ΣΙΝΕΜΑ

Ο Vin Diesel ρίχνει γροθιά στον κορονοϊό, παρακαλάει να πάει στην Κίνα

«Ένας στρατιώτης δεν αποφασίζει πότε και πού θα παραταχθεί. Θα μπούμε μέσα».

Μετά τη μεταφορά της ταινίας του James Bond ‘No Time to Die’ για το ερχόμενο φθινόπωρο, το Hollywood είναι σε επιφυλακή για επόμενες αλλαγές. Ο Vin Diesel, όμως, δεν μασάει. Ο κορονοϊός θα τα βάλει με τα μπράτσα και την αποφασιστικότητά του να κυκλοφορήσει και το ‘Bloodshot’ αυτές τις ημέρες, και το ‘F9’ του franchise ‘Fast & Furious’ που έπεται τον Μάιο.

Σε συνέντευξή του με τη USA Today με αφορμή το ‘Bloodshot’, ο Diesel ήταν ξεκάθαρος. «Θα στο θέσω ως εξής», είπε στον δημοσιογράφο. «Ο Bloodshot είναι στρατιώτης στο τέλος της ημέρας και ο στρατιώτης δεν αποφασίζει ή διαλέγει πότε και πού θα παραταχθεί. Θα μπούμε μέσα».

«Δεν θα αδικούσα κανέναν στον κόσμο που θα σκεφτόταν ‘είστε ηλίθιοι που κυκλοφορείτε την ταινία αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, «αλλά χρειαζόμαστε τις ταινίες περισσότερο από ποτέ. Είμαστε ήδη σε μία πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή όπου το σινεμά και η κινηματογραφική εμπειρία απειλείται. Οπότε, ναι, μπορείς να καταγράψεις ότι θα κάνουμε την εμφάνισή μας».

Εκτός από πρωταγωνιστής, ο Diesel είναι και παραγωγός στα ‘Bloodshot’ και ‘F9’, άρα έχει ακόμη ένα οικονομικό κίνητρο για να αποδώσουν τα μέγιστα οι ταινίες του. Για να μην τις αναστέλλει, σημαίνει ότι έχει πίστη στην επιτυχία τους ή, αν μη τι άλλο, στον σκοπό του κινηματογράφου γενικότερα.

«Τρελαίνομαι να παρουσιάζομαι για το κοινό και τους φαν γιατί μόνο ο θεός ξέρει πόσα έχουν κάνει για μένα», είπε. «Είμαι τρελός. Παρακαλάω τη Sony να με αφήσει να πάω στην Κίνα, ακόμη και τώρα. Και έπρεπε να δεις τις φάτσες των υπολοίπων – ‘θα πας μόνος σου, φίλε!’».

Όπως δήλωσε κλείνοντας τη συνέντευξη, για τον Diesel «η υψηλότερη ιδέα δεν είναι απλά να επικεντρωνόμαστε στο box office, αλλά να ξέρουμε ότι είμαστε όλοι ένας κόσμος και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μαζί όλο αυτό».

Το ‘Bloodshot’ θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Στην 4η σεζόν της σειράς τα πράγματα ξεφεύγουν (με την καλή έννοια). Τα Flash-forwards, νέοι χαρακτήρες εισβάλουν στο νησί, και η μυθολογία κεντράρεται με απόλυτη επιτυχία στα πρόσωπα του δράματος. Επίσης, The Constant!