ΜΟΥΣΙΚΗ

Το 1ο viral τραγούδι για τον κορονοϊό είναι μεταδοτικό

“Move, bitch. You got coronavirus”. Το τραγούδι του Gmac Cash είναι το πιο δίκαιο viral των ημερών.

Ο κορονοϊός θέλει καλοπέραση και η καραντίνα τα δικά της χιτ. Εκτός από τη Spotify λίστα που φτιάξαμε για να την παλέψεις στο σπίτι, υπάρχουν καλλιτέχνες εκεί έξω που έφτιαξαν τραγούδια ειδικά για το δράμα που περνάμε. Το πρώτο ραπ κομμάτι κιόλας έχει ήδη γίνει viral.

Ο κορονοϊός ενέπνευσε τον ράπερ Gmac Cash από το Detroit, που σε προειδοποιεί με τις ρίμες του να μη σπάσεις την καραντίνα: “If you coughin’ I ain’t tryna be around you, I ain’t even trying to stand beside or behind you, imma help the muthafuckas find you”.

Ο Gmac Cash αυτοαποκαλείται ο ‘Βασιλιάς της Ραπ Παρωδίας’ και θα καταλάβεις αμέσως γιατί από το κλιπ για το τραγούδι του:

Στο παρελθόν ο ράπερ έγραψε το ‘On Strike’ για να υποστηρίξει τους εργάτες της General Motors που έκαναν απεργία, αλλά και το ‘Popeyes Got Roaches’ με αφορμή τις κατσαρίδες που είχαν βρεθεί στην – αγαπημένη του – αλυσίδα fast food Popeyes. Gmac, χτύπα τους εκεί που πονάει.

Είναι κι άλλα τα κομμάτια όμως που έχουν γραφτεί για τον κορονοϊό και ξέρεις κάτι; Για να χορεύεις μόνος στο σαλόνι σου μια χαρά είναι.

Σήκω από τον καναπέ και πάτα play:

iMarkkeyz – Coronavirus feat. Cardi B

Κάποιοι έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια τους. ΕΥΤΥΧΩΣ.

Το remix του iMarkkeyz εμπνεύστηκε από την αντίδραση της Cardi B για τον κορονοϊό στο Instagram της, όπου η ράπερ εξέφρασε δυσαρέσκεια για την ανικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να δράσει κατάλληλα. Στα δικά της λόγια:

Yofrangel – Coronavirus

Το μουσικό είδος dembow ξεκίνησε από τη Τζαμάικα και τον μουσικό Shabba Ranks, αλλά έχει καταλάβει παντελώς τη Δομινικανή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια. Ο Yofrangel ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας και κυκλοφόρησε ένα δικό του τραγούδι για τον κορονοϊό που έχει βάλει τον κόσμο να δίνει πόνο στην απομόνωση. Viral κι αυτό στη χώρα του.

Mister Cumbia – La Cumbia Del Coronavirus

Ο Mister Cumbia μάς προέτρεπε να πλένουμε τα χέρια μας, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό ήδη από τον Ιανουάριο, αλλά ποιος τον άκουγε;

Los Tres Tristes Tigres – Canción del Coronavirus

Μία μπαλάντα corrido όπως ονομάζεται το είδος από το Μεξικό, που εξιστορεί όλες τις περιπέτειες του κορονοϊού – από το μανιώδες πλύσιμο των χεριών μέχρι τις επιδρομές στα σουπερμάρκετ για χαρτί υγείας.

K. Hung, Min, Erik – Ghen Co Vy

Το πιο pop τραγούδι της λίστας είναι ένας μελωδικότατος οδηγός σωστού πλυσίματος των χεριών που γράφτηκε από τους K. Hung, Min και Erik σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Βιετνάμ. Δεν χρειάζεται να μιλάς τη γλώσσα τους για να ακολουθήσεις τις οδηγίες, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει και υπότιτλους. Επίσης viral στη χώρα του.

Niko Tsan x Taki Tsan – Koronoios

Το ελληνικό κομμάτι των Niko Tsan x Taki Tsan μάς καλεί να κατέβουμε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούμε. Κάνε πως δεν το άκουσες, μείνε σπίτι και, αν σε ξεσηκώσει πια τόσο, κάνε διαμαρτυρία από το μπαλκόνι σου.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.