ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΗΣ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το σωστό μαγείρεμα γίνεται αγκαλιά με το tablet

Εμπρός της γης οι πεινασμένοι. Με τη βοήθεια της WIND VISION θα πειραματίζεσαι και στην κουζίνα σου.

Αγαπώ όσο λίγα πράγματα σε αυτή τη ζωή τα βιβλία μαγειρικής. Εκείνα που ξεφυλλίζεις ατέρμονα χαζεύοντας φαγητά, εκείνα που κοσμούν τη βιβλιοθήκη του σπιτιού σου και οι φίλοι ζηλεύουν. Ξέρεις. Εκείνα που ποτέ δεν ανοίγεις για να φτιάξεις μια συνταγή.

Είναι κοινή παραδοχή ότι τις συνταγές τις αναζητάμε κυρίως στο κινητό μας είτε στο YouΤube είτε σε απλή κειμενική μορφή. Αλλά πού θα μας οδηγήσει, κύριοι, αυτό; Στο να φτιάχνουμε τα ίδια και τα ίδια. Ένας υπέροχος κόσμος μαγειρικής απλώνεται μπροστά μας σε εκπομπές και κανάλια που ασχολούνται με το φαγητό.

Ένας κόσμος που θα βρεις στην WIND VISION, τη συνδρομητική τηλεόραση τηλεόραση από την WIND που συγκεντρώνει όλα όσα θες από την τηλεόρασή σου σε μία συσκευή.

Φωτογραφίες: Δημήτρης  Βέργης

Αλλά πάμε να το δούμε σιγά σιγά αυτό για να γίνει κατανοητό και για να καταλάβεις κι εσύ πώς η τεχνολογία θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα καλύτερος στην κουζίνα σου και ταυτόχρονα να ψυχαγωγείσαι. Γιατί όσες φορές έχει τύχει να μαγειρέψω με το tablet αγκαλιά, έχω περάσει φανταστικά. Και το φαγητό έφτιαξα και όσο ψηνόταν περνούσα υπέροχα βλέποντας εκπομπές, γιατί όχι και σειρές.

Ας επικεντρωθούμε όμως στην κουζίνα. Ποιες είναι οι καλύτερες εκπομπές μαγειρικής; Η αυθόρμητη απάντηση λέει κατευθείαν “εκείνες που παίζουν στο Food Network”. Θα μου πεις από εκεί δύσκολα θα αντιγράψεις κάτι εσύ στην κουζίνα σου. Λάθος. Ρίξε μια ματιά στα 15 Minute Meals του Jamie Oliver. Μπορεί να σου πάρουν λίγο παραπάνω από 15 λεπτά αλλά οι συνταγές είναι απλές και ωραιότατες να τις κάνεις κι εσύ με τη βοήθεια του tablet.

 

Το Food Network όμως δεν σταματά στον Jamie. Υπάρχει η Anna Olson, η “Pioneer Woman” και η “Barefoot Contessa”. Κι ούτε θα μείνεις μόνο στο Food Network. Το FOXlife έχει και Jamie Oliver και Gordon Ramsay να ολοκληρώσει την γκάμα των επιλογών σου. Μιλάμε για εκατοντάδες συνταγές και ιδέες που εσύ μπορείς να κάνεις πράξη στην κουζίνα σου. Με μία απλή επιλογή. Με την WIND VISION. Έχοντας την τηλεόραση της WIND στο σπίτι σου, έχεις αυτόματα την δυνατότητα να κατεβάσεις και το WIND VISION app που λειτουργεί σε tablet ή κινητό.

Μικρό διάλειμμα να δούμε πώς θα βάλεις WIND VISION στο σπίτι σου. Αφού το έκανε ο Χρήστος στο Σπίτι μας, πιστέψτε με, όλοι μπορούμε.

Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Παίρνεις λοιπόν το tablet ή το κινητό στο χέρι, πας σούπερ μάρκετ να πάρεις τα υλικά σου και όταν επιστρέφεις στην κουζίνα σου, βλέπεις step by step μια συνταγή και την εκτελείς ως άλλος Gordon Ramsay.

Το μαγείρεμα θέλει ποικιλία. Το μαγείρεμα θέλει έμπνευση. Βασικά θέλει να μην βαριέσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις. Κι αν ακόμα όμως μια μέρα θες απλά να βάλεις ένα κοτόπουλο στο φούρνο, το tablet με τις αγαπημένη σου σειρές και εκπομπές στον κόσμο της WIND VISION, θα σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. FOX, FOXlife, NAT GEO WILD, travel channel, VIASAT EXPLORE, CBS Reality, History, E! Entertainment, 13 μουσικά κανάλια. Τι άλλο θες;

Κι όταν το φαγητό είναι έτοιμο; Μάντεψε. Συνεχίζεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα. Ή αν έχεις ξεμείνει στο Food Network παίρνεις ιδέες για τα επόμενα πιάτα. Εντάξει, εγώ έβαλα Simpsons που έχω μια αδυναμία.

Καλύτερα να σου ξεφύγει λίγο ρύζι παρά λίγο επεισόδιο.

Κι όταν τελειώσεις το φαγητό, δεν έχεις παρά να καθήσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να διαλέξεις τι θα απολαύσεις στην WIND VISION. Χμμ, τι όρεξη έχω σήμερα;

***