ΣΙΝΕΜΑ

Το μεγάλο μυστικό πίσω από τη Wonder Woman

Η αλήθεια πίσω από τον δημιουργό της Wonder Woman δεν είναι προβλέψιμη.

Ευλογημένη με δύναμη από τη Δήμητρα, ταχύτητα από τον Ερμή, ευστροφία από την Αθηνά και ομορφιά από την Αφροδίτη. Α, και φτιαγμένη από έναν καθηγητή ψυχολογίας με αδυναμία σε S&M παιχνίδια που ζούσε με τη γυναίκα και το αίσθημά του.

Αυτό το δεύτερο δεν ξέρουμε αν το έβλεπες να έρχεται, αλλά ισχύει και θα το δεις σύντομα στη μεγάλη οθόνη από το στούντιο Annapurna, στο  ‘Professor Marston & The Wonder Women’:

Ο William Moulton Marston ανέλαβε τη δημιουργία της Wonder Woman όταν ήρωες σαν τον Superman κατηγορούνταν για φασιστικές τάσεις και βία, και ο εκδότης Max Gaines έψαχνε τον κατάλληλο άνθρωπο να εξαγνίσει το είδος. Με τον όρο ο χαρακτήρας να είναι γυναίκα, το φύλο που ο ψυχολόγος πίστευε ως ανώτερο, ο Marston της έδωσε το εμπνευσμένο από τον ανιχνευτή αλήθειας που ο ίδιος βοήθησε να κατασκευαστεί Lasso of Truth, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο που της χάρισε.

Στο ‘Professor Marston & The Wonder Women’, η υπερηρωίδα και το περιβάλλον της πλάθονται μέσα από το μυστικό της αντισυμβατικής προσωπικής ζωής του επιστήμονα που θα μπορούσε να τον καταστρέψει – και αυτόν και την οικογένειά του.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 27 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν οι Luke Evans, Rebecca Hall, Bella Heathcote και Connie Britton.