ΣΙΝΕΜΑ

‘War Dogs’: Ένα αντι-Iron Man δίδυμο από την πραγματική ζωή

Ο Jonah Hill και ο Miles Teller ενσαρκώνουν δύο εμπόρους όπλων που θέλησαν να θησαυρίσουν από τον Πόλεμο Κατά της Τρομοκρατίας.

Λίγo καιρό πριν ο Tony Stark αποκηρύξει την εμπορία όπλων της εταιρείας του από τη μεγάλη οθόνη, οι David Packouz και Efraim Diveroli, δύο παλιοί συμμαθητές 22 πια ετών, θέλησαν να παίξουν με τα μεγάλα κεφάλια στην πραγματική ζωή.

Το δίδυμο αυτό θα υποδυθούν ο Miles Teller (χτες είχαμε πάλι την κουβέντα του) και Jonah Hill στο ‘War Dogs’, μία “βιογραφική κωμωδία εγκλημάτων πολέμου” όπως αποκαλείται επισήμως η ταινία, με την υπογραφή του σκηνοθέτη των ‘Hangover’, Todd Phillips.

Οι δύο φιλόδοξοι νεαροί ανακατεύονται με την εμπορία όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2007, όταν προσπαθούν να κλείσουν ένα συμβόλαιο 300 εκατομμυρίων με την αμερικανική κυβέρνηση, για όπλα που θα πωλούνταν στον στρατό του Αφγανιστάν. Όπως είναι πολύ φυσικό, τα πράγματα δε θα πάνε κατ’ ευχήν γιατί δεν μπορείς να κλείνεις τέτοια συμβόλαια χωρίς να μπλέξεις με επικίνδυνους ανθρώπους. Ένας εκ των οποίων ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Bradley Cooper.

Η ταινία βασίζεται στο άρθρο και αργότερα βιβλίο ‘Arms and Dudes’ του Guy Lawson για το Rolling Stone, που ήταν μια φορά κι έναν καιρό και ο αρχικός τίτλος της ταινίας.

 

To ‘War Dogs’ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Σεπτεμβρίου 2016.