strategies

Δεν έχω τίποτα με τα τρία συμπαθέστατα αυτά ρομπότ. Όσο να ΄ναι όμως, τα είχαμε ξαναδεί, οπότε δεν έδωσαν κάτι καινούριο στην ανθολογία.

Ήταν όμως ιδανικό για πρώτο επεισόδιο της σεζόν, και σήμανε την επιστροφή των ρομπότ στη θεματολογία της. Αφού όπως είπαμε, ένας λόγος που η δεύτερη σεζόν ήταν απογοητευτική ήταν η έντονη απουσία των ρομπότ από αυτή.

8. Mason’s Rats

Όταν ένας αγρότης βρίσκει αρουραίους στη φάρμα του, επιστρατεύει μία εταιρεία απεντομώσεων να τα εξοντώσει. Εκείνοι όμως πολλαπλασιάζονται. Ο πόλεμος δεν αργεί να ξεσπάσει.

7. Swarm

Το Swarm, του Tim Miller, είχε μία ωραία ιδέα, το σενάριο όμως ήταν κάπως βεβιασμένο. Το ανθρώπινο είδος σχεδιάζει να φτιάξει στρατό εργατών από τον κόσμο του Swarm, τα πράγματα όμως δεν θα πάνε καθόλου όπως τα σχεδιάζουν.

Παρόλο που στην πρώτη σεζόν είχαμε δει σεξ στα περισσότερα επεισόδια, σε αυτή το Swarm είναι το μοναδικό επεισόδιο με σεξ. Δηλαδή σχεδόν, αφού και στο Night of the Mini Dead, έχουμε μία μίνι σκηνή.

6. In Vaulted Halls Entombed

Ίσως το επεισόδιο με το δυνατότερο τέλος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όταν το animation είναι τόσο αληθοφανές, αναρωτιέσαι τον λόγο που έγινε animated.

5. Night of the Mini Dead

Το πιο μικρό και το πιο αστείο επεισόδιο της σεζόν. Άλλη μία απόδειξη ότι οι ταινίες με ζόμπι σπάνια απογοητεύουν. 

4. Kill Team Kill

Η Jennifer Yuh Nelson που σκηνοθέτησε το Kill Team Kill είναι γνωστή για τη δουλειά της στο Kung Fu Panda. Στo Kill Team Kill, όπως προμηνύει και ο τίτλος του, δεν θα δεις κάτι τόσο ανάλαφρο.

Το comic relief όμως είναι διάσπαρτο ανάμεσα στον θάνατο που σπέρνεται. 

3. Bad Travelling

Για αρκετούς το Bad Travelling του David Fincher είναι το καλύτερο της σεζόν. Πράγματι είναι ένα πολύ ωραίο παραμύθι, σαν αυτά του 19ου αιώνα. Τότε που τα παραμύθια δεν ήταν καθόλου παιδικά. Ένα γιγαντιαίο καρκινοειδές έχει καταλάβει το αμπάρι ενός πλοίου και τρέφεται με τους ναύτες του.

Ζητά από όσους έχουν απομείνει να τον πάνε σε ένα νησί που κατοικείται, για να τραφεί. Ο καπετάνιος του πλοίου όμως σχεδιάζει να το κατευθύνει σε ένα ακατοίκητο νησί. Κάποιοι από τους ναύτες του έχουν άλλη γνώμη. 

2. The Very Pulse of the Machine

Είναι ωραίο όταν κάνεις animation να λες μία ιστορία που είναι δύσκολο να την πεις χωρίς αυτό. Το The Very Pulse of the Machine χρησιμοποιεί το animation του ακριβώς έτσι. Και σου  μεταφέρει συναισθήματα απώλειας, απόγνωσης, αλλά και ευφορίας με τον καλύτερο τρόπο.

1. Jibaro

Το πιο άρτιο επεισόδιο της σεζόν, θα το δείτε να φιγουράρει στην πρώτη θέση πολλών ranking του Love, Death & Robots και όχι άδικα. Ο Alberto Mielgo που το έγραψε και το σκηνοθέτησε έχει πολύ προσφάτως στην κατοχή του και ένα Όσκαρ.

O ίδιος ήταν ο δημιουργός και του The Witness, του πιο ιδιαίτερου επεισοδίου και της πρώτης σεζόν.

Ένας κωφός στρατιώτης παρατάει το τάγμα, όταν ερωτεύεται μία σειρήνα, που το σώμα της είναι γεμάτο με χρυσά φλουριά. Ένα animation τροφή για όλες τις αισθήσεις.